Bokomtale – Lola og gutten i nabohuset

Tittel: Lola og gutten i nabohuset

Forfatter: Stephanie Perkins

Bok nr: 2

Antall bøker: 3

Antall sider: 317

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Aschehoug

Originalens tittel: Lola and the boy next door

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788203259166

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

«Lola og gutten i nabohuset» er en kjempefin bok. Den handler om Lola (17år) som er en flink klesdesigner. Lola har en fargerik stil (noe jeg personlig liker ved henne). Hun har en kjekk kjæreste som heter Max, og en perfekt venninne som heter Lindsey. Lola har litt overbeskyttende (og homofile) foreldre, men det blåser hun i. En dag flytter det en ny familie inn i nabohuset, og verden raser sammen for Lola. Det er tvillingparet Calliope og den superkjekke Cricket. Gutten som for noen år siden knuste hjertet til Lola.

Lola holder seg sammen med kjæresten sin, og hun prøver å unngå Cricket, men siden de er naboer og i tillegg har vindu RETT mot hverandre, er det umulig? De møter hverandre, og Lola merker at hun har problemer med å motstå ham.

Hvis de begynner å møtes kan det bli problemer mellom Lola og Max.

Samtidig som alt dette har det skjedd flere problemer med Norah, den biologiske moren til Lola.

Kommer Lola til å måtte innrømme følelsene sine for Cricket? Hva kommer til å skje med Max? Er hun fortsatt forelsket i ham? Kommer Norah til å havne i mer trøbbel enn det hun allerede er i? Og aller viktigst: Kommer Lola til å ha Marie Antoinette kjolen hun holder på å lage, på skoleballet?

 

Jeg elsket denne boka. Den var fargerik, sjarmerende og søt, dramatisk, trist og morsom. Boka passer for ungdom fra 12 år og oppover. Hvis du har lest «Anna og det franske kysset» (den selvstendige første boka i denne serien), vil du GARANTERT finne flere likheter. (Og personer!)

God lesing!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #aschehuog #stephanieperkins #film #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese  #lolaogguttenonabohuset #lola #nabohuset 

Bokomtale – Max Uflaks 2, Kaos på skolen

Tittel: Kaos på skolen

Forfatter: Rachel Renee Russell

Navn på serie: Max Uflaks

Bok nr: 2

Antall bøker (til nå): 2

Antall sider: 228

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Kagge Forlag

Originalens tittel: The Misadventures of Max Crubly. Middle School Mayhem

Sjanger: Humor

ISBN: 9788248920540

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

 

Max Uflaks er tilbake! Og nå med enda mer drama, spenning og MASSE humor og hysteriske vrier. Max er fortsatt låst inne på skolen sammen med tre kjeltringer som har tenkt å stjele skolens PCer. De vil også hevne seg på Max for å ha spionert på dem! Men først må de få tak i ham! Max rømmer faktisk gjennom ventilasjonskanalene. Der kommer ikke skurkene inn! Max kunne ha ringt til politiet med det samme, hadde det ikke vært for at sjefen til tyvene hadde tatt farens tegneserieblad. Faren kommer til å «drepe» Max hvis han ikke får det tilbake. En annen grunn, er at han fortsatt har på seg superhelt kostymet sitt (som egentlig er isprinsesse kostymet til Erin, som han er hemmelig forelska i.)

Max må komme seg ut av knipa. Han får hjelp av Erin, som er et datageni. Hun har hacket seg inn på skolenettet, og kan styre nesten alt av elektronisk utstyr!

Kommer Max og Erin til å fange skurkene?

Kommer Max til å overleve denne natten på skolen?

Får han tilbake tegneseriebladet til faren?

Får de sultene skurkene pizza?

Blir Max endelig en superhelt?

Og viktigst av alt? Kommer det en fortsettelse, eller ender de opp på søppeldynga? (det siste skjønner du kanskje hva jeg mener, når du har lest boka! 😊)

 

Begge bøkene om Max Uflaks er kjempemorsomme. Det er mange uventede vendinger, og Max får mange sprøe ideer! Denne boka syntes jeg var litt mer rotete enn den første boka, og var noe forutsigbar, men den blir nok en hit for barn som liker Dustedagbøkene og En Pingles Dagbok.

Boka passer for både gutter og jenter i alle aldere, og du kommer til å le deg igjennom hele boka!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #humor #morsom #maxuflaks #rachelreneerusell #lettlest #kagge #kaggeforlag #dustedagboka #nybok #bok2 #pizza #kaospåskolen 

Bokomtale – Maresi

Tittel: Maresi

Forfatter: Maria Turtschainoff

Navn på serie: Krøniker fra det røde klosteret

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå i Norge): 1 (2 i andre land, (Naondel kommer 2018) og det kommer en til)

Antall sider: 254

Utgitt (Norge): 20 august 2017

Forlag: Gursli Berg Forlag

Originalens tittel: Maresi- Krönikor från Röda klostret 1

Sjanger: fabel/ eventyr/ spenning

ISBN: 9788293311362

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gursli Berg. Jeg fikk den før den ble utgitt.

Maresi er en kjempespennende, skummel og trist bok, og fortelleren heter Maresi. Maresi bor i det Røde Klosteret hvor bare jenter og kvinner har tilgang. Hun får undervisning, og nok mat. Alle har det fint, det eneste som plager dem som bor der, er minnene. Alle som har kommet til klosteret har rømt fra noe, eller blitt sendt dit for å lære noe, slik at det blir enklere å gifte dem bort. Maresi har rømt fra en grusom hungersnød som førte til at lillesøstera døde. Andre har rømt fra folk som skadet eller forfulgte dem.

En dag kommer en ny jente til Menos, øya hvor klosteret ligger. Denne nye jenta heter Jai, og snakker ikke mye. Maresi, som er den eldste av novisene, viser henne rundt, og passer på henne. Det er tydelig at denne jenta har hatt det fælt, både på grunn av nervøsiteten, og arrene hun har på ryggen.

Det viser seg at hun har rømt fra faren sin, som har vært helt forferdelig grusom mot både henne, søsteren, og moren. Moren sendte henne vekk, men hun vet at faren kommer til å lete etter henne, og lever derfor i frykt for dette. Faren kommer aldri til å gi opp.

Dette er en av de skumleste bøkene jeg har lest. Jeg likte hvor spennende alt ble, alle overraskelsene, de kjempeskumle delene, og hvordan en så liten og ganske lettlest bok, kunne inneholde så mye grusomhet, kjærlighet og sorg.

Denne boka er ikke for bløthjertede, og  passer best for ungdom og voksne fra 13 år og oppover!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #hemmeligheter #book #books #bokbolgg #skummel #gursliberg #gurslibergforlag #maresi #krønikerfradetrødeklosteret #sorg #hjerteskjærende #frykt

Bokomtale – Ruby Redfort, Trekk Pusten For Siste Gang

Tittel: Trekk pusten for siste gang

Forfatter: Lauren Child

Navn på serie: Ruby Redfort

Bok nr: 2

Antall bøker (til nå i Norge): 4 (totalt 6)

Antall sider: 431

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Mangschou

Originalens tittel: Take your last breath

Sjanger: Krim/ spenning

ISBN: 9788282381482

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

Bok 2 i Ruby Redfort serien kommer du ikke til å legge fra deg!

Ruby har nettopp løst en sak for det hemmelige agentbyrået Spektrum, og hun håper på et nytt oppdrag. Hun har nettopp vært på et dykkerkurs med Spektrum, og kan dermed ta oppdrag som skjer under vann. Hun er ikke engang redd for haier! I hvert fall ikke enda?

I Twinford skjer det plutselig mange uforklarlige ting ved kysten. Delfiner som kommer helt inn ved land, måker trekker seg inn i byene, ulykker, pirater og mange flere hendelser.

Denne saken tar Spektrum tak i, og sender Ruby for å finne det ut. Dette blir en mye farligere jobb enn hun hadde forventet.

Hva er det som skjer i havet? Kan noe av dette ha noe med myten om Rubys tipptipptippoldemor å gjøre? Finnes det virkelig et sjøuhyre? Og hvem står bak alt dette, hvis det virkelig er et «Hvem»? Kommer Ruby til å finne ut av saken, eller vil hun ende opp som haimat?

Denne boka passer for barn og unge fra 8 til 14 år! Den er spennende, morsom og litt skummel.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim #rubyredfort #laurenchild   #kodeknekker #sipon #lesereksemplar #trekkpustenforsistegang #flue #agent

Bokomtale – Zombieutbruddet

Tittel: Zombie Utbruddet

Forfatter: Robert Næss

Navn på serie: Byrået for Ikke-Hendelser

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 1 (Men nr. 2 kommer neste år)

Antall sider: 281

Utgitt: 2017

Forlag: Juritzen jr.

Sjanger: Fantasy/ grøss

ISBN: 9788283570656

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

 

Zombie Utbruddet er første bok i en helt ny spenningsserie, som handler om Thelma og Tico. Thelma og Tico har vært venner hele livet, og de kjenner hverandre ut og inn. Hele livet deres er grått og kjedelig, og det skjer aldri noe nytt. Så en dag da de to vennene er på vei hjem fra skolen, skjer det noe uvanlig. De blir kidnappet! Kidnapperne er noen merkelige folk som jobber med å redde verden fra fabeldyr og monstre! Og de vil at Tico og Thelma skal bli agenter!

Etter kun noen få dager med opplæring, blir de to vennene sendt ut på et oppdrag. De skal redde verden fra Zombier!

Med en blanding av fantasy, grøss, og litt science fiction er dette en super bok for barn og unge. Boka passer for barn fra 7 til 13 år. Boka er morsom, lettlest, spennende og passer for både gutter og jenter.

Jeg likte denne boka veldig godt. Nå gleder jeg meg til neste bok som kommer våren 2018.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #zombieutbruddet #robertnæss #byråetforikkehendelser #nybok #book 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss   #juritzen 

#juritzenjr       #lesereksemplar #zombie 

Bokomtale – Tullekontorets

 

Tittel: Gøyale Gåter, Festlige Fakta og Vittige Vitser

Forfatter: Tullekontoret- Freddy Kjensmo

Antall bøker (til nå): 3

Antall sider: 142, 134, 140

Utgitt: 2017

Forlag: Juritzen jr.

Sjanger: Humor

ISBN: 9788283570441, 9788283570434, 9788283570427

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr. Jeg fikk dem før de ble gitt ut.

Tullekontorets bøker er kjempemorsomme bøker for alle fra 0 til 100 år! Det er noe for alle i dem! Bøkene er lettleste, og blir fort barnas favoritter!

Her er litt fakta om hver og en av dem:

Vittige Vitser:

Vittige Vitser gir deg vitser du vil le av i flere timer! Det er 500 vitser, både korte og lange. Det er morsomme tegninger til vitsene, og boka gir deg en garantert morsom opplevelse!

Presten på søndagsskolen:

-Hva kan så ditt navn være?

-Det kan være Tore, men det er det ikke

Festlige Fakta:

I festlige fakta kan du lære ting du aldri kunne forestille deg! Dette er en av de morsomste måtene du kan lære på! Imponer vennene dine med de festligste faktaene, og kose deg med hele 300 morsomme fakta!

Visste du at tungen til en blåhval veier mer enn en gjennomsnittlig elefant?!

Det finnes mellom 200 og 400 milliarder stjerner i vår egen galakse! Imponerende! Men det er enda mer imponerende at noen har telt dem!

Gøyale Gåter:

I Gøyale Gåter kan du lese gåter du aldri kommer til å gjette! Og nesten alle har så morsomme svar at du ler deg skakk. Denne er perfekt til å ha på overnattinger, hvor du vil lure vennene dine! Det er 500 gåter for alle!

Hva kalles en mann som ikke har alle fingrene på den ene hånden?

(normal, siden ingen har alle fingrene på den ene hånden)

 

Disse bøkene vil underholde deg i flere timer, og passer perfekt på hytta, lange bilturer og overnattingsfester! Gøyale gåter og Festlige fakta er perfekt dersom du vil lage konkurranser og quizer.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #humor #morsom #vitser #vittigevitser #fakta #festligefakta #gåter #gøyalegåter #tullekontoret #juritzen 

Bokomtale – Skyggejegerne 2, Den Tause byen

Tittel: Den Tause Byen

Forfatter: Cassandra Clare

Navn på serie: Skyggejegerne

Bok nr: 2

Antall bøker (til nå): 6 (pluss to i parallell serie)

Antall sider: 410

Utgitt (Norge): 2015

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: City of ashes

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788251658812

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

Den Tause Byen er den spennende fortsettelsen til Demonenes by. Clary må venne seg til tanken på at Jace er broren hennes, og at moren ligger bevistløs på sykehuset, uten å vite om hun kommer til å overleve eller ikke. Samtidig pønsker faren deres, den fryktede Valentine, ut en ond plan for å utslette Enklaven, og siden han har Dødens Beger blir han nesten uslåelig! Men er Begeret godt nok for ham? Clary, Jace, Alec, Isabelle og Simon vil stoppe ham mens de har sjansen. Men hvordan kan de gjøre det når de ikke vet hvor han er, og hva han pønsker på?

Samtidig blir Jace sett på som en løgner, og en av Valentine sine spioner, i hvert fall for den strenge og hjerteløse Inkvisitoren, Imogen! Hun setter Jace i fengsel i den Tause byen, hvor alt er mørkt og virker veldig skummelt, selv for fryktløse Jace!

Som om ikke dette er nok, så blir Simon om til en underjordisk skapning. Det skaper problemer for Clary, men det er ikke noe de kan gjøre noe med det. Det viktigste er at de kan få overbevist Inkvisitoren og Maryse (moren til Alec og Isabelle) om at Jace er uskyldig, og nedkjempe Valentine en gang for alle.

Kommer de fem vennene å beseire Valentine, og er det sant at Jace er på hans lag? Må Clary bli kvitt følelsene sine for Jace? Hva er sannheten bak alt sammen? Og hva er Valentine sin plan? Les boka, og finn det ut!

I denne boka møter skyggejegere, varulver, vampyrer, alver, heksemestere og demoner.

Denne boka var så spennende at den gikk ikke an å legge fra seg, og i hvert fall ikke før siste side var lest! Boka er en blanding mellom fantasy og kjærlighet, og liv og død. Den har mange spennende, romantiske og triste scener, og blir lett din yndlingsbok!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #Skyggejegerne #demoner #vampyrer #varulver #alver #drama #anbefales #vigmostadogbjørke #schibsted #clarissaclare #dentausebyen

Mitt besøk på Juritzen Forlag

Hei!

 I går gjorde jeg noe kjempegøy. Jeg besøkte Juritzen forlag! Der fikk jeg se hvordan de har det der, og lærte litt om hva de gjorde på jobben!

Da jeg kom dit ble jeg tatt godt imot av flere av de som jobber der, blant annet Sigbjørn. Det er han jeg har hatt kontakt med i forlaget. Han viste meg litt rundt. Jeg fikk se mange av bøkene de har der, både de som er gitt ut, og noen som de skal gi ut i høst. Det var veldig mye Kattekrigerne!

Her er noen av bøkene du kan glede deg til i høst:

 • Tullekontoret (med bøkene Festlige fakta, Vittige vitser, Gøyale Gåter)
 • Zombie Utbruddet av Robert Næss
 • Nye veier
 • Simon og stjernene

Etter at han hadde vist meg rundt, gikk vi inn på kjøkkenet og snakket. Da fikk jeg vite en god del om forlaget. Jeg fikk vite at de er et ganske lite forlag, selv om de gir ut veldig mange gode og populære bøker, blant annet, Kattekrigerne.

Kattekrigerne er en populær spenningsserie for barn/ungdom. Det er mange som blir hekta på å lese etter at de har begynt på Kattekrigerne. Mange som ikke har likt å lese før, har også begynt å lese bøker på grunn av denne serien. Kattekrigerne er skrevet av flere personer, som går under navnet Erin Hunter. Hovedforfatteren heter Victoria Holmes og skriver alt som skal skje, mens de andre fyller på med detaljer og ideer. I Norge vil serien være ferdig i 2018. Det er ganske synd, men det betyr at det vil komme nye bøker og flere serier, og dermed er det mye å glede seg til!

16. september skal de ha en egen dag om Kattekrigerne på Gyldendalhuset! Der kommer hovedforfatteren bak bestselgerne, og du kan få muligheten til å møte henne og få autografen hennes i boka di! Jeg oppfordrer alle som har lyst til å komme på denne dagen!

Dette er forfatterne bak Kattekrigerne:

 • Victoria Holmes
 • Kate Clary
 • Cherith Baldry
 • Tui Sutherland
 • Gillian Philip
 • Rosie Best
 • Inbali Iserles

Det er ikke mange som jobber på Juritzen, men det virker som om de er et godt team. Alle jeg møtte der var snille, og det virket som om en del hadde lest bloggen min (hihi) 😊

Jeg ble som sagt tatt godt imot, og hilste på flere av de som jobber der.

Dette er de som jobber på Juritzen;

 • Arve Juritzen (forlegger/sjef)
 • Sarah Natasha Melbye (forlagssjef) (tidligere jobbet hun i TV2)
 • Sigbjørn Vedeld (PR-ansvarlig/ holder kontakt med folk via mail, sosiale medier osv. jobber med bokbutikkjeden Ark) (tidligere jobbet 15 år i Se og Hør)
 • Nina Juul (produksjonssjef)
 • Anne-Kristin Strøm (Redaktør i norsk skjønnlitteratur)
 • Edvin Barstad (storkundeansvarlig)
 • Ida Elise Myklegård (Resepsjonist/ forlagssekretær)
 • Trude Nistad Lien (Key Account Manager)

Jeg lærte også om oversetterne til Juritzen. De har ingen oversettere som er fast ansatt, men leier inn freelancere for de ulike bokprosjektene. Disse kan være fra hele landet. Det samme gjelder de som lager forsidene til bøkene deres.

Mot slutten av besøkstiden tok jeg litt bilder, og fikk noen lesereksemplarer som jeg gleder meg til å lese og anmelde her på bloggen!

Jeg hadde en kjempefin dag på forlaget, og håper det ikke blir lenge til neste gang!

Hilsen Nora

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter   #katter #zombier #zombieutbruddet #besøk #tullekontoret #forlag #bestselgere #kjempegøy #hyggelig