Bokomtale – Dustebakboka 12, Nedtegnelser fra en hemmelig hjerteknuser- NOT

Tittel: Nedtegnelser fra en hemmelig hjerteknuser -NOT

Forfatter: Rachel Renèe Russell

Antall sider: 258

Navn på serie: Dustedagbøkene

Bok nr: 12

Antall bøker: 12

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Kagge Forlag

Originalens tittel: Dork Diaries- Tales From A Not-So-Secret Crush Catastrophe

Sjanger: Kjærlighet/ Drama

ISBN: 9788248920557

Oversatt av: Kirsti Vogt

Omslagsdesign: Karin Paprocki

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

Nikki gleder seg til sommeren. Da skal hun først på turné med bandet sitt, som oppvarming for den populære gruppa Bad Boyz. Etter det skal hun til Paris for å studere kunst på Louvre. I tillegg har Nikki planlagt sammen med helten hennes, som heter Brandon, at de skal trene opp hunden hennes.  Dette kan umulig gå galt!

Men det er akkurat det det gjør.

Nikki blir elevambassadør for en utvekslingsstudent fra NHH (North Hampton Hills), en snobbeskole med snobbete elever. Hun mailer med denne eleven hun skal være med, og vedkommende virker veldig grei. Nikki tror at eleven hun skal være elevambassadør for heter Andrea, og nå som hun vet at Andrea ikke er en av de snobbete NHH elevene, gleder hun seg til denne jobben. Men selvfølgelig blir alt et enormt kaos.

Falske rykter blir spredd på nettet, det er sjalusi og forviklinger, og en stor dose drama.

Dette er en veldig morsom bok, med mye drama. Boka passer for jenter (og gutter) i alderen 7-12. Dustedagbøkene er en serie på til nå 12 bøker, og er en serie som mange liker veldig godt.

Jeg likte denne boka ganske godt, men jeg synes at de andre bøkene i serien har vært bedre. Når en serie blir så lang som denne, blir fort handlingene brukt opp. Mye av det som skjer i boka kan man enkelt forutsi, og derfor blir den ikke like spennende som de første bøkene i serien. Men serien Dustedagbøkene vil jeg anbefale!

God lesing!

Vil du lese mer om de andre bøkene i serien? Her er noen linker:

http://noravinjor.blogg.no/1515922677_bokomtale__dustedagboka_11.html

http://noravinjor.blogg.no/1486745277_bokomtale_dustedagbkene.html

 

 

#dorkdiaries #dustedagbøkene #dagbøker #book

#bok #lovetoread  #bøker #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok  #godbok  #sjarmerende   #kyss   #godbok #drøm #lese #hjertet #drama #dramaqueen  #dustedagboka #dustedagboka12

#rachelreneerussell #kagge #kaggeforlag #søt #dustedagbøkene 

Bokomtale – Luridiumstyven

Tittel: Luridiumstyven

Forfatter: Bobbie Peers

Antall sider: 238

Navn på serie: William Wenton

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 3

Utgitt: 2015

Forlag: Aschehoug

Sjanger: Science Fiction

ISBN: 9788203259203

Omslagsdesign og illustrasjon: Gisle Lyng Vagstein og Nicolai Lockertsen

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

William Wenton lever et liv i hemmelighet. Familien hans flyttet til Norge, og går under dekknavnet Olsen. William vil veldig gjerne finne ut hvorfor de gjør det, men ingen kan si det til ham.

William har alltid vært veldig interessert i koding, og er kjempeflink til det. Faren hans nekter ham å kode, men William gjør det allikevel i smug.

En dag kommer verdens vanskeligste kode til Norge. Umuligheten heter den, og ingen av verdens fremste kodeknekkere har greid å løse den. Williams klasse drar ned for å se den på museet, men de kommer litt for sent. Allikevel sniker William seg inn for å se den. Han får lov til å prøve den, og løser den raskt. Ingen tror at det er sant at et barn har blitt verdens beste kodeknekker, men slik er det.

Etter at William har løst Umuligheten blir familien angrepet. William rømmer, og vikler seg inn i mye fare. Han blir kjent med en mystisk jente kalt Iscia.

William skjønner at han er i fare, og han må skynde seg å finne bestefaren sin.

 

Luridiumstyven er en spennende og morsom sci-fi bok med mange uventede vendinger. Boka er perfekt for alle i alderen 9-16 (med mer). Dette er en bok som anbefales veldig!

Boka er gitt ut på ca. 38 språk og er veldig berømt.

 

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #book 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg  

#lesereksemplar #luridiumstyven #bobbiepeers #roboter #aschehoug #trappobot #sciencefiction #fantasy 

Nora Møter En Superhelt

BARNEBOKFESTIVALEN 2018

NORA MØTER EN SUPERHELT

I dag var arrangementet jeg skulle delta på under barnebokfestivalen 2018.

Det var veldig spennende, og veldig gøy! Josef Yohannes var veldig hyggelig, og alt gikk som det skulle.

Arrangementet startet med at jeg presenterte Josef. Han holdt et flott foredrag om The Urban Legend der han fortalte om hvordan han jobbet, hva som fikk ham til å begynne å skrive og fakta om superhelten. Det var et spennende foredrag, og Josef var flink til å fortelle. Etterpå hadde han en Kahoot for å se hvor mye vi hadde fulgt med. Vinneren fikk et signert hefte av en antimobbe-utgave fra The Urban Legend.

Etter det flotte foredraget til Josef fikk jeg komme frem og stille ham noen spørsmål. Mange av spørsmålene jeg hadde planlagt hadde han allerede svart på under foredraget sitt, men jeg fikk allikevel stilt ham flere spørsmål.

Josef var lett å snakke med, og det var avslappende å sitte på scenen foran de som hadde kommet for å se på. Det kom flere spennende spørsmål fra publikum, og Josef hadde full kontroll på alt.

Dette var kjempegøy! Dere bør sjekke ut The Urban Legend og Josef Yohannes.

Jeg har blitt spurt om jeg vil bli med på et arrangement neste år, og det har jeg selvfølgelig takket ja til. Nå er det bare å begynne å glede seg til neste års barnebokfestival!

 

Vil du lese anmeldelsen min på The Urban Legend? Her er linken: http://noravinjor.blogg.no/1519224474_bokomtale__the_urban_legend_sesong_1.html

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #mystikk #gyldendal #tegneserie #superhelt #theurbanlegend #superhero #josefyohannes #action #barnebokfestivalen #noramøterensuperhelt #norasbokblogg

Bokomtale – Neanderland

Tittel: Neanderland

Forfatter: Robert Næss

Antall sider: 283

Navn på serie: Byrået for Ikke-hendelser

Bok nr: 2

Antall bøker (Til nå): 2

Utgitt (Norge): 2018

Forlag: Juritzen jr.

Sjanger: Science Fiction/Spenning

ISBN: 9788283570724

Omslagsdesign: Henrik Koitz

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Neanderland er andre episode i serien «Byrået for Ikke-Hendelser».

Thelma og Tico har ventet lenge på neste oppdrag fra BIH (Byrået for Ikke-Hendelser). Når de endelig får det, blir det noe helt annet en zombieutbruddet de hadde vært med på å stoppe tidligere.

Vennene blir nemlig sendt til Sør-Amerika for å finne ut hva den mystiske Chang holder gjemt bak de høye murene. Chang og faren hans har i flere tiår kjøpt inn områder i regnskogen, og satt ti meter høye murer rundt.

For å finne ut hva som skjuler seg bak murene må agentene ta seg gjennom farlige regnskoger, og forbi Changs vakter. Men hvis de greier det, vil de noen gang komme seg ut igjen? Vil de greie å finne ut hva som skjuler seg der inne?

 

Dette er en veldig spennende bok full av uventede vendinger, humor og action fra start til slutt. Boka passer for gutter og jenter i alle aldre, og er passe lettlest. Jeg likte at boka alltid kom med uventede hendelser og at det skjedde noe hele tiden. Boka var umulig å legge fra seg, og jeg anbefaler den til alle som liker spennende Sci-fi og fantasy bøker!

Les anmeldelsen min på bok 1 her: http://noravinjor.blogg.no/1502284491_bokomtale__zombie_utbruddet.html

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker#zombieutbruddet #robertnæss #byråetforikkehendelser #nybok #book 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #juritzen 

#juritzenjr       #lesereksemplar #neandertalere #dinosaurer #neanderland 

Bokomtale – Raslefrosken Som Ikke Skjønte Et Kvekk

Tittel: Raslefrosken Som Ikke Skjønte Et Kvekk

Forfatter: Nina Bay

Illustrasjoner: Jonas A. Larsen

Antall sider: 47

Navn på serie: Raslefrosken

Bok nr: 1

Utgitt: 2018

Forlag: Dreyer Bok

Sjanger: Barnebok

ISBN: 9788293193968

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Nina Bay og forlaget hennes Dreyer Bok

Raslefrosken bor helt alene og har ingen venner, og han vil gjerne skaffe seg en. Siden det ikke har kommet noen venner til ham enda, bestemmer Raslefrosken seg for å finne en venn.

Det eneste problemet er at Raslefrosken bare snakker rasle-språket, slik som plantene gjør. Han skjønner ikke et kvekk av kvekk-språket til andre frosker.

Vil Raslefrosken greie å skaffe seg en venn?

Dette er en morsom og veldig fin bok om vennskap, og at alle trenger en venn. Boka passer for barn som nettopp har lært å lese selv, og passer veldig godt som høytlesningsbok for de små. Denne boka er lettlest, og har ikke mye skrift på hver side. Det er nydelige illustrasjoner på hver side, som passer godt til teksten.

God Lesing!

Hvis du vil lese mer av Nina Bay kan du sjekke ut Eksplodera-serien. Anmeldelse: http://noravinjor.blogg.no/1513418236_julegavetips_bokomtale__eksplodera.html

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg  #ninabay #raslefrosken #raslefroskensomikkeskjønteetkvekk #frosk #jonasalarsen #vennskap #venner  

Bokomtale – ANKH, Mumiene Våkner

Tittel: Mumiene Våkner

Forfatter: Monika Steinholm

Illustrasjoner: Tonje-Mari Clausen

Antall sider: 248

Navn på serie: ANKH

Bok nr: 1

Antall bøker: 1 (fortsettelse følger)

Utgitt: 2018

Forlag: Pitch Forlag

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788293551140

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget

ANKH er en helt ny fantasyserie av barne-og-ungdomsbokforfatteren Monika Steinholm.

Markus har alltid levd et helt alminnelig liv, helt til det begynner å skje rare ting.

På skolen skal de ha et prosjekt om Egypt, og Markus blir da plassert i gruppe sammen med mystiske Sara og fotballgutten Rulle. Ingen av dem er særlig begeistret for denne gruppa i begynnelsen, men snart vil dette til å endre seg.

I stedet for å jobbe med prosjektet blir gruppa opptatt med å undersøke mystiske hendelser. Graver på kirkegården har blitt gravd opp, og mumier vandrer i byen. Kan dette ha noe sammenheng?

Klassen deres blir invitert til en forelesing om Egypt på museet, og der hører de en skummel historie om Skorpionkongen. Kan denne historien ha noe med det som er i ferd med å hende i byen?

Les boka, og finn svaret!

 

Dette er en spennende fantasybok i målgruppen 9-12 år. Boka handler om onde krefter, modige barn og vennskap. Boka passer for både gutter og jenter.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet  #forbannelse #ankh #monikasteinholm #mumienevåkner  #bok1 #mumie #mysterie #egypt 

Bokomtale – Verden er en boble

Tittel: Verden er en boble

Forfatter: Nicola Yoon

Antall sider: 306

Originalens tittel: Everything, Everything

Utgitt: 2016

Forlag: Aschoug Forlag

Sjanger: Kjærlighet

ISBN: 9788203262920

Oversatt av: Tonje Røed

Illustrert av: David Yoon

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

Madeline har den berømte og veldig sjeldne sykdommen SCID (alvorlig medfødt immunsvikt), og hun har ikke vært ute av huset sitt omtrent hele livet. Alle dagene er helt like for Madeline, og hun syntes at det er helt greit.

En dag flytter det en ny familie inn i nabohuset. Det er en familie på 4, som har en gutt på Madelines alder. Madeline spionerer på familien i noen dager, og får kontakt med nabogutten. Han heter Olly, og Madeline blir straks betatt av ham. Det virker som om følelsene hennes blir gjengjeldt, og det forsterker følelsene hennes. Hun har veldig lyst til å treffe ham på ekte, men skjønner at det ikke går an. Eller gjør det det?

Finnes det noen måte å være sammen med Olly på, uten at Madeline blir syk? Vil moren tillate at Olly og Madeline møtes?

Les denne supre boka, og finn svaret!

Denne boka er kjempefin, romantisk, trist og morsom. Boka passer for alle, og den er lett å lese. Boka er også filmatisert.

God Lesing!

#book

#bok #lovetoread  #bøker #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok  #godbok  #sjarmerende   #kyss   #godbok #drøm #lese #hjertet #drama #søt #verden #verdenerenboble #nicolayoon #everythingeverything #scid