Bokbyen Tvedestrand

 

Hei!

 I dag har jeg vært i Tvedestrand, også kalt «bokbyen». Der var det masse bøker! Annenhver butikk var en bokbutikk eller et antikvariat/ bruktbutikk hvor de solgte masse bøker!

Vi begynte selvfølgelig med den første bokbutikken, og deretter den neste osv. Jeg tror vi var innom nesten alle butikkene hvor de selger bøker, i hele byen!

Men også her er det, som jeg har skrevet om tidligere, mange som selger billige bøker, men ikke la deg lure! Det finnes noen steder hvor de selger brukte bøker til dyrere pris enn de originalt ble solgt for! Jeg fant f.eks. en bruktbok til 140kr, som egentilg koster ca. 79kr! Men dette trenger ikke å stoppe deg fra å ha det gøy på bruktbutikker, og finne noe du kunne tenkt deg å lese!

Jeg har hatt en kjempefin dag i bokbyen, og jeg håper at du også kunne tenkt deg å dra til denne fine byen!

Ha en fin dag!

Hilsen Nora!

 

Fakta om Tvedestrand «Bokbyen»:

Fylke: Aust-Agder

Innbyggere: ca. 6000

Antall bokbutikker og antikvariater: ca. 15

#tips #bruktbutikk   #bøker #sparepenger #ungdomsbøker #nyebøker #godsommer #godlesing #lese #bøker #bok #bøkene #tvedestrand #bokbyen #by #gotur #antikvariat #town 

 

 

Bokomtale – Anna og det franske kysset


 

Tittel: Anna og det franske kysset

Forfatter: Stephanie Perkins

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Antall sider: 348

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Aschehoug

Originalens tittel: Anna and the french kiss

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788203259159

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

«Anna og det franske kysset» er en søt bok om Anna Oliphant fra Atlanta. Hun føler at livet går på skinner. Hun er forelsket, og det virker som om følelsene blir gjengjeldt, og hun har en kjempegod bestevenninne! Hva kan gå galt?

Bare at faren plutselig sender henne til en internatskole i Paris! Hvordan skal Anna overleve i en helt fremmed by uten å kunne språket?

Heldigvis får Anna venner fort. Hun blir kjent med romnaboen, Meredith, og hennes venner, Rashmi, Josh og St. Clair, den kjekkeste gutten på skolen?

Anna har ikke lyst til å ha følelser for St. Clair, siden hun er jo allerede nestenkjæreste med Toph fra Atlanta!

Men båndet knytter seg sterkere for bestevennene, og til slutt orker hun snart ikke mer. Men St. Clair har jo allerede kjæreste! Hva skal hun gjøre? Hun vil ikke ødelegge det gode vennskapet deres, men det virker som om St. Clair føler det samme. Kan det være sant, eller er det bare noe hun innbiller seg? Midt i alt dette får Anna en fiende hun helst ikke vil ha.

Hva kommer til å skje med Anna? Blir det en lykkelig slutt? Les boka, og finn det ut!

Anna og det franske kysset en kjempefin bok, som passer for ungdom fra 12 år og oppover. Den er romantisk, morsom, og inneholder masse drama!

Jeg likte hele boka, og levde meg inn i den. Jeg lo meg i hjel, ble nervøs og forelsket! 😊 Denne boka går virkelig ikke an å legge fra seg!

God lesing!

 

#bok #bøker #book #annaogdetfranskekysset       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #aschehuog #paris #stephanieperkins #film #anna #frankrike #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese  

Bokomtale – Kattekrigerne, Flammer og Is

 

Tittel: Flammer og Is

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 2

Serie: 1

Antall bøker serie 1: 6

Antall bøker totalt: 27 pluss 2 guidebøker

Antall sider: 296

Utgitt (Norge): 2014

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Fire and ice

ISBN: 9788293304340

Mitt terningkast: 5

Flammer og is er den spennende fortsettelsen til serie 1 i kattekrigerne. Nå har Ildhjerte blitt kriger i Tordenklanen, og har det fint med Gråstripe i leiren. Men Ildhjerte har fortsatt mistanke til at Tigerklo, den strenge nestlederen i klanen, holder noe hemmelig.

Ildhjerte og Gråstripe blir mentorer til to lærlinger. Kullpote er Ildhjerte sin lærling, og hun er en veldig ivrig elev.

En dag faller Gråstripe ut i elven og holder på å drukne. Ildhjerte kan ikke gjøre noe for å hjelpe ham, fordi han ikke kan svømme. Det er det bare kattene fra Elveklanen som kan! Men plutselig hopper det ut en Sølvgrå katt fra buskene, og redder Gråstripe opp fra elven. Etter dette virker det som at alt er ok i klanen, bortsett fra at Gråstripe har blitt forkjølet, og Ildhjerte må ta over undervisningen til begge lærlingene.

Plutselig en dag ligger ikke Gråstripe på plassen sin lenger. Han er jo syk! Han kan ikke dra fra leiren. Denne hendelsen repeterer seg daglig, og nå er det ikke bare Ildhjerte som har merket det. Tigerklo har også fått en sterk mistanke.

Imens alt dette skjer har lederen for klanen, Blåstjerne, fått grønnhoste. En dødelig sykdom som kan drepe henne. Hvis hun dør har hun bare ett liv igjen!

Når alt dette er på sitt verste, så har Elveklanen og Skyggeklanen slått seg sammen, for å angripe Vindklanen og Tordenklanen. I tillegg får Tordenklanen et blodig besøk av en gammel fiende ?

Hvorfor sniker Gråstripe seg ut? Er det på grunn av det som skjedde ved elven? Bryter han krigerkodeksen? Kommer klanene til å overleve? Hvorfor vil Skyggeklanen og Elveklanen ha jaktmarkene til de andre klanene? Og hva menes det med profetien om at Ilden skal redde klanen?

Det meste av dette vil du få vite i denne spennende boka!

Kattekrigerne er en kjempespennende serie for barn og unge fra 8 år og oppover. Jeg liker denne serien veldig godt, fordi den er umulig å legge fra seg og har alltid mange spennende hendelser!

 

God lesing!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter #serie1 #bok2 #flammerogis #katter 

Billige bøker! Spar penger!

Hei!

I dag tenkte jeg at jeg kunne skrive om hvordan du kan spare penger, og allikevel kan lese så mye du vil!

Bøker er veldig dyre for tiden. Ei gjennomsnittlig bok koster mellom 200 og 300kr! Derfor har jeg noen tips til dere bokelskere!

Den mest klassiske måten er jo å låne bøkene på biblioteket. Der kan man få seg et lånekort, og så kan man velge så mange bøker man vil. Man kan også gå inn på bibliotekets sin nettside, og bestille bøker de ikke har inne derfra. Da finner de bøker fra andre bibliotek i nærheten, og sender dem til ditt lokale bibliotek. Men man kan selvfølgelig ikke beholde disse bøkene for alltid, så biblioteket har lagt en innleveringsfrist som du må følge.


En annen smart metode er å kjøpe bøkene på bruktbutikk! Nå tenker du sikkert at der har de bare gamle bøker, fra 1800 tallet eller noe, men det er ikke alltid sant! Jeg finner mange av bøkene jeg anmelder på en bruktbutikk i nærheten. Den heter Ei Hjelpende Hånd. Der gir de en del av pengene de samler inn til en veldedig organisasjon som heter «Stine Sofie Stiftelsen»! Hver tirsdag har de bøker til bare 5 kr stykke! (ellers koster de 10kr) man kan også levere inn to bøker og få en!Jeg har også vært på mange andre bruktbutikker der jeg har funnet veldig nye bøker! Jeg så nylig Miss Peregrine og den hemmelige øya på en bruktbutikk, og da jeg var i Sandvika på et loppemarked fant jeg en bok jeg har lenge lett etter! På bruktbutikker kan man finne alt fra gamle bøker som Bobsey barna til Dustedagbøkene, Smaragdatlaset, Gone, Morganville, Twilight og Percy Jackson! (men vær forsiktig! Du kan enten komme til de bruktbutikkene med billige bøker, eller de som tror at alt er antikviteter!)

En annen lur metode er å låne bøker av venner og slektninger! Det kan godt være at kusina di har boka du har lett så lenge etter, eller at kompisen din har første boka i serien du så lenge har hatt lyst til å lese! Du vet aldri!

Jeg håper at denne posten var til nytte for deg, og hvis den var det, kan du gjerne kommentere det i kommentarfeltet!

God sommer, og god lesing!

#tips #bruktbutikk #stinesofiestiftelsen #bibliotek #låne #bøker #sparepenger #ungdomsbøker #nyebøker #godsommer #godlesing #lese #bøker #bok #bøkene 

Bokomtale – Skyggejegerne, Demonenes by

Tittel: Demonenes by

Forfatter: Clarissa Clare

Navn på serie: Skyggejegerne

Bok nr: 1

Antall bøker: 6

Antall sider: 461

Utgitt (Norge): 2011

Forlag: Vigmostad og Bjørke/ Schibsted

Originaltittel: City of bones

ISBN: 9788251658805

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

Demonenes by er den første boken i spenningsserien Skyggejegerne. Boka handler om Clary, som er ei helt normal jente fra Brooklyn. En dag blir Clary vitne til et drap på et diskotek. Men når hun skal melde i fra til politiet er offeret borte, og hun er av en eller annen grunn den eneste som kan se morderne! Er hun blitt gal?

Noen dager senere ser Clary en av guttene som drepte denne personen. Han er en skyggejeger. Skyggejegerne sin jobb er å drepe demoner som plager menneskene. Denne gutten hun møter har navnet Jace. Jace tar Clary med til Instituttet, hvor skyggejegerne i New York holder til. Der bor Jace, guttemagneten Isabelle og Alec. På Instituttet bor også veilederne til disse ungdommene, Hodge. På Instituttet prøver de å finne ut hvordan en mundane (menneske) kan se dem!

Når Clary ringer hjem til moren, har det skjedd noe forferdelig, og moren er borte. Clary får hjelp på Instituttet til å finne ut hva som har skjedd, og finner ut hvem hun egentlig er… Samtidig som alt dette skjer, er det mye drama på gang. Får Clary ekte følelser for Jace? Kan man stole på alle? Hvem er Valentine, og hvorfor er han så farlig? Og hva skjedde med moren til Clary? Får å finne det ut må du lese boka! (Og det anbefaler jeg på det sterkeste!)

 

Jeg likte denne boka kjempegodt! Den var bokstaveligtalt umulig å legge fra seg! Den var spennende, romantisk, skummel, dramatisk, og hadde alltid overraskende hendelser! Dette er en bok du ikke vil gå glipp av!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #Skyggejegerne #demoner #vampyrer #varulver #alver #drama #anbefales #vigmostadogbjørke #schibsted #clarissaclare #demonenesby