Bokomtale – The Selection, Den Ene

Tittel: Den Ene

Forfatter: Kiera Cass

Navn på serie: The Selection

Bok nr: 3

Antall bøker: 5 (Norge)

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: The Selection, The One

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788251686983

Oversatt av: Frøydis Arnesen

Omslagsdesign: Sarah Hoy

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

America er en av de fire som er igjen i Utvelgelsen. Hun har nesten uslåelige konkurrenter. Eliten består nå av Celeste, Kriss, Elise og America. Håpet ville vært ute dersom hun ikke visste hva Maxon følte for henne. Men gjør hun egentlig det?

America begynner endelig å se på de andre jentene som familie, og ikke konkurrenter. Hun vet at hun ville blitt gald på alle jentene sine vegne, hvis de vant.

Men tiden før Maxon skal bestemme seg er hard. Det gjenstår flere hindringer America må greie, ikke minst kongen selv. Kongen har lagt America for hat, og gjør det vanskelig for Maxon å velge henne.

Vil America greie å fullføre disse siste hindringene? Er det virkelig Maxon hun vil ha? Hvem kommer Maxon til å velge? Og hva vil skje med Aspen, hennes tidligere flamme?

Dette er en bok om kjærlighet, svik, død, sorg og tillit. Den har nydelige, triste, og litt morsomme deler. Boka er umulig å legge fra seg, og griper leseren fra første stund. Ikke minst er det trist å lese den ut! Heldigvis er det flere bøker i serien.

Boka passer for ungdom, og er blitt en av mine absolutte favoritter!

God lesing! 😊

#bok #bøker #theselection #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok #prinsesse #spenning #prins #vigmostadogbjørke #book #godbok #slott #utvelgelsen #kieracass #fantastisk #denene #america

Bokomtale – Nå Skjer Det

Tittel: Nå skjer det

Forfatter: Sofia Nordin

Antall sider: 240

Originalens tittel: Det hendar nu

Utgitt: 2017

Forlag: Mangchou

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788282381727

Oversatt av: Lene Stokseth

Omslagsdesign: Helene Brox

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

«Nå skjer det» handler om Stella, som er skolens dronning. Hun er den alle guttene vil være sammen med, og den alle jentene misunner. Alt er perfekt, bortsett fra det at hun ikke egentlig bryr seg om å flørte med gutter, dra på fester og være moteriktig. Det er bare en person som betyr noe for henne. Det er Sigrid. Hennes bestevenninne. Det er henne hun vil ha. Det er henne hun drømmer om, tegner og er forelsket i. Den eneste personen hun aldri kan få.

Vil Stella noen gang kunne fortelle Sigrid hva hun føler? Vil hun risikere plassen som skolens dronning for dette? Vil Sigrid avsky henne, og ikke være vennen hennes? Er det en sjanse for at Sigrid kanskje liker Stella slik Stella liker henne?

Les denne kjempefine boka, og finn svaret!

Dette er en bok om kjærlighet, håp og drømmer. Historien er realistisk, søt, trist, flau og romantisk.

Boka passer best i aldersgruppen 12/13+.

God lesing!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese #nåskjerdet #sofianordin #mangschou #håp #drømmer #umuligkjærlighet #girlfriends

Bokomtale – Girl Online, På Turné

Tittel: Girl Online- På turné

Forfatter: Zoe Sugg (Zoella)

Navn på serie: Girl Online

Bok nr: 2

Antall bøker: 2 (3 originalt)

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Aschehoug

Originalens tittel: Girl Online – On tour

Sjanger: Kjærlighet/Drama

ISBN: 9788203259678

Oversatt av: Hilde Stubbhaug

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

«Girl Online- På turné» handler om Penny.

Penny har ikke sluttet å blogge, men blogger privat, slik at bare noen få kan lese. Hun gleder seg vilt til å bli med kjæresten, Noah, på turné i Europa, men er veldig nervøs også.

Allerede første konsert går alt galt. Hun glemmer billetten til VIP- området, og går seg helt vill i folkemengden. Heldigvis dukker Megan, hennes eksbestevenninne, opp og hjelper til. Kan hun egentlig stole på Megan igjen etter det hun gjorde?

Heldigvis er dette i hjembyen, og hun kan bare dra rett hjem til huset sitt. Noah lover at han skal få alle vaktene til å kjenne henne igjen, og få overbevist foreldrene om at det fortsatt går helt fint. Men blir det det?

Penny passer ikke helt inn i denne gruppen, og føler seg utestengt. Hva var det hun sa ja til å bli med på?

Dette er en kjempeflott bok om kjærlighet, tillitt og venner. Boka viser oss på en spennende måte hvor viktig det er å følge sitt eget hjerte og drømmer, og ikke bare dilte etter andre. Denne boka er søt, trist og har et troverdig innhold, som gir oss følelsen av å være inne i Pennys verden og føle det hun føler.

Boka passer for aldersgruppen 11+.

God lesing!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese  #GirlOnline #zoella #pennyparker #zoesugg #blogg #GirlOnlinepåturne #europa #zoesugg 

Bokomtale – DuckTales 1

Continue reading “Bokomtale – DuckTales 1”

Bokomtale – Dustedagboka 11

Tittel: Nedtegnelser fra en ekte BFF- NOT

Forfatter: Rachel Reneè Russell

Navn på serie: Dustedagbøkene

Bok nr: 11

Antall bøker: 12

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Kagge Forlag

Originalens tittel: Dork Diaries, Tales from a not-so-friendly frenemy

Sjanger: Drama/ kjærlighet

ISBN: 9788248919865

Oversatt av: Kirsti Vogt

Mitt terningkast: 5

Dustedagbøkene er en humoristisk barne-og-ungdomsserie som handler om Nikki Maxwell. Nikki har supre venninner, (snart) en super kjæreste og en far som har verdens kleineste jobb + en erkefiende ved navn Mackenzie Hollister!

I Dustedagboka 11 får Nikki vite at hun skal utviklingsuke på North Hampton Hills ungdomsskole. Hun burde blitt kjempeglad for dette, for NHH er som Galtvort og et slott blandet sammen! Det eneste som gjør tanken uutholdelig er at på denne skolen går Mackenzie Hollister.

   Nikki tropper opp på skolen og møter ei jente med navn Tiffany. Tiffany virker hyggelig i begynnelsen, men går det egentlig an å bli verre enn Mackenzie? Tydeligvis.

Nikki piner seg gjennom uken med tanken på at dersom hun holder ut denne uken, vil hun kunne dra til Paris. Turen er fullt nedbetalt av NHH ungdomsskole, og læreren synes at hun kunne fått mye ut av turen, side hun fikk A+ på franskprøven og er så opptatt av kunst.

Vil Nikki overleve uken på NHH?

Les boka, og finn svaret!

Denne boka byr på ekstremt mye drama, morsomheter, kjærlighet og mye, mye mer!

Boka passer for barn og unge i aldersgruppen 8-14.

God lesing!

#dorkdiaries #dustedagbøkene #dagbøker #book

#bok #lovetoread  #bøker #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok  #godbok  #sjarmerende   #kyss   #godbok #drøm #lese #hjertet #drama #dramaqueen  #dustedagboka #dustedagboka11 #dustedagbøkene #rachelreneerussell #kagge #kaggeforlag #søt 

Bokomtale – Miss

Tittel: Miss

Forfatter: Synne Sun Løes

Antall sider: 321

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

Sjanger: Drama

ISBN: 9788203262418

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

«Miss» handler om 16 år gamle Ea. Ea har droppet ut av skolen og har ingen planer om å begynne igjen. Hun klager over at hun er overvektig, noe foreldrene også gjør, men gidder ikke gjøre noe med det. Hun går jo ikke ut uansett; bare når hun drar til psykologen sin, Elliot. Hun er veldig glad i Elliot, for hos han kan hun snakke om alt mulig.

Ea har flere spesielle interesser: hekle badetøy til kjæledyr (og selge dem på nettsiden hennes), lese bøker om døden, filosofere, tenke på døden og si visdomsord fra forfattere og bøker hun har blitt anbefalt av Elliot. Hun begynte å interessere seg i døden etter at tanta hennes, Edith, døde. Tante Edith var den eneste som forsto henne, og var dessuten veldig lik henne selv. (overvektig, opptatt av døden, litt snål) Tanta tok livet sitt i et badekar, og Ea savner henne veldig.

Ea hater alt som er perfekt, noe som gjør at hun mister bestevenninna si, Fanny. Fanny er, og har alltid vært perfekt. Hun er en perfekt danser, får perfekte karakterer, perfekt kropp osv. Ea er helt motsatt, noe hun irriterer seg veldig over. Hun kaller seg selv tjukkis og Fanny Little Miss Perfect.

Miss er en bok om å være annerledes, vite at andre har høye forventninger til deg, og hvor viktig det er å føle seg vel i sin egen kropp.

Boka passer for ungdom i alderen 12+.

God lesing!

#bok #bøker #book         #aschehuog    #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #ungdomsbok #lese #drama #miss #synnesunløes #ea