Bokomtale – Vindeltorn

 

Tittel: Vindeltorn 

Forfatter: Tone Almhjell

Ant. sider: 342

Utgitt: 2013

Forlag:  Gyldendal

ISBN: 9788205458598

Mitt terningkast: 5

 

Vindeltorn handler om Lin, som flytter inn i et nytt hus. Lin liker å utforske det nye huset, men irriterer seg over at de ikke har nøkkelen til kjellertrappen. Hun som eide huset før, hadde tatt den med seg!

En dag banker det på døra, og alt forandrer seg. Utenfor døra ligger det et brev med en torn som er helt forvridd. 

Når Lin finner en måte å komme ned til kjelleren, blir hun sjokkert over hvilken hobby damen hadde hatt. Men det som interesserer henne mest er den skjulte døra hun finner! Den leder til en verden hvor alle døde dyr, som har elsket noen, bor! Hun møter sitt elskede kjæledyr, og sammen prøver de å finne en måte å få vinterfyrsten, som hadde forsvunnet, tilbake.

Vindeltorn er en bra bok, med et spennende innhold! Det eneste som var litt vanskelig ved den, var å forestille seg at dyrene hun møtte, var dyr! Når de er like store, og oppfører seg som mennesker, ble jeg av og til forrvirra! Men ellers er det en super bok med en fantastisk historie!

Boka passer for alle barn/ungdom mellom 10 og 15! (Og sikkert andre også! Jeg sier bare sånn cirka!)

 

PS! Når du har lest denne, kan du lese neste bok, Maretorn!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #vindeltorn #gyldendal #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning 

Bokomtale – Max Uflaks

 

Tittel: Max Uflaks – Antihelten

Forfatter: Rachel Reneé Russel

Ant. sider: 310

Utgitt: 2016

Forlag: Kagge forlag 

ISBN: 9788248919346

Mitt terningkast: 5

Max Uflaks handler om ungdomsgutten, Max Crumbly, som blir mobbet av Bølla (merkelig navn, egentlig…). Han blir dyttet inn i skapet, og ingen legger merke til at han er borte. Han kommer ikke hjem fra skolen, og må bli der til over helga. Tror han. 

I mens Max sitter fast inne i skapet, forteller han om livet, seg selv og alt han kommer på. Som, for eksempel, at han er helt vill etter tegneserier, og vil leve som en tegneseriehelt, og at han er hemmelig forelsket i ei jente (han nevner det egentlig ikke, men du forstår det), og alle de sprøe og merkelige tingene han gjør til daglig!

Plutselig blir Max vitne til et innbrudd på skolen… mens han sitter innelåst i skapet. Klarer vår egen Antihelt å redde skolen med sin sprøe hjerne… og pizza?

Har du lest Dustedagbøkene? Da vil du selvfølgelig finne masse likheter og kanskje noen av de samme personene…

Max Uflaks og Dustedagbøkene er skrevet av samme forfatter, og ligner derfor mye på hverandre, både på innhold og oppbygning!

Boka er lettlest, og passer for både gutter og jenter i alle aldere.

Antihelten er den første boka i serien om Max Uflaks! Og den eneste som har kommet ut til nå… La oss håpe det kommer flere snart. I likhet med Dustedagbøkene, er dette en bok jeg absolutt vil anbefale.

 

#maxuflaks #maxcrumbly #dagbøker #book #bok #lovetoread #lettlest #kaggeforlag

Skyggen over steinbenken

Forfatter: Maria Gripe

Serie: Skyggebøkene 

Ant. sider: 351

Utgitt i Norge: første gang: 1983, den jeg leste: 2015

Forlag: Aschehoug 

ISBN: 9788203254192

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug. 

Skyggen over steinbenken handler om 14 år gamle Berta som levde i år 1911. Familien hennes får en ny hushjelp som heter Carolin. Berta blir veldig nysgjerrig på Carolin, og prøver alt for å få henne til å snakke. Det nekter hun. Alle i familien blir glade i den nye hushjelpen. Hun er både snill og omtenksom, flink med barn, flink til å arbeide og veldig pen (det synes i hvert fall Roland, broren til Berta…)!

Den eneste som ikke ser ut til å like Carolin, er husholdersken, Svea. Svea prøvde fra begynnelsen av, å forklare Carolin hvilken plass hun har i hjemmet, og alle andre steder. Dette ville ikke Carolin godta. Hun var opptatt av at alle, rike og fattige, menn og kvinner, var like mye verdt. Dette gjorde Svea frustrert. 

Carolin viste alle sine gode sider fra begynnelsen av, men etterhvert ble hun mer og mer irritert over Berta. Berta prøvde alt for å finne ut hva Carolin skjuler, men samtidig være snill mot henne. Med det samme Berta begynte å mase på henne, fikk Carolin alltid praten over på noe annet.

Men hva var det egentlig Carolin skjulte? Det meste får du vite i “Skyggen over steinbenken”, men Carolin kommer nok ikke til å fortelle alt, må du tro!

Dette var en bok som var vanskelig å legge fra seg, selv om den ikke var like spennende hele tiden. Jeg fikk et godt innblikk i hvordan det var å leve tidlig på 1900 tallet – hvordan folk var mot hverandre på den tiden, og hvordan forskjellen var mellom rike og fattige. Det er vanskelig å definere nøyaktig hvilken sjanger den kommer inn under, fordi den har innslag av både mystikk, spenning, historie og “liv og død”. Dersom du er glad i å lese, kan jeg anbefale denne boka, fordi du må gi den litt tid.

Boka passer for ungdom fra ca. 13 år og oppover (og noen 12-åringer, kanskje, sånn som meg) 

(PS: Den kan være litt tung å lese…)


De andre bøkene i serien Skyggebøkene:

  • Skyggen over steinbenken
  • … og de hvite skyggene i skogen
  • Skyggenes barn
  • Skygge-gjemsel

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #skyggebøkene #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #aschehoug #mariagripe

Bokomtale- Dustedagbøkene

 

Tittel: Dustedagbøkene
Forfatter: Rachel Reneé Russell
Antall bøker: 11
Utgitt: 2012-2016
Forlag:  Kagge Forlag
ISBN: 9788248912606
Mitt terningkast: 5

Dustedagbøkene handler om ungdomsjenta Nikki Maxwell, som begynner på ny skole. Der treffer hun bortskjemte divaer, SKP jenter (Søt kul og populær), to jenter som blir bestevenninnene, og den superkjekke gutten, Brandon.❤️
Nikki får en dårlig start på skolen, når superdivaen, MacKenzie Hollister, har bestemt seg for å hate Nikki, og de to venninnene hennes- Zoey og Chloe.
Nikki skriver dagbok om alt som skjer på skolen. Bøkene er som å lese en historie, eller noe sånt! Historiene til Nikki er veldig detaljerte og spennende, og viser alle situasjoner som er MULIG at kan hende på ungdomsskolen, og man helst ikke vil oppleve! Alt dette er presset inn i, til nå, 
11 bøker, med en ny handling hver gang!
Nesten alle sidene i bøkene har en morsom tegning som passer til innholdet, og er skrevet med tydelige bokstaver som gjør det lett å lese dem. I tillegg heter alltid Dustedagbøkene noe med “Nedtegnelser fra en …………. NOT!
(Det har også kommet ut Dustedagbøker du kan lage selv!)

Bøkene passer for jenter og gutter i alle aldere❤️

 

BØKENE SOM ER GITT UT i Norge:
1. Nedtegnelser fra et populært liv- NOT
2. Nedtegnelser fra en populær partyjente- NOT
3. Nedtegnelser fra en talentfull popstjerne-NOT
4. Nedtegnelser fra en elegant isprinsesse-NOT
5. Nedtegnelser fra en bedreviter-NOT
6. Nedtegnelser fra en lykkelig hjerteknuser-NOT
7. Nedtegnelser fra en kul TV-stjerne-NOT
8. Nedtegnelser om å leve lykkelige i alle sine dager-NOT
9. Nedtegnelser fra en dustete dramaqueen-NOT
10. Nedtegnelser fra en perfekt hundepasser-NOT
11. Nedtegnelser fra en ekte BFF-NOT

 

#dorkdiaries #dustedagbøkene #dagbøker #book

#bok #lovetoread

Bokomtale – Tom Gates, Ekstra stilige saker (eh)

 

Tittel: Tom Gates, Ekstra stilige saker (eh)

Forfatter: Liz Pichon

Ant. sider: 225 (pluss et spill bakerst i boka)

Utgitt: 2016 

Forlag:  Aschehoug 

ISBN: 9788203259890

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug. 

Tom Gates er en livlig serie (da snakker jeg om alle bøkene i serien) med morsomheter, litt blanda spenning, og artige tegninger og beskrivelser. “Ekstra stilige saker (eh)” er et veldig godt eksempel på det!

Tom (hovedpersonen) bor sammen med moren, faren og den “slemme” (overkule er mer beskrivende, men etter Toms mening er hun ond) søstera Delia. Tom, kameraten Derek, og den ganske rare og ville gutten Norman, spiller i et band som de har kalt DogZombies. De har lyst til å bli like gode som favorittbandet deres, Dude3, men det er nok vanskelig, så lite som de øver. Kanskje en gang blir de populære… håper de.

Tom drømmer om å få en “stjerneelev” -nål av læreren, slik at han kan være inne i friminuttet. Men med krøllete ark som er teipet inn i lekseboka, ser sjansene minimale ut, selv om verdens mest irriterende gutt, Marcus, har fått en slik nål! (Men den er nok ikke hans særlig lenge pga. dårlig oppførsel mot, blant andre, Tom!) Den går han rundt og skryter av, og tror han har blitt verdens konge eller noe! 

Med en ny, slem nabo, en litt i overkant irriterende Marcus, og ei jente han aldri innrømmer han er forelska i, er “Ekstra stilige saker (eh)” en utrolig humoristisk bok og en glede å lese! Bøkene om Tom Gates er svært lettleste, og kan sterkt anbefales også til de som ikke er spesielt glade i å lese (både gutter og jenter). 

Boka passer for alle barn, fra 0 til 100 år  – som kan lese, og har god humor! (Eller dårlig humor, for den slags skyld)

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #TomGates #humor #morsom #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #aschehoug