Bokomtale – Sverre Skrot og Ingenting

Tittel: Sverre Skrot og Ingenting

Forfatter og illustratør: Harald Maxmillian Stoltenberg

Antall sider: 149

Utgitt: 2017

Forlag: Pitch Forlag

Sjanger: Barnebok/ humor

ISBN: 9788269037272

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Pitch.

Sverre Skrot bor i Skroterud sammen med sin gretne mor, Fru Mor. Han jobber med å samle inn byens skrot og sortere det. Utenfor huset hans er det en stor skrothaug som han skal sortere.

Fru Mor maser bestandig om at Sverre må finne seg en dame. Kravene er at hun må kunne lage kjøttboller, sy gardiner og danse flamenco. Sverre har ikke lyst til å ha en dame. Han vil bare jobbe med skrotet sitt.

Fru Mor drar til Syden, og etterlater Sverre for seg selv i en uke. Moren ringer og forteller at hun har funnet en dame til ham, og dermed roter Sverre seg inn i en stor løgn om at han allerede har funnet seg en kjæreste.

Sverre bygger dermed en dukke av skrot som kan bli dama hans, men det blir en mann! Naboen til Sverre er healer, og hun blåser liv i dukka. Dukka heter Ingenting, og Sverre og Ingenting blir gode venner. Men hva vil Fru Mor si når hun kommer hjem? Går det an å bli venner med Ingenting? Hvor mye vil Sverre savne Ingenting hvis Fru Mor kaster han ut?

Dette er en morsom barnebok om skrot, venner, gretne mødre, ballongskip av en seng, flamenco, kaker og ingenting.

 

God lesing, og god påske!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese    #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg  #barnebok #sverreskrotogingenting  #pitchforlag #haraldmaxmillianstoltenberg #skrot #lettlest 

Bokomtale – Påskebøker

Nå er det endelig påske! Dette er tiden for å kose seg med en spennende bok og godis, og ha påskequizer med hele familien! Endelig har årets Påskekrim og Påskequiz-bøker fra Juritzen Forlag kommet i butikk, og det betyr spenning og gøye konkurranser hele påsken! Her er mine anmeldelser på disse flotte bøkene:

 

PÅSKEQUIZ

Tittel: Påskequiz 2018

Quizmaster: Trine Aalborg

Antall sider: 368

Forlag: Juritzen Forlag

Sjanger: Quiz/ spørrebok

ISBN: 9788233800321

Omslagsdesign: Camilla Rørvik/ KANOON

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen

Påskequiz er noe av det gøyeste i påsken. I denne quizboka er det 800 spørsmål for hele familien. Det er egne spørsmål for barn og voksne, slik at alle vil få en gøy og spennende opplevelse. Hver dag er det nye spørsmål og en ny vinner. Bakerst i boka kan dere skrive opp denne påskens vinnere.

Dette er en gøyal bok hvor alle kan få vist sine faglige eller spesielle kunnskaper. Det er både lette og vanskelige oppgaver og alle vil garantert få en gøy opplevelse!

 

PÅSKEKRIM

Tittel: Påskekrim 2018

Forfatter: Unni Lindell, Lars Saabye Christensen, Torkil Damhaug, Anne B. Ragde, Gunnar Staalesen, Lene Lauritzen Kjølner, Stein Riverton, Jørgen Jæger, Anthon Bruun, Arthur Conan Doyle, Bjørnstjerne Bjørnson, Erik Meling Sele, Helge Hagerup, Knut Gørvel, Lorentz N. Kvam, Myriam H. Bjekrkli, Steffen Johanssen

Antall sider: 377

Forlag: Juritzen Forlag

Sjanger: Krim

ISBN: 9788233800307

Omslagsdesign: Camilla Rørvik/ KANOON

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen

I årets påskekrim kan du lese spennende noveller fra våre fremste krimforfattere. Denne påsken vil du få gåsehud og adrenalinet vil pumpe. Påsken blir ikke komplett før du har årets påskekrim i hånden!

God lesing! Og God bok- påske!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim  #thomasenger #drap #spenning #quiz #påskekrim #påskequiz #juritzen 

Bokomtale – Skyggejegerne 6, Den Himmelske Ilds By

Tittel: Den Himmelske Ilds By

Forfatter: Cassandra Clare

Antall sider: 671

Navn på serie: Skyggejegerne

Bok nr: 6

Antall bøker: 6 (+ 3 i forløperserie)

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: The Mortal Instruments- City Of Heavenly Fire

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788251685399

Oversatt av: Bente Rannveig Hansen

Omslagsdesign: Cliff Nielsen

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

«Den Himmelske Ilds By» er den kjempespennende, triste og fantastiske siste boka i den utrolige Skyggejegerne serien. Skyggejegerne er en serie som jeg elsker, og som jeg anbefaler til alle som liker gode/fantastiske bøker! At dette er den siste boka i serien er til å gråte av, og jeg skulle gitt alt for å følge Clary og vennene videre.

Sebastian og hans formørkede skyggejegere har angrepet nesten hvert eneste institutt i hele verden, bl.a. Emma Carstair sitt hjem i Los Angeles. Både hennes og bestevennen Julians familie er borte, og de sørger veldig. Emma vil gjerne være med å kjempe, men alle sier at hun er for liten. Dette hindrer ikke 12-åringen i å hjelpe til.

Clary og de andre skyggejegerne i New York ser med frykt på disse angrepene. Clary vet at Sebastian kommer til å angripe så snart som mulig i New York, siden han er ute etter Clary og Jace. Enklaven kaller alle skyggejegere til Alicante, hvor de skal være trygge. Men er det trygt der? Hindres Sebastian og de formørkede av vergene rundt byen? Hva skjer utenfor Idris når Skyggejegerne ikke kan beskytte verden fra demonene?

Alt er kaos i verden, og de formørkede fortsetter å angripe. Maia, Simon og Jordan er igjen i New York mens vennene dro til Alicante. Simon blir tatt av vampyrenes forferdelige leder, Maureen, og ingen andre enn vampyrene vet hvor han er. Maia og Jordan setter ut for å lete etter vennen, og da blir vitne til at Praetor Lupus blir angrepet.

Sebastian ser ut til å ha overtaket på skyggejegerne, og han blir bare sterkere og sterkere. De formørkede er omtrent uslåelige og det er lenge siden så mange skyggejegere har dødd. Vil skyggejegerne vinne «den mørke krigen»? Er det noe Clary og vennene kan gjøre for å hjelpe til? Vil Jace greie å kontrollere den himmelske ilden som fortsatt renner i årene hans etter slaget mot Sebastian? Vil boka slutte like godt som man forventer?

Les denne UTROLIG spennende boka, og finn svaret!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #Skyggejegerne #demoner #vampyrer #varulver #alver #drama #anbefales #vigmostadogbjørke #schibsted #clarissaclare #denhimmelskeildsby #heksemestere #lilith #engler #themortalinstruments #mortalinstruments #sistebok

Bokomtale – Jeg Håper Noen Kan Høre Meg

Tittel: Jeg Håper noen kan høre meg

Forfatter: Alice Oseman

Antall sider: 478

Originalens tittel: Radio Silence

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Mangschou Forlag

Sjanger: Real Life/ Drama

ISBN: 9788282381581

Oversatt av: Tonje Røed

Omslagsdesign: HarperCollins Publishers 2016

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

 

«Jeg Håper Noen Kan Høre Meg» handler om Frances som er 17 år. Det eneste Frances bryr seg om er skolen og å komme inn på Cambridge universitetet. Det andre hun bryr seg om er Universe City, en youtube-podcast hun er hektet på, og som ukentlig publiserer spennende episoder. Denne podcasten holder hun hemmelig for vennene sine, også det at hun elsker å tegne illustrasjoner til podcasten og poste dem på Tumblr, under navnet Toulouse.

En dag får Frances en melding fra skaperen av Universe City. Det er ingen som vet hvem han er, og det er noe av det som gjør podcasten spennende. Skaperen vil at Toulouse skal tegne for Universe City. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, men det blir alt annet enn hun hadde forventet.

Frances møter Aled Last, en supersmart og sjenert gutt i kullet over henne. Han røper i fylla at han er skaperen av Universe City, og etter dette blir alt forandret.

Aled og Frances blir gode venner, som bare vet hverandres dypeste hemmeligheter. De prøver alt for at folk ikke skal finne ut hvem som er skaperen, men vil dette lykkes?

 

«Jeg Håper Noen Kan Høre Meg» er en spennende bok med en hendelse som kan skje alle, og personligheter som alle vil kjenne igjen. Dette er en bok jeg anbefaler til alle, både gutter og jenter. Dette er en bok du sent vil glemme!

Jeg likte at boka var såpass realistisk og detaljert at jeg kunne kjenne meg veldig igjen i Frances’ personlighet og liv. Karakterene er veldig realistiske, og handlingen er spennende. Boka har ganske stor skriftstørrelse som gjør den til en ganske lettlest bok, til tross for at den er litt tykk.

God lesing!

#book

#bok #lovetoread  #bøker   #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok  #godbok    #drama #realistisk #mangschou #mangschouforlag #podcast #jeghåpernoenkanhøremeg #radiosilence #aliceoseman #spenning #dramatisk #anbefaler #anbefales #terningkast5 #bokomtale #lese 

Bokomtale – Lansetrilogien, Tidsrosen

Tittel: Tidsrosen

Forfatter: Ørjan N. Karlsson

Antall sider: 245

Navn på serie: Lansetrilogien

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt: 2016

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Spenning/ Fantasy

ISBN: 9788205496828

Omslagsdesign: Børge Bredenbekk

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

NÅTIDEN

17 år gamle Martin Sølvfoss går på den britiske kostskolen Sankt Olafs. Han går der med sin bestevenn Cad, fra Wales, og sin nye venn, Elisabeth.

Martin hadde malt et maleri til skolens kunstutstilling, men det ble ødelagt av en mystisk hendelse. Han visste at han kom til å måtte gå på sommerskole denne sommeren, hvis han ikke fikk malt et helt nytt maleri innen dagen etter. Det får han på magisk vis til. Han maler ett vakkert rosemosaikk bilde, og det er så fint at læreren ikke tror på ham ett sekund. Martin trodde nesten ikke på det selv engang, men han visste at det var han som hadde malt det.

En tragisk familiehendelse tvinger Martin hjem til Norge, og det er her de merkelige tingene starter for fullt. En advokat fra et ukjent advokatbyrå kommer hjem til Martin, og gir ham en nøkkel til et hus som bestefaren, Albertus Sølvfoss, ville gi til ham. Han får med seg vennene, som hadde kommet helt til Norge for å trøste ham, og de drar på en «oppdagelsesreise» til dette mystiske huset. Dette blir en hendelse som ingen av dem noen gang hadde forestilt seg. Farer truer, en gammel forbannelse har kommet til live og de må finne en historisk lansedel. Vil de få tak i denne delen før fienden tar den?

1945

Den tyske soldaten Jürgen Berlitz har blitt tatt til fange av britene, men de vil ham ingenting vondt. De trenger hans hjelp. Hartman, som gir seg ut for å være en nazistisk oberst, holder på å finne den siste lansedelen. Han har allerede de to første og hvis han finner den siste, vil han få et uslåelig supervåpen. Dette er en del av historien den britiske Mira, forteller Jürgen. Han tror ikke på denne historien, men går med på å finne den siste lansedelen.

Jürgen har opplevd flere merkelige og uforklarlige ting, men det aller mest uforklarlige skjer under denne turen. Sammen med den britiske løytnant Cambridge og nordmannen Albertus Sølvfoss, drar de for å finne den siste lansedelen. Vil de finne den før Hartman?

 

Tidsrosen er en spennende fantasybok med tidsreising, onde krefter, bibelske figurer og litt historie. Dette er en bok du ikke vil gå glipp av hvis du liker spennende bøker! Dette er den første boka i Lansetrilogien.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #trilogi #tidsreise #tidsrosen #lansetrilogien #ørjankarlsson #krigen #nåtiden #forbannelse #lanse #fortiden 

Bokomtale – Historien om Vampyrer

Tittel: Historien Om Vampyrer

Forfatter: Sigbjørn Mostue

Antall sider: 83

Navn på serie: Fortellingen om ? / Historien om ?

Utgitt (Norge): 2010

Forlag: Kagge Forlag

Sjanger: Fakta/ Fantasy

ISBN: 9788248909859

Omslagsdesign: All Over Press

Illustrasjoner/ bilder: All Over Press

Mitt terningkast: 5

«Historien om vampyrer» er en faktabok om vampyrer gjennom alle tider. Her lærer vi om vampyrer som folk i gamledager påsto fantes, kjente vampyrer fra bøker og filmer, og ikke minst alt om vampyrer!

I denne boka leser vi historier om vampyrer og får vite en hel del om den mest kjente vampyren av alle, Dracula. Dracula er nemlig basert på en greve som nesten kan sammenlignes med en vampyr.

Dette er den perfekte faktaboken for deg som liker vampyrer, og den inneholder i tillegg litt historie. Les om dagens, og fortidens vampyrer. Denne boka inneholder nesten alt som er verdt å vite om en vampyr!

God lesing.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk  #vampyrer #historienomvampyrer #kagge #sigbjørnmostue #fakta #faktabok 

Bokomtale – Eva & Adam, Første Øyekast (bok 0)

Tittel: Første Øyekast

Forfatter: Måns Gahrton

Illustrasjoner: Johan Unenge

Antall sider: 132

Navn på serie: Eva & Adam

Bok nr: 0

Antall bøker: 12 (+bok 0)

Utgitt (Norge): 2008

Forlag: Gyldendal Forlag

Originalens tittel: Eva & Adam. Första ögonkastet

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788205384217 (boka), 9788252569308 (samleboka med 4 historier)

Oversatt av: Tone Aasen

Omslagsdesign: Johan Unenge

Mitt terningkast: 5

(Jeg leste den i samleboka med de 4 første bøkene. «De Første Fortellingene»)

Eva & Adam er en kjærlighetsserie for barn i alderen 8-13.

«Første øyekast» handler om Eva og Adam som går i 7.klasse på hver sin skole. De har ikke møtt hverandre, men en dag får Adam vite at han skal flytte. Adam nekter å flytte, men skjønner fort at han vil få bedre venner enn Jonas og Pablo.

Samtidig har Eva det helt fint. Hun fikk seg en kjæreste på skolediskoen, og livet går på skinner. Det eneste som plager henne er den slemme og irriterende storebroren, Tobbe, og det faktum at hun ikke har anelse om hva man gjør i et forhold.

Denne boka handler om, som du sikkert skjønner på tittelen, at Eva og Adam ser hverandre for første gang.

Dette er en søt og morsom bok, som passer for gutter og jenter i alle aldre.

#book

#bok #lovetoread  #bøker #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok  #godbok  #sjarmerende   #kyss   #godbok #drøm #lese #hjertet #drama #søt #eva #adam #evaogadam #evaadam #gyldendal #Månsgahrton #johanunenge 

Bokomtale – Den Forfulgte

Tittel: Den Forfulgte

Forfatter: Arne Svingen

Navn på serie: Marg & Bein

Antall sider: 117

Utgitt: 2010

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Grøsser

ISBN: 9788202335892

Omslagsdesign: Olve Askim

Mitt terningkast: 4

 

«Den forfulgte» handler om kompisene Asgeir, Jonas og Gard. Asgeir har flyttet vekk fra Oslo, til en liten bygd kalt Bjørkli. En kald januarhelg kommer kompisene på besøk, men dette besøket blir alt annet enn forventet.

Når Jonas og Gard har satt seg på toget for å reise hjem, ser de at en mørkkledd skikkelse kaster seg over Asgeir på stasjonen. Kompisene hopper av på neste stopp, og prøver desperat å finne ut hvordan det går med Asgeir. Men hvor er han?

Hvem var den mørkkledde skikkelsen? Hva var det han ville? Vil kompisene greie å redde Asgeir, eller vil de få samme skjebne?

Dette er en spennende grøsser/krim bok i Marg og Bein- serien. Boka passer for barn og unge i alderen 8-12 år, og er lett å lese.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #cappelen #margogbein #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #skummel #denforfulgte #arnesvingen #krim