Bokomtale – Caraval

 

 

Tittel: Caraval

Forfatter: Stephanie Garber

Antall sider: 353

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203262395

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug og «Unge bokelskere». Jeg fikk den før den ble utgitt.

 

Boka Caraval har lenge vært etterlengtet av bokelskere i bl.a. Norge. Endelig er den her!

Boka handler om 17 år gamle Scarlett som har bodd hele livet sitt på øya Trisda, med den forferdelig slemme og voldelige faren, Guvernør Dranga, og lillesøsteren sin, Donatella.

Scarlett har hele livet sitt drømt om å få spille de fantastiske Caraval-spillene som bestemoren har fortalt så mye om. Derfor sendte hun brev til Legenden, som står bak spillene, og ba om at han skulle komme til øya hennes, slik at hun kunne bli med.

Etter syv år svarte han endelig. Han inviterte henne, og hennes forlovede, til Caraval. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for Scarlett, men hun hadde et problem. Faren ville aldri la henne dra fra øya. I hvert fall ikke før hun var gift med greven (hennes forlovede)!

Donatella (Tella) finner en ung sjømann, og overtaler han til frakte dem til årets Caraval-spill, men Scarlett kan ikke dra fra øya. Hvis hun drar vil forferdelige ting skje med søsteren, og hun vil aldri få giftet seg meg greven! Og han er den eneste sjansen de har for å komme seg vekk fra faren og den lille øya.

Sjømannen, Julian, og Tella får henne til å dra fra Trisda, men når de kommer frem til øya, forsvinner Donatella!Hun ble kidnappet av Legenden, og den eneste måten å redde henne på er å vinne spillet.

Caraval er en bok som beskriver liv og død, kjærlighet, redsel og hat. Og det gjør den på en spennende måte.

 

Jeg likte boka siden jeg elsker bøker som er blandet med kjærlighet og magi. Boka var vanskelig å legge fra seg, og hadde en historie som var fengslende og fantastisk.

Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste.

Boka passer for alle bokelskere fra 13 år og oppover. Den passer perfekt for alle fantasy- elskere og alle som liker ulykkelig kjærlighet.

 

 

#bok #bøker #caraval #kjærilghet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning #livogdød #bok #book #godbok #ascehoug #leseeksemplar #bokelskere #ungebokelskere

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg