Bokomtale – Til Sjøs!

Tittel: Til Sjøs!

Forfatter og illustratør: Piotr Karski

Antall sider: 224

Originalens tittel: W Morze!

Utgitt (Norge): 2018

Forlag: Andersens Forlag

Sjanger: Fakta/ Aktiviteter

ISBN: 9788269076110

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Andersens Forlag.

«Til Sjøs!» er en fakta-og-aktivitetsbok om havet for barn fra 6 år. Den inneholder en god del fakta, mange tegneoppgaver, eksperimenter og spill. Denne boka har mye gøy å by på!

Man lærer om knuter, sjøfartshistorie og får mulighet til å uttrykke sine egne kreative sider gjennom de mange tegneoppgavene i boka.

Boka har også flere eksperimenter som man kan gjøre til naturfagsprosjekter, familieprosjekter eller bare for gøy.

Boka inneholder mange flotte tegninger som man selv kan være med å tegne på. Den har også morsomme spill for hele familien.

Dette er en bok jeg vil anbefale til alle uansett interesse eller alder. Alle har noe de kan ha nytte av å lære i denne boka, uansett om du er en erfaren sjømann eller landkrabbe. Man vet aldri når litt kunnskap om havet kan komme til nytte!

Boka er ypperlig for barnefamilier, temauker på skoler og leirskoler.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #lese  #books #godbok #leselyst #bokbolgg     #book #faktabok #tilsjøs #havet #hav #sjø #sjøen #strand #stranda #fisker #skjell #aktivitetsbok #tema #svømme #havdyr 

Bokomtale – The Urban Legend, Anti-Mobbe Utgave

Tittel: The Urban Legend, Anti-Mobbe Utgave

Forfatter: Josef Tzegai Yohannes

Tegninger: Newtasty

Antall sider: 29

Navn på serie: The Urban Legend

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Kilikrumins

Sjanger: Spenning

Dette heftet fikk jeg av Josef Yohannes.

Dette er en Anti-Mobbe utgave av den verdenskjente superhelt-serien The Urban Legend. Denne utgaven er ment for en litt yngre aldersgruppe enn de de vanlige The Urban Legend utgavene er, men den er like viktig, kanskje enda viktigere.

I denne utgaven møter vi Daniella og Leon, som begge to blir mobbet på skolen. Dette vil superhelten, The Urban Legend, gjøre en slutt på. Vi får se to av måtene flest blir mobbet på. Det er litt forskjell mellom hvordan jenter og gutter mobber, men begge er like ille.

I dette heftet forteller Josef Yohannes (forfatteren bak The Urban Legend) om hvor viktig det er å være snille mot hverandre, og ikke mobbe. Heftet tar opp et svært viktig tema og jeg anbefaler deg å lese dette heftet! Disse heftene kan også bli brukt på skoler.

God lesing!

 

Hvis du vil lese mer om The Urban Legend, kan du se her. Jeg har også holdt et arrangement samme med forfatteren, og superhelten.

http://noravinjor.blogg.no/1524238441_nora_mter_en_superhelt.html

http://noravinjor.blogg.no/1519224474_bokomtale__the_urban_legend_sesong_1.html

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #mystikk #gyldendal #tegneserie #superhelt #theurbanlegend #superhero #josefyohannes #action #barnebokfestivalen  #antimobbeutgave #antimobbe #stoppmobbing

Bokomtale – Haiens Hemmeligheter

Tittel: Haiens Hemmeligheter

Forfatter og illustratør: Owen Davey

Antall sider: 37

Originalens tittel: Smart About Sharks

Utgitt (Norge): 2018

Forlag: Mangschou Forlag

Sjanger: Fakta

ISBN: 9788282381789

Oversatt av: Heidi Sævareid

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

Haiens Hemmeligheter er en flott faktabok for barn og unge om haier. Hvor mye vet du egentlig om disse skumle dyrene? Imponer venner og familie med helt ny kunnskap om haier.

Denne boka har veldig mye fakta om haier til å bare ha 37 sider. Det er masse forklarende bilder, og boka er skrevet slik at alle kan forstå den.

Boka passer for alle som er interessert i haier, eller ønsker å lære seg noe spennende om dem.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #lese  #books #godbok #leselyst #bokbolgg     #book #faktabok #haienshemmeligheter #hai #haier #mangschou #Owendavey 

Bokomtale – Kong Kortbukse og den onde keiseren

Tittel: Kong Kortbukse og den onde keiseren

Forfatter: Andy Riley

Antall sider: 221

Navn på serie: Kong Kortbukse

Bok nr: 1

Antall bøker: 1 (totalt 4)

Utgitt (Norge): 2018

Forlag: Egmont

Originalens tittel: King Flashypants and the evil emperor

Sjanger: Humor/ Spenning

ISBN: 9788242959621

Oversatt av: Hans Ivar Stordal

Tegninger: Andy Riley

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Egmont Publishing.

Kong Kortbukse er en humoristisk bok om kong Edwin som hersker over Edwinland. Han er en god konge, og alle innbyggerne elsker ham. Hver fredag deler han ut sjokolade til innbyggerne i Landsby (den eneste landsbyen i Edwinland). Disse sjokoladene bruker han alle lommepengene sine på. (og det er mange).

En dag er det slutt på pengene. Kong Edwin tilkaller alle vaktene i Edwinland for å hjelpe han med dett pengeproblemet. Dette er en fantastisk sjanse for den onde keiseren, Fuskesen, til å prøve å ta Edwinland.

Vil Edwin greie å stoppe Fuskesen, eller kommer han til å måtte gi opp landet?

Les denne morsomme boka, og finn svaret!

Denne boka er fantastisk morsom, og perfekt for alle, uansett alder! Boka er lettlest, og har mange flotte illustrasjoner på hver side. Dette gjør boka til en fin leseropplevelse for både de minste og de som ikke liker å lese så mye skrift.

God Lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese    #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg  #barnebok #kongkortbukse #denondekeiseren #kingflashypants #egmont 

Bokomtale – The Selection, Arvingen

Tittel: Arvingen

Forfatter: Kiera Cass

Antall sider: 350

Navn på serie: The Selection

Bok nr: 4

Antall bøker: 5

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: The Heir

Sjanger: Romantikk

ISBN: 9788241914416

Oversatt av: Eli-Ann Tandberg

Omslagsdesign: Gustavo Marx, Erin Fitzsimmons

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

Nå er det 20 år siden America vant utvelgelsen, og nå er det datteren som står for tur.

«Arvingen» handler om Eadlyn som skal bli Illéas dronning. Hun er datteren til Maxon og America, som de tre første bøkene i The Selection handler om.

Selv etter at kongen og dronningen hadde avsatt kastesystemet, ble folk forskjellsbehandlet på grunn av kastene og folk protesterte kraftig mot monarkiet.

For å holde folket engasjert, og få dem til å tenke på andre ting vil kongeparet at Eadlyn skal ha en utvelgelse. Dette nekter Eadlyn. Hun er en selvstendig kvinne, og trenger ingen mann til å hjelpe henne.

Etter mye om og men går Eadlyn med på det, men hun har flere baktanker. Hun har ingen planer om å gifte seg, og gjør dette kun for foreldrene sin skyld.

Men etter hvert får hun andre syn på utvelgelsen. Kanskje det finnes en som er perfekt for henne også?

 

Denne boka er en av de beste bøkene jeg har lest. Boka er spennende, morsom, alvorlig og man blir fullstendig hekta! Alle bøkene i The Selection serien er helt fantastiske, og er bøker som jeg vil anbefale mer enn noe annet.

«Arvingen» har flere uventede, fengslende og fantastiske hendelser og scener. Personene er realistiske, og man blir glad i alle sammen. Man kommer helt inn i hodet på Eadlyn, og boka er kjempebra skrevet.

God lesing!

#bok #bøker #theselection #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok #prinsesse #spenning #prins #vigmostadogbjørke #book #godbok #slott #utvelgelsen #kieracass #fantastisk #eadlyn #arvingen

Bokomtale – Hulder

Tittel: Hulder

Forfatter: Tonje Tornes

Antall sider: 270 (292 med utdraget fra bok 2)

Navn på serie: Kire

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 2

Utgitt: 2013

Forlag: Gyldendal Forlag

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788205474444

Omslagsdesign: Siri Pettersen, Elise M. Syvertsen

Mitt terningkast: 5

Aldersgruppe: 12+

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

Hulder handler om Erik som har flyttet fra Kristiansand til den lille dalen Sirdal. Nå er det et år siden Erik ble angrepet av en hulder på akkurat dette stedet. Moren hans ble lagt inn på et psykiatrisk sykehjem på grunn av denne hendelsen, og dette synes Erik er veldig urettferdig. Han hadde sett hulderen selv, og hun hadde prøvd å lokke ham med seg. Erik var fast bestemt på å ikke fortelle noen om dette. Ikke bare var han redd for å bli innlagt han også, men denne hendelsen hadde skremt ham så mye at han ikke greide å snakke om det.

Nå som han er tilbake i Sirdal begynner det å skje mystiske ting. Erik ser skapninger som ingen andre ser, og han møter Flora. Flora er en liten hulder, men hun virker ufarlig.

Erik blir venner med et tvillingpar som han går i klasse med. Det er noe merkelig med disse tvillingene også. Erik besøker Flora sammen med tvillingene, og sammen roter de seg inn i et enormt magisk kaos, som Erik, uten å vite det, allerede var innblandet i.

Hvem kan Erik stole på? Er han gal slik som moren? Er Flora til å stole på? Hvem er det som jakter på Erik?

Les denne kjempespennende boka, og finn svaret!

Denne boka er spennende fra start til slutt, og er en bok jeg virkelig vil anbefale. Boka er godt skrevet, og er både spennende og skummel. Dette er en veldig norsk bok, og man kan lære litt om norsk mytologi.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #gyldendal #hulder #Kire #tonjetornes #norsk #mytologi #norrønmytologi #norden #hulderer #nøkk #skrømt #alver #alv #magi #skog