Bokomtale – Sagaen om Ragnarok, Forræderen fra Åsgard

Tittel: Sagaen om Ragnarok

Forfatter: Line Møllerop

Antall sider: 198

Utgitt: 2017

Forlag: Publica

Sjanger: Norrøn/ Spenning/ Fantasy

ISBN: 9788282515535

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Publica.

Sagaen om Ragnarok, forræderen fra Åsgard handler om Sigrid, som bor sammen med moren i landsbyen Dragvoll. En dag blir landsbyen angrepet og Sigrid må rømme. Moren sier at de skal møtes i Kaupang, og Sigrid skynder seg alt hun kan. Hun får et ganske merkelig reisefølge, som består av en merkelig gammel dame, og to veltrente gutter som er på hennes egen alder. Men er de til å stole på?

På veien møter hun mange farer, som jotner og nøkk. Hvorfor kommer alle disse skapningene, som hun ikke en gang visste at fantes til Midgard?

Blir Sigrid jaktet på? Hvorfor skjer alt dette med henne? Vil hun møte moren igjen? Og hvem kan hun stole på?

I denne boka møter vi de Norrøne gudene, bl.a. Tor og Odin, jotner og andre fantastiske skapninger.

Denne boka har et veldig interessant innhold, som griper leseren fra første side. Boka er ganske lettlest, og passer for barn og unge fra 10 år. Dette er en bok jeg vil anbefale!

Denne boka tilbyr både en spennende historie, og du kan lære om vikingtiden og de norrøne gudene.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #anbefales #norrøn #sagaenomragnarok #forræderenfraåsgard #torogodin #vikingtiden #spenning #jotner #nøkk #fenrisulven #publicaforlag #publica 

Bokomtale – Killerinstinkt

Tittel: Killerinstinkt

Forfatter: Thomas Enger

Antall sider: 256

Utgitt: 2017

Forlag: Kagge Forlag

Sjanger: Krim/ Spenning

ISBN: 9788248920250

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

Killerinstinkt er en spennende krimbok som handler om Even Tollefsen, som har mistet eks-kjæresten sin og en av kompisene. De ble myrdet på skolerevyen, som Even ikke var på. Allikevel blir han anklaget for å ha myrdet dem. Folk tror dette fordi Mari, eks-kjæresten, nettopp hadde slått opp med han, og han var ganske så irritert for dette!

Men det har han jo ikke gjort, men hvordan skal han forklare dette for hele byen?

Som om ikke det er nok så er det noen som har sett ham i vinduet på skolen, akkurat da dette skjedde! Det kan ikke ha vært ham, siden han var hjemme hele revyen!

I tillegg begynner Even å mistenke medlemmer i sin egen familie.

Kommer Even til å greie å overbevise byen, og politiet, om at han ikke drepte dem? Hvem er den egentlige morderen? Vil noen tro på ham? Har saken noe med ulykken faren til Even døde av?

Les denne kjempespennende boka, og finn svaret!

Dette er en bok som er vanskelig å legge fra seg! Boka er spennende fra start til slutt, og den har mange overraskende vendinger! Boka hadde et interessant perspektiv, der handlingen blir fortalt av Even når han er i retten.

Denne boka anbefaler jeg til ungdom som liker spennende krimbøker, fra 11 år og oppover!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim  #thomasenger #drap #spenning #killerinstinkt

Bokomtale – Inntrengeren

Tittel: Inntrengeren

Forfatter: Hedvig Ringnes

Antall sider: 110

Utgitt: 2017

Forlag: Kolofon Forlag

Sjanger: Drama

ISBN: 9788230016855

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Hedvig Ringnes og forlaget hennes Kolofon Forlag.

Victoria har det helt fint. Bor på et fint sted i Oslo, har nok penger og gode venninner. Men når farens nye kone, Susanna, flytter inn, sammen med den nye stesøsteren hennes, Eva, forandres livet til Victoria. Plutselig må hun dele faren sin med to andre, og bli glad i den nye «familien» sin.

Victoria avskyr dette, men vil ikke såre faren. Hun hater Eva og Susanna, og nekter å snakke med dem.

En dag sitter det en annen jente på kjøkkenet til Victoria da hun kommer hjem. Dette er den åtte år gamle Sara, kusinen til Eva. Victoria blir glad i Sara, og hun begynner å få bedre kjennskap til den nye familien sin. Men bryr de seg egentlig om Victoria? Vil Victoria noen gang bli glad i dem? Hvordan kan det ha seg at Victorias far har blitt like glad i Eva som han er i Victoria?  Les boka, og finn det ut!

Denne boka har et innhold som jeg vil tro mange ungdomsjenter vil kjenne seg igjen i. Den handler om hvor viktig det er å bli sett, og vite at noen bryr seg om deg.

God lesing, og god bokhelg😊

#bok #bøker #book       #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese #drama #oslo #hedvigringnes #inntrengeren #kolofonforlag #bokhelg 

Bokomtale – Bastian og Emmeline, Bjørnen sover

Tittel: Bastian og Emmeline- Bjørnen sover

Forfatter: Terje Sundet

Antall sider: 37

Utgitt: 2017

Forlag: Kolofon Forlag

Sjanger: Barnebok

Illustrasjoner: Minette Wasserman

ISBN: 9788230016992

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra fra forfatteren Terje Sundet og forlaget hans Kolofon forlag.

Bjørnen Sover handler om bjørnen Bastian og haren Emmeline, som er bestevenner. De har lekt med hverandre hele sommeren og høsten, men om vinteren skal Bastian bare sove! Dette synes Emmeline er trist, for da kan de ikke feire jul sammen! Bastian må jo få feiret jul, og lekt i snøen! Dette vil Emmeline ordne opp i!

Denne boka er en kjempesøt barnebok for de minste (3-6 år), men er superkoselig for barn og voksne i alle aldere! Denne boka er en fin gave til de små, og kan godt leses på sengekanten. Da får barna en nydelig historie å drømme om!

Boka er lettlest og har nydelige illustrasjoner.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #lese  #books #godbok #leselyst #bokbolgg #barnebok#lettlest #bamse #bjørn #billedbok  #jul #kolofon #terjesundet #bestevenner #vinter #julegavetips #bastianogemmeline #bjørnensover #hare 

Bokomtale – The Selection Eliten

Tittel: Eliten

Forfatter: Kiera Cass

Navn på serie: The Selection

Bok nr: 2

Antall bøker: 5

Antall sider: 303

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: The Elite

Sjanger: Romantikk

ISBN: 9788251686969

Oversatt av: Frøydis Arnesen

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

The Selection handler om America Singer som har blitt tatt ut til å være med i Utvelgelsen. Utvelgelsen går ut på at det velges ut 35 jenter fra hele landet, og en av dem vil til slutt bli prinsesse av Illeà, og prins Maxons kone.

Nå har America kommet helt til Eliten, sammen med bare fem andre! For første gang har America fått ekte følelser for Maxon, og det passer fint, siden hun vet at Maxon føler det samme. Men hvor mye av Maxons personlighet er ekte, og hvor mye er bare spill? Er følelsene hun føler for ham større enn de hun har for Aspen, gutten hun var sammen med? Egner hun seg som prinsesse? Og vil hun gå videre i Utvelgelsen?

Les denne nydelige boka, og finn svarene!

Jeg likte denne boka kjempegodt! Den er romantisk, trist, morsom og veldig spennende! Den inneholder action, drama og romantiske scener du vil drømme deg bort i! Dette er en nydelig prinsessebok for ungdomsjenter!

God lesing!

#bok #bøker #theselection #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok #prinsesse #spenning #prins #vigmostadogbjørke #book #godbok #slott #utvelgelsen #kieracass #fantastisk #Eliten

Bokomtale – Hjertet er en knyttneve

Tittel: Hjertet er en knyttneve

Forfatter: Ingrid Ovedie Volden

Antall sider: 277

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788203262906

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

«Hjertet er en knyttneve» handler om Oliver og Aline som går i samme klasse.

Aline har flyttet til byen, men vil helst bare dra hjem igjen. Hun har laget seg noen regler, som går ut på å ikke få noen venner på skolen, og dermed kanskje flytte hjem igjen. Dette funker helt fint, til hun tilfeldigvis treffer på Oliver fra klassen, på kardiologisk avdeling på sykehuset. Og planene blir snudd på hodet. Er det kjærlighet hun føler?

 

Oliver er en av de populære guttene på skolen. Han har draget på jentene, er med de tøffeste gutta, og er super på sparkesykkeltriks. Hjemme har han det ikke så lett. Moren og faren går fra hverandre, og faren sutrer hele dagen. Plutselig får faren hjerteinnfart, og må på sykehuset. Der treffer han Aline, jenta som aldri snakker til noen.

Hvorfor blir han plutselig så betatt av de blå øynene hennes? Hvorfor føler han seg så andreledes når han er med henne? Er det forelskelse?

 

Dette er en kjempesøt bok, som alle jenter må få med seg. Den er en sjarmerende, ganske lettlest bok for unge jenter (og sikkert gutter).

Boka har en nydelig handling, og er lett å lese (jeg leste den i et strekk).

God lesing!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese #hjertet #hjerteterenknyttneve #Ingridoverdievolden 

Bokomtale – Kattekrigerne, Klanenes Krigerkodeks

Tittel: Klanenes Krigerkodeks

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: Guidebok 2

Antall Guidebøker: 3, (nr. 4 kommer i november)

Antall bøker totalt (Norge): 30 pluss 3 guidebøker

Antall sider: 170

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Warriors Field Guide: Code Of The Clans

Sjanger: Spenning

ISBN: 9788283570328

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr

Vi som har lest Kattekrigerne har hørt om Krigerkodeksen. Men hva er den egentlig? Er den virkelig så streng som den virker til å være? Hvem fant den opp? Alt dette får du vite i denne strålende Guideboken. Løvtjern, medisinkatten i Tordenklanen, tar oss med i en reise i tid, slik at vi får bedre kjennskap og tillit til Krigerkodeksen. Vi får vite hvordan kattene fant på reglene, og hvorfor de er som de er.

Denne boka er perfekt til alle Kattekriger-fans! Den inneholder spennende historier og kamper, og gir deg mer kunnskap om klanene. Boka har fine illustrasjoner, og er godt beskrevet.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter #katter #krigerkodeksen #guidebok