Bokomtale – Den Siste Lærling- Vokterens Forbannelse

 

Tittel: Vokterens forbannelse

Forfatter: Joseph Delaney

Navn på serie: Den siste lærling

Bok nr: 2

Antall bøker (til nå): 12

Antall sider: 361

Utgitt: 2012

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203254956

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

Dette er andre bok i den spennende grøsser-fantasy serien, Den siste lærling.

Thomas Ward (Tom) er lærling hos Grevskapets skrømtvokter, og lærer om hvordan man bekjemper buver, gjenferd og hekser.

 Men denne gangen er det noe mye verre han må bekjempe. Et uhyre som vokteren tapte mot, i sin beste alder. Den kan sette hele grevskapet, og mer til, i stor fare.

Vokteren og Tom drar til byen Priestown, for å bekjempe dette uhyret, kalt Illmaren. Men i Priestown møter de også Inkvisitoren, som er en ond mann med onde hensikter.

Klarer Tom og vokteren å tilintetgjøre denne onde skapningen, og i tillegg stoppe Inkvisitoren fra å gjøre flere forferdeligheter mot folk i Grevskapet? Kommer Alice til å bli en ond heks? Vil de overleve dette oppdraget? Og hva slags forbannelse er vokteren knyttet til?

Les boka og fin det ut!

 

Boka passer for barn og unge fra 9-15, og alle andre grøsser-fans.

Jeg likte veldig godt alle de skumle delene, og at den var godt skildret. Det føltes ut som om jeg var der, sammen med dem! Boka var helt UMULIG å legge fra seg, og jeg gleder meg til å sluke neste bok i serien!

 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #aschehoug #leseeksemplar #josephdelaney #densistelærling #bok2 #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #grøssoggru #vokterensforbannelse #spooks

Bokomtale – Steinengler


 

Tittel: Steinengler

Forfatter: Kristina Ohlsson

Antall sider: 231

Utgitt: 2016 (Norge)

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203259609

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

Steinengler er en spennende bok som handler om Simona. Hun er på ferie hos mormoren i Åhus, når det begynner å skje mystiske ting ?

Hun hører skritt i gulvet, og statuene i hagen flytter på seg. I tillegg hører hun stemmer fra den gamle kassettspilleren som hun fikk fra mormoren. Hva er det som skjer i det store huset, og hvem er det som lister seg rundt i huset? Kommer vennene hennes, Aladdin og Billie, til å tro henne?

Les boka for å finne det ut!

 

Boka passer for barn og unge mellom 8 og 12. Boka er lett å lese, og har passe stor skrift.

Boka var skummel, litt trist, spennende og vanskelig å legge fra seg.

 

 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #aschehoug #leseeksemplar #kristinaohlsson #steinengler #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg

 

 

Bokomtale – Tusen etasjer høy


 

Tittel: Tusen etasjer høy

Forfatter: Katharine McGee

Antall sider: 413

Utgitt: 2017 (15. april)

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203262401

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug og «Unge bokelskere». Jeg fikk den før den ble utgitt.

 

Tusen etasjer høy er en spennende drama- bok, som har en handling som skjer i New York i 2118.

Boka handler om 5 personer som bor i det samme tårnet, men som lever hvert sitt liv. Alle personene har noe med hverandre å gjøre, på en eller annen måte.

Leda

Leda bor i en av toppetasjene, og har, som de andre i toppetasjene, mye penger og tilgang til alt hun vil ha. Men hun bærer på en stor hemmelighet. Eller faktisk to.Leda er forelsket i en gutt, men hvordan vil det gå, siden det er broren til hennes beste venninne?

Eris

Eris er også en av de rikeste i bygget. Faren er plastikkirurg, og Eris har alt hun trenger. Men når et enormt svik i familien blir avslørt, splittes familien, og livet til Eris blir ødelagt. Hvordan skal en toppetasje- jente overleve i en av bunnetasjene, med begrenset tilgang penger?

Watt

Watt er et teknisk geni, som vet alt om alle. Han er mester i å hacke, og kan få tilgang til alles private informasjon. Det eneste problemet hans er at han bor i en av bunnetasjene, og har mangel på penger. Derfor går han inn på en mistenkelig nettside for å spørre om hacking- jobb hos noen. Han får i oppdrag å spionere på en gutt i toppetasjen. Han blander seg derfor inn i et stort drama ?

Rylin

Rylin lever et hardt liv, i 32 etasje. Moren er død, og faren rømte da de var små. Nå må Rylin passe på lillesøstera si, Chrissa, og betale husleia og banken helt selv. Rylin begynner å jobbe som vaskedame i en av toppetasjene, og alt forandrer seg. Går det an for en bunnetasje- jente å bli sammen med en toppetasje- gutt?

Avery

Avery bor i toppetasjen, tusende etasje, og har alt hun trenger, og ikke trenger. Hun er en genetisk designet skjønnhet, som er den peneste jenta i hele verden. Alle jenter vil være henne, og alle guttene vil ha henne. Hun har sjans på alle guttene i verden, bortsett fra en ?

 

Dette er en spennende drama- bok, full av overraskelser, hemmeligheter og løgner. Jeg likte denne boka veldig godt, på grunn av alt dramaet, og alle forelskelsene. Jeg er veldig glad i kjærlighets romaner, og denne var kjempebra! Det eneste som var minus var at den hadde veldig mange vanskelige ord, og det var ikke alltid like lett å forestille seg de elektroniske tingene som blir funnet opp i fremtiden. Bortsett fra det var det en super bok, og den var bra skildret.  

 

#drama #bokomtale #lesereksemplar #bok #book #boka #godbok #bøker #tusenetasjerhøy #aschehoug #påskebok #skyskraper #fremtiden

Bokomtale – Caraval

 

 

Tittel: Caraval

Forfatter: Stephanie Garber

Antall sider: 353

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203262395

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug og «Unge bokelskere». Jeg fikk den før den ble utgitt.

 

Boka Caraval har lenge vært etterlengtet av bokelskere i bl.a. Norge. Endelig er den her!

Boka handler om 17 år gamle Scarlett som har bodd hele livet sitt på øya Trisda, med den forferdelig slemme og voldelige faren, Guvernør Dranga, og lillesøsteren sin, Donatella.

Scarlett har hele livet sitt drømt om å få spille de fantastiske Caraval-spillene som bestemoren har fortalt så mye om. Derfor sendte hun brev til Legenden, som står bak spillene, og ba om at han skulle komme til øya hennes, slik at hun kunne bli med.

Etter syv år svarte han endelig. Han inviterte henne, og hennes forlovede, til Caraval. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for Scarlett, men hun hadde et problem. Faren ville aldri la henne dra fra øya. I hvert fall ikke før hun var gift med greven (hennes forlovede)!

Donatella (Tella) finner en ung sjømann, og overtaler han til frakte dem til årets Caraval-spill, men Scarlett kan ikke dra fra øya. Hvis hun drar vil forferdelige ting skje med søsteren, og hun vil aldri få giftet seg meg greven! Og han er den eneste sjansen de har for å komme seg vekk fra faren og den lille øya.

Sjømannen, Julian, og Tella får henne til å dra fra Trisda, men når de kommer frem til øya, forsvinner Donatella!Hun ble kidnappet av Legenden, og den eneste måten å redde henne på er å vinne spillet.

Caraval er en bok som beskriver liv og død, kjærlighet, redsel og hat. Og det gjør den på en spennende måte.

 

Jeg likte boka siden jeg elsker bøker som er blandet med kjærlighet og magi. Boka var vanskelig å legge fra seg, og hadde en historie som var fengslende og fantastisk.

Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste.

Boka passer for alle bokelskere fra 13 år og oppover. Den passer perfekt for alle fantasy- elskere og alle som liker ulykkelig kjærlighet.

 

 

#bok #bøker #caraval #kjærilghet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning #livogdød #bok #book #godbok #ascehoug #leseeksemplar #bokelskere #ungebokelskere