Bokomtale – Kattekrigerne, Flammer og Is

 

Tittel: Flammer og Is

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 2

Serie: 1

Antall bøker serie 1: 6

Antall bøker totalt: 27 pluss 2 guidebøker

Antall sider: 296

Utgitt (Norge): 2014

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Fire and ice

ISBN: 9788293304340

Mitt terningkast: 5

Flammer og is er den spennende fortsettelsen til serie 1 i kattekrigerne. Nå har Ildhjerte blitt kriger i Tordenklanen, og har det fint med Gråstripe i leiren. Men Ildhjerte har fortsatt mistanke til at Tigerklo, den strenge nestlederen i klanen, holder noe hemmelig.

Ildhjerte og Gråstripe blir mentorer til to lærlinger. Kullpote er Ildhjerte sin lærling, og hun er en veldig ivrig elev.

En dag faller Gråstripe ut i elven og holder på å drukne. Ildhjerte kan ikke gjøre noe for å hjelpe ham, fordi han ikke kan svømme. Det er det bare kattene fra Elveklanen som kan! Men plutselig hopper det ut en Sølvgrå katt fra buskene, og redder Gråstripe opp fra elven. Etter dette virker det som at alt er ok i klanen, bortsett fra at Gråstripe har blitt forkjølet, og Ildhjerte må ta over undervisningen til begge lærlingene.

Plutselig en dag ligger ikke Gråstripe på plassen sin lenger. Han er jo syk! Han kan ikke dra fra leiren. Denne hendelsen repeterer seg daglig, og nå er det ikke bare Ildhjerte som har merket det. Tigerklo har også fått en sterk mistanke.

Imens alt dette skjer har lederen for klanen, Blåstjerne, fått grønnhoste. En dødelig sykdom som kan drepe henne. Hvis hun dør har hun bare ett liv igjen!

Når alt dette er på sitt verste, så har Elveklanen og Skyggeklanen slått seg sammen, for å angripe Vindklanen og Tordenklanen. I tillegg får Tordenklanen et blodig besøk av en gammel fiende ?

Hvorfor sniker Gråstripe seg ut? Er det på grunn av det som skjedde ved elven? Bryter han krigerkodeksen? Kommer klanene til å overleve? Hvorfor vil Skyggeklanen og Elveklanen ha jaktmarkene til de andre klanene? Og hva menes det med profetien om at Ilden skal redde klanen?

Det meste av dette vil du få vite i denne spennende boka!

Kattekrigerne er en kjempespennende serie for barn og unge fra 8 år og oppover. Jeg liker denne serien veldig godt, fordi den er umulig å legge fra seg og har alltid mange spennende hendelser!

 

God lesing!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter #serie1 #bok2 #flammerogis #katter 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg