Bokomtale – Kattekrigerne, Klanenes Hemmeligheter. Guidebok

 

Tittel: Kattekrigerne, Klanenes Hemmeligheter. Guidebok

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Antall bøker (til nå): 25 + 2 guide bøker

Antall sider: 187

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Juritzen jr.

ISBN: 9788283570311

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Klanenes Hemmeligheter er den første av to guidebøker til den veldig populære serien om Kattekrigerne. I denne boka får man komme på besøk til de forskjellige klanene, og man får masse fakta og spennende historier. Her kan man lese om gamle ledere og medisinkatter, få vite om farene som lusker i skogen, og hva slags typer katter som finnes.

Møt alle klanene, og hør på hemmelighetene deres. Leser du boka får du møte Tordenklanen, Skyggeklanen, Elveklanen, Vindklanen og Stjerneklanen. Du får også ta en sniktitt inn i Blodklanens territorier!

Denne boka ga meg masse nyttig fakta om klanene. Det var spennende å høre historiene til kattene, og det var fint å få en rundtur i leirene til de forskjellige klanene.  Det var mange fine bilder i boka, og beskrivende kart. Det var morsomt når kattene beskrev menneske-oppfinnelser, med sine egne ord! F.eks. en brygge, som de kaller en “halvbro” – som bare slutter midt ute i vannet!

Kattekrigerne passer for alle! I hvert fall fra 9 år og oppover!

Det finnes nå 5 serier, og mens jeg skriver dette, har det kommet ut 1 bok i serie 5.

(I hver serie er det 6 bøker.)
 God lesing!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #guidebok #katter #cat #bokserie #spenning #klaneneshemmeligheter #hemmeligheter #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   

Bokomtale – Blomstring


 

Tittel: Blomstring

Forfatter: Elizabeth Craft og Shea Olsen

Antall sider: 251

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203262258

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug og «Unge bokelskere». Jeg fikk den før den ble utgitt.

Blomstring er en nydelig bok. Den handler om 18 år gamle Charlotte, som har nesten hele livet hatt en stram plan om hva hun skal gjøre med livet sitt. Hun skal bare få A-er, komme inn på Stanford, studere medisin, bli lege. Hun lagte denne planen da hun var 12 år, og har ikke tenkt til å bryte den. Men det var før Tate kom.

Familiehistorien til Charlotte er ganske trist. Både bestemoren, moren og søstera var bare opptatt av gutter, og fikk barn før de var 20 år. Derfor vil Charlotte bli den første jenta i familien som studerer. Planen går på skinner til han kommer på deltidsjobben hennes.

Charlotte bestemmer seg til slutt for å gå ut med han, og da får hun vite hvem han egentlig er…

Tate er verdens mest berømte pop-stjerne, og han har blitt forelsket i akkurat Charlotte!

Kommer Charlotte til å falle for dødskjekke Tate? Blir planen ødelagt? Kommer hun inn på Stanford? Og aller viktigst: er det det hun virkelig vil?

 

Dette er en bok med masse kjærlighet, drama og en god del blomster. Jeg likte boka kjempegodt! Den var kjemperomantisk, og søt. Jeg likte veldig godt alle delene som Tate var med, og der han gjorde så mye romantisk! Jeg levde meg inn i boka, og ble der til den var slutt! Krysser fingrene for at det kommer en oppfølger!

Jeg synes egentlig at boka passer for alle håpløse romantikere, (som meg 😊), men den vil nok passe best for ungdomsjenter (sikkert gutter og da…) fra 13 år og oppover!


 

 

#bok #bøker #book #blomstring #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok #flower #godbok #drøm #søt #sjarmerende #kjærlighet #sheaolsen #elizabethcraft #forelskelse #fantastisk #aschehuog #popstjerne #blomster 

Bokomtale – Miss Peregrine og øyas hemmelighet

 

Tittel: Miss Peregrine og øyas hemmelighet

Forfatter: Ransom Riggs

Antall sider: 412

Utgitt: først: 2011, den jeg leste: 2016

Forlag: Vigmostad og Bjørke

ISBN: 9788251658706

Mitt terningkast: 6

“Miss Peregrine og øyas hemmelighet” handler om 16 år gamle Jacob. Bestefaren til Jacob dør, og han vil finne ut hvorfor. Mens han leter etter forklaringer, roter han seg inn i et stort kaos. Han finner brev fra bestefarens gamle venner mens han tenker på alle de spennende og uvirkelige historiene bestefaren hadde fortalt ham da han var liten. Historiene hadde handlet om merkverdige barn som bodde på et barnehjem. Der bodde han også. De merkelige barna kunne f.eks. fly, tenne på ting med hendene og løfte supertunge ting uten anstrengelser! Et av barna var også usynlig! Nå som Jacob er 16 år, skjønner han at dette bare er tullehistorier og en gammel manns fantasier. Eller, er det det?

Han og faren drar til en liten øy, utenfor Wales, for at Jacob kan få undersøkt dette barnehjemmet. Kanskje lever noen av vennene fortsatt? Når Jacob kommer til barnehjemmet finner han ut at det er mye mer enn bare det!

Hvem er alle disse ungene? Hvem er egentlig denne Miss Peregrine? Og hvorfor var bestefaren på dette hjemmet?

Les boka og finn det ut! Men pass opp for monstrene!

Denne boka inneholder magi, tidsreiser, monstre og merkverdige barn. Og litt historie!

 

Jeg vil anbefale denne boka for barn og unge fra 10 år og oppover! (tipper at folk i alle aldere vil like den!)

Jeg likte denne boka kjempegodt! Den var både spennende, romantisk, litt trist og litt morsom! Boka er veldig bra skildret og alle bildene inni gjør boka ekstra fin!

God lesing!

 

PS! Boka er også filmatisert!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #vigmostadogbjørke #missperegrine #ransomriggs 

#øyashemmelighet  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk

Bokomtale – The Selection- Utvelgelsen


Tittel: Utvelgelsen

Forfatter: Kiera Cass

Navn på serie: The Selection

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 4 i Norge (5 totalt)

Antall sider: 316

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Vigmostad og Bjørke

ISBN: 9788251686945

Mitt terningkast: 6

 

Utvelgelsen er første bok i den fantastiske serien The Selection.

America Singer er en tenåringsjente bor med familien sin som er ganske fattig. Pengene strekker som regel akkurat til mat, så de har ikke mye til overs.

America har et hemmelig forhold til en enda fattigere gutt med navn Aspen. America har hele tiden sett for seg et lykkelig liv med Aspen, men den drømmen kollapser når de får et brev i posten. Dette brevet har blitt sendt ut til alle jenter mellom 16 og 20 år. Prinsen skal finne en brud, og vil at alle skal bli med på noe de kaller Utvelgelsen. Prinsen skal velge seg en kone, blant 35 jenter. Prinsen må både tenke på hvem han selv liker, og på hvem som kan bli en passende dronning for landet.

America har ikke lyst å melde seg på. Hun vil ha Aspen, og ikke en snobbete prins!

Men når Aspen sier hun burde, bestemmer hun seg for å delta. Men hva er sjansen for at hun blir en av 35 utvalgte, når det er mange tusen som kommer til å melde seg på?

Når hun får vite at hun er en av dem, blir hun ikke akkurat fra seg av glede. Hva vil skje med Aspen?

Men når hun møter prinsen blir alt annerledes.

Er America bra nok til å bli prinsesse, og senere dronning? Vil hun klare å få Aspen ut av hodet? Blir hun forelsket i prinsen? Og kommer hun til neste del av Utvelgelsen, Eliten?

Les boka og fin svaret!

Boka passer for ungdom fra 12 år. Den er perfekt for alle som liker historier om prinsesser (i ungdomsversjon)

Jeg likte denne boka kjempegodt! Den var fantastisk! Jeg følte at jeg bodde på slottet sammen med dem! (Noe jeg skulle ønske jeg var!) Handlingen var spennende, litt morsom (litt klein) fantastisk og romantisk! Gleder meg til å lese de neste bøkene i serien!

 

The Selection:

  • Utvelgelsen
  • Eliten
  • Den ene
  • Arvingen

 

 

 

#bok #bøker #theselection #kjærlighet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok #prinsesse #spenning #prins #vigmostadogbjørke #book #godbok #slott #utvelgelsen #kieracass #fantastisk

Bokomtale – Ønsketyvene


 

Tittel: Ønsketyvene

Forfatter: Tracy Trivas

Antall sider: 283

Utgitt: 2012

Forlag: Gresvik Forlag

ISBN: 9788293049043

Mitt terningkast: 4

 

Ønsketyvene handler om Griffin som er tolv år. En dag når hun går inn i butikken til naboen, møter hun en veldig gammel dame, som gir henne et skrin med gamle mynter. Griffin finner ut at denne gamle damen har stjålet disse myntene fra en ønskebrønn da hun var yngre! Dermed er den damen en ønsketyv! Og ønsketyver får ikke de gode ønskene sine oppfylt, bare de onde! Nå som Griffin har tatt i mot myntene, hviler forbannelsen over henne i stedet! Den eneste måten å bli kvitt den på, er å gi myntene til personene som hadde dem først!

Dette er en spennende bok, med magi og ønsker, og litt kjærlighet. Den har et spennende innhold, og viser hvor sterke ønsker er!

Jeg anbefaler denne boka for barn og unge, fra 9-12 år! Boka er ganske lettlest, og har ett ordtak på slutten av hvert kapittel! Jeg likte veldig godt at alt hadde en sammenheng i boka, og at det var mange spennende kapitler!

Ha en fin uke, men vær forsiktig med hva du ønsker!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #gresvikforlag #ønsker #tracytrivas #ønsketyvene #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic