Bokomtale – Ruby Redfort, Duften av død

Tittel: Duften av død

Forfatter: Lauren Child

Navn på serie: Ruby Redfort

Bok nr: 3

Antall bøker (til nå): 4 (originalt 6)

Antall sider: 541

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Mangschou

Originalens tittel: Catch Your Death

Sjanger: Ungdoms krim/ Spenning

ISBN: 9788282381635

Oversatt av: Øystein Rosse

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

 

Ruby Redfort er kodeknekker for det topphemmelige agentbyrået Spektrum, og vil snart bli agent. Hvis hun greier testen. Noe hun ikke gjør.

Dette kommer som et sjokk for Ruby. Hun har aldri strøket på noe før!

Hun får en ny sjanse. Men først har hun et oppdrag å løse.

Det har vært innbrudd på en luksuriøs skjønnhetsbutikk i byen, men det er ingen tegn til at noe som helst levende har vært der inne. Ingen ødelagte dører, ingen kamera har gått på, ingen tegn til innbrudd, annet enn at ting har blitt stjålet. Dette skjer samtidig som en helt ny, og kjempedyr parfyme blir lansert i nettopp denne butikken. Har dette en sammenheng?

I tillegg skjer det merkelige ting i Twinford. Folk påstår at de har sett merkelige, eksotiske dyr i gatene, og foreldrene til Ruby mener å ha sett en flodhest i hagen.

I tillegg opplever Clancy, kompisen til Ruby, noe merkelig med en bevisstløs mann i parken.

Har alt dette noen sammenheng (eller er det bare noen deler av boka jeg har puttet inn, for å forvirre dere)? Vil Ruby løse saken?

-Og vil Ruby bli agent for Spektrum?

Les boka, og finn svaret!

 

Jeg likte denne boka veldig godt! Den hadde mange actionfylte deler, og grep meg fra første setning. Dette er en serie du ikke må gå glipp av!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim #rubyredfort#laurenchild   #kodeknekker #sipon #lesereksemplar #flue #agent

#duftenavdød

Bokomtale – Girl Online

Tittel: Girl Online

Forfatter: Zoe Sugg/ Zoella

Navn på serie: Girl Online

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 2 (originalt 3)

Antall sider: 348

Utgitt (Norge): 2015

Forlag: Aschehoug

Originalens tittel: Girl Online

Sjanger: Drama/ Kjærlighet

ISBN: 9788203258978

Oversatt av: Hilde Stubhaug

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

Penny Parker er skolens mest klumsete. Hun snubler på gata, dummer seg ut foran hele skolen, deriblant gutter… Penny har en blogg, som hun blogger anonymt om det som skjer. Denne bloggen heter Girl Online, og hun har fått en haug med lesere. Dette er det eneste stedet hun kan være seg selv.

Men en dag reiser hun til New York, og hele livet hennes blir forandret. Der møter hun Noah, og følelser trenger seg på. Noah er den eneste som forstår henne, og hun kan være seg selv med, uten at han noen gang ser rart på henne.

Men hvordan skal det gå når hun reiser hjem til England? Vil de holde kontakten?

Og viktigst av alt: Er Noah den han gir seg ut for å være?

 

Dette er en kjempefin bok man føler seg kjent i. Man får den fantastiske romantiske følelsen, og den uutholdelige følelsen av å dumme seg ut selv.

Dette er en bok jeg vil anbefale alle unge jenter å lese, fra 11 år!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese  #GirlOnline #zoella #pennyparker #zoesugg #blogg #newyork 

Bokomtale – Fordelen med ulykkelig kjærlighet

Tittel: Fordelen med ulykkelig kjærlighet

Forfatter: Becky Albertalli

Antall sider: 359

Utgitt: 2017

Forlag: Kagge Forlag

Originalens tittel: The upside of unrequited

Sjanger: Kjærlighet/ Drama

ISBN: 9788248920212

Oversatt av: Stian Omland

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

Molly er 17 år. Hun har en søster som er homofil og hun har også to mødre som hun bor sammen med. Selv er hun heterofil og hun har enda ikke hatt kjæreste. Dette syntes hun er helt krise, men hun tenker at grunnen til dette er at hun er for lubben. Så møter hun Will, eller Hipster- Will som de kaller han for (når han ikke er der). Søsteren Cassie og kjæresten hennes Mina, prøver å få Will og Molly sammen. Men er det ekte følelser Molly føler for Will?

Molly jobber i en butikk. Der jobber også en litt nerdete gutt ved navn Reid. Reid og Molly blir gode venner, og Molly begynner å føle noe for han.

Er det ekte følelser? Kommer Molly til å få en kjæreste? Liker hun Will, eller liker hun Reid?

Denne boka var veldig fin! Jeg likte de søte og sjarmerende delene, og handlingsgangen! Boka var litt klagete, siden Molly hele tiden klager over at hun er for tykk, og at ingen liker henne. Men bortsett fra det var dette en veldig fin bok!

Jeg anbefaler denne boka til ungdom fra 12 år!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese #fordelenmedulykkeligkjærlighet #beckyalbertalli #kaggeforlag 

Bokomtale – VEGA

Tittel: VEGA

Forfatter: Elin Viktoria Unstad

Antall sider: 366

Utgitt: 2017

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Spenning/ Krim/ Science Fiction

ISBN: 9788202548100

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til med som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Elin Viktoria Unstad og forlaget hennes Cappelen Damm

Vega er en gjennomsnittlig 17-åring. I sin generasjon. Som er ca. 60 år frem i tid.

Norge har blitt til et nytt land, som heter Nyhåp. Myndighetene og vaktstyrken passer på landet, og alle ser ut til å ha det fint? Eller?

I en ulykke blir tanten til Vega, Ella, drept. Det siste hun sa til Vega var at hun måtte finne den nye strømkilden som hun og klientene hennes hadde laget. Den eneste Vega kunne stole på, er Pablo, sjefen på jobben til tante Ella.

Vega er blitt vitne til et ran. Ransmannen hadde pistol, og han truet Vega. Noen dager etter står hun ansikt med ansikt med denne mannen, som er en ganske så ung mann, kun noen år eldre enn Vega. Denne mannen heter Augustus, og er sønnen til den mektigste mannen i landet. Det er nå Vega skjønner hva som egentlig har skjedd med Nyhåp. Og hun skal være klar!

I løpet av boken møter hun en kjekk gutt ved navn Alex. Alex blir kjæresten hennes, og like etter finner hun ut hvem faren og broren hans er.

Hva skal Vega gjøre? Kommer hun til å overleve revolusjonen? Og hva med Alex? Vil han skjønne hva slages fæle ting faren hans har satt i stand?

Les denne spennende boka, og finn det ut!

Jeg likte denne boka kjempegodt! Den var kjempespennende fra start til slutt, og umulig å legge fra seg! Jeg likte spesielt godt de actionfylte delene, og alt dramaet som skjer. Man føler at man er inni boka, slik som den er skrevet! Den er godt detaljert, og det er ikke vanskelig å se for seg omgivelsene!

Dette er en bok jeg anbefaler til alle som liker spenning, fra 13 år og oppover.

 

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim   #lesereksemplar #sciencefiction #VEGA #vega #elinviktoriaunstad #cappelendamm #høstbok

Bokomtale – Isla og den store kjærligheten

Tittel: Isla og den store kjærligheten

Forfatter: Stephanie Perkins

Bok nr: 3

Antall bøker: 3

Antall sider: 325

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Aschehoug

Originalens tittel: Isla and the Happily Ever After

Sjanger: Kjærliget

ISBN: 9788203259173

Oversatt av: Ina V. Steinman

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug

Isla er forelsket i Josh. Det har hun vært i tre hele år, og han har fortsatt ikke lagt merke til henne. Bortsett fra slike kleine øyeblikk, hvor han har sett rart på henne og gått. Men nå har hun sjansen. Han har nettopp slått opp med kjæresten Rashmi, som ble uteksaminert året før sammen med alle vennene hans. Når de begynner på skolen i Paris igjen, skal hun ta sjansen. Men, det fungerer ikke så bra. Han holder seg inne på rommet sitt hele tiden, skulker timene, og kommer aldri ut til middag.

Hvordan skal hun greie å snakke med han når han aldri er der?

Så plutselig skjer det ting. De småprater når de møter hverandre, sitter sammen i fag og det ender med en date. Isla er i syvende himmel. Hvem hadde trodd at dette kunne skje med ei helt alminnelig jente fra Manhattan?

Men er det ekte kjærlighet de føler for hverandre? Bryr Josh seg like mye om henne som Isla bryr seg om han?

Les denne boka, og få en skikkelig underholdende kjærlighetshistorie.

Boka virker så ekte, og inneholder mange følelser jeg selv har følt på. Dette er en bok jeg vil anbefale til alle jenter fra 12 år!

Jeg liker alle de søte og sjarmerende delene, og at det er så mange ting som er likt som i de andre bøkene i denne frittstående serien! De går på den samme skolen som i “Anna og det franske kysset”, og du møter og hører om folk du garantert vil kjenne igjen dersom du har lest de andre bøkene

God høstferie!

#bok #bøker #book       #søt #sjarmerende #kjærlighet   #aschehuog #paris #stephanieperkins #kyss   #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese   #paris #islaogdenstorekjærligheten #isla