Bokomtale – Norra Latin

De trodde Norra Latin bare var drømmenes skole. Det viste seg å være marerittenes også.

Tittel: Norra Latin

Forfatter: Sara Bergmark Elfgren

Antall sider: 620

Originalens tittel: Norra Latin

Utgitt: 2019

Forlag: Kagge Forlag

Sjanger: Fantasy, grøss, kjærlighet

ISBN: 9788248924081

Oversatt fra svensk av: Fartein Døvle Jonassen

Omslagsdesign: Lina Neidestam

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et forhåndseksemplar fra forlaget Kagge. Jeg fikk den før den ble utgitt.

 

I denne boka følger vi to jenter som lever helt forskjellige liv, men som går på samme skole. Ingen ville trodd at deres skjebner var knyttet så tett sammen.

 

Clea har teater i blodet, siden moren hennes er en kjent skuespiller. Hun har alltid likt å opptre, og har allerede hatt flere roller. Alt går på skinner i Cleas liv. Helt til alt går galt.

Alt hun trodde hun visste helt sikkert, snus på hodet. Kjæresten hennes blir avvisende, hemmelighetsfull, og på grensen til skummel, og hun skjønner at det er noe stort han holder hemmelig for henne.

Clea går på Norra Latin, og der går det en spøkelseshistorie om en elev som forsvant, samtidig som en lærer døde. Det er flere forskjellige versjoner av denne historien, men Clea vet at den er oppdiktet. For den må jo være det. Ikke sant?

 

Tamar har alltid elsket teater, og hennes store drøm er å bli skuespiller. Hun jobber hardt, men kan ikke la være å misunne seg over visse personer som får rolle etter rolle bare fordi de har et kjent etternavn. Spesielt når den ene av disse personene er Clea, som Tamar er hodestups forelsket i, og den andre er kjæresten til Clea.

Tamar klarer å komme seg inn på en av de aller beste teaterskolene i Sverige, Norra Latin. Hun flytter fra alt hun kjenner, og inn til Stockholm for å leve ut drømmen sin. Men ingenting går som hun hadde planlagt.

Hvordan skal en seksten år gammel jente fra en liten by i Sverige klare seg i store Stockholm? På skolen kjente alle folk fra før av, mens Tamar kjente ingen. Hun karer seg gjennom dagene, og snart finner hun ut at hun ikke er helt alene. Men det som våker over henne er ingen vanlig person.

Snart blir hele Tamars liv snudd på hodet. Mystiske og uforklarlige ting skjer, og det er bare Tamar som vet om det. Eller er hun det?

En spøkelseshistorie går på skolen, men hva er sant, og hva er elevenes fantasi?

 

Norra Latin skjuler mange hemmeligheter, og har hatt en fortid som begynner å vise seg på nytt. Hvem gjemmer seg på denne skolen? Hva er bare historier, og hva er sannheten? Finnes det magi?

 

Dette er en kjempespennende, kjempegod og helt fantastisk bok. Den er spennende fra start til slutt, og man blir betatt fra første side. Boka er romantisk, actionfylt, skummel, av og til trist og er tvers gjennom en helt magisk bok. Dette er en bok som alle dere som liker fantasy og spenningsbøker må få med dere. Karakterene er realistiske, og man blir glad i dem (i hvert fall de snille) med en gang. Man føler de samme følelsene som hovedpersonene i boka når man leser dem, og blir absolutt dradd inn i boka. Boka er skrevet på en måte som får en til å tro at alt som skjer på Norra Latin, selve bygget og alt i det er hundre prosent riktig, selv om det meste er kommet av forfatterens fantasi. Hver eneste beskrivelse blir levende, og jeg tror jeg kan rett ut si at jeg elsker denne boka.

 

Norra Latin er en bok som passer kjempegodt for ungdom og voksne som liker fantasybøker. (13+).

Håper du liker denne boka likegodt som jeg gjorde!

God lesing, og ha en kjempefin lesesommer videre! Husk å drikk mye vann i varmen 😉

Hvis du likte denne boka vil du like:

Caraval:

 

Ravnekretsen:

 

Månekrønikerne:

 

Skyggejegerne:

 

Iron Fey:

 

The Selection:

 

Den siste lærling:

 

Begynnelsens bøker:

 

Krøniker fra det røde klosteret:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg