Bokomtale – Vampyrsøstrene (bokserie)

 

Vampyrsøstrene 

Forfatter: Franziska Ghem

Ant. sider: fra 149-191

Antall bøker i serien: 11

Forlag: Girl:it

Mitt terningkast: 4

 

Vampyrsøstrene er en serie på 11 bøker som handler om halvvampyrene Silvania og Daka. De har flyttet fra vampyrbyen Bistira i Transilvania, til Tyskland, fordi moren ville hjem. Det er mye forandring de må venne seg til når de skal oppføre seg som vanlige mennesker. Oppe på dagen, sove på natta, ikke fly, ikke spise dyr (rotter, insekter, el.), og ikke røpe seg!

Alt dette blir vanskelig for søstrene. I tillegg har de også lyst til å finne seg en venninne på skolen, men det er vanskelig. For hvem vil bli venn med to merkelige jenter som snorker i timene, oppfører seg rart, og har ganske spisse hjørnetenner!? De håper Helene vil bli vennen deres, men hvordan vil hun reagere hvis hun finner ut hvem de egentlig er? (Dette er det første bok handler om)

Med nye venner, og nye vaner (som man ikke kan venne seg til) og en merkelig familie, går det tålig greit for halvvampyrene. Selv om de har en vampyrjeger som nabo…

Bøkene passer for alle jenter (sikkert gutter også, men det vet jeg ikke… har ikke spurt…) i alderen 6-12 år. Bøkene er lettlest, har masse humor, spenning og et stort utvalg rare og merkelige personer.

Bøkene i serien:

 1. En venn å smake på (191 sider)
 2. Luftige svev med bismak (152 sider)
 3. Vampyrer i fare (149 sider)
 4. Duett i hjerteklapp (153 sider)
 5. Vampyr ferie (153 sider)
 6. Bitegale gjester i nabolaget (149 sider)
 7. Drakung-fu-mesteren (151 sider)
 8. Forvandling ved midnatt (152 sider)
 9. Sommerferie med uflaks (149 sider)
 10. Amor viser tenner (151 sider)
 11. Advarsel! Bror biter! (150 sider)

#bok #bøker #vampyr #bokomtale #bokanmeldelse #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning #vampyrsøstrene #bokserie

Bokomtale – Den siste lærling, Heksenes Hevn

 

Tittel: Den siste lærling, Heksenes Hevn

Forfatter: Joseph Delaney

Ant. sider: 278

Utgitt: 2011

Forlag: Aschehoug 

ISBN: 9788203256981

Mitt terningkast: 5

 

Boka “Heksenes Hevn” er første boka i fantasy-grøsser serien Den Siste Lærling.

Boka handler om Thomas Ward (Tom) som blir lærling hos Skrømtvokteren. Han begir seg ut på farlige oppdrag, og blir lurt flere ganger av en mystisk jente som heter Alice. Alice bor hos den onde tanta si (som er heks), og Tom klarer ikke å bestemme seg for om hun er snill eller slem. Nå må Thomas fikse opp i alle hekse-feiltagelsene sine, og hindre den utrolig onde heksa, Mor Malkin, i å ta hevn… 

Klarer han det? Og klarer han jobben som skrømtvokter? Eller ender han opp som den forrige lærlingen, Billy?

 

Boka passer for alle grøsserfans, fra 9 og oppover. Og for alle som liker å bli skremt!

Jeg likte boka veldig godt. Mest på grunn av de spennende og hårreisende delene, og alt man lærer om hekser og alt som en god skrømtvokter trenger å vite!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #grøsser #densistelærling #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning 

Bokomtale – Ildkrøniken 

Tittel: Ildkrøniken 

Forfatter: John Stephens

Ant. sider: 491

Utgitt (på norsk): 2013

Forlag: Cappelen Damm

ISBN: 9788202341961

Mitt terningkast: 5

 

Dette er bok nummer 2 i trilogien “Begynnelsens bøker”. Du kan lese omtalen av bok 1 (Smaragdatleset) her.

Ildkrøniken er en bok som inneholder nesten alt! Den har fantasy, kjærlighet, humor og svik.

Nå som søsknene, Kate, Emma og Michael, har funnet Atlaset, begynner de letinga etter den andre boka i Begynnelsens Bøker – Krøniken. Denne gangen er det Michael som er vergen. (Som Kate var til Atlaset

Denne gangen blir det mye vanskeligere for hovedpersonene. Kate drar til fortiden, mens Michael og Emma må finne Krøniken alene. Men de får også litt hjelp av alver, drager, gærne voktere og gamle venner! De må finne boka, og få den vekk fra Stormagulen og hans tilhengere.

Mens søsknene kjemper for livet, kommer Kate til år 1899, midt på vinteren. Der hun møter Rafe og barna han har reddet. Kate prøver å finne ut av hvordan Rafe kjente henne igjen, og hvem han egentlig er. Det gjør hun først når hun blir fanget av Stormagulen selv…

Denne boka har vært en super bok, med alt som trengs! Den ga meg ekstremt lyst til å sluke neste, og siste bok i trilogien!

Begynnelsens bøker:

 1. Smaragdatlaset 
 2. Ildkrøniken 
 3. Dødens bok

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #ildkrøniken #begynnelsensbøker #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning 

Bokomtale – Blekkhjerte

 

Tittel: Blekkhjerte

Forfatter: Cornelia Funke

Ant. sider: 544

Utgitt (på norsk): 2009

Forlag: Cappelen Damm

ISBN: 9788202296353

Noras (mitt) Terningkast: 5

 

Blekkhjerte handler om Meggie (12 år) som har en far som jobber med å reparere bøker, og “kle på dem”, som han kaller det. En dag kommer det en litt skummel mann til huset til Meggie, og da forandrer alt seg.

Faren, Mortimer (Eller MO, som Meggie kaller han), må på en reise til en dame som heter Elinor. Hun er ekstremt glad i bøker, og vil ikke la noen, inkludert Meggie, gå inn i biblioteket sitt, selv om hun er like glad i bøker som Elinor!

Meggie har lagt merke til at faren aldri vil lese høyt for henne. Dette synes hun er veldig merkelig, og spør stadig om hvorfor. Grunnen er at alt Mortimer leser blir levende, dradd ut av boken, og hit til vår verden! Alle slags personer kan bli tatt ut, både gode og onde. Og som om det ikke er nok, blir gjenstander eller personer fra denne verdenen, samtidig trukket inn i boka! – Og kommer kanskje aldri tilbake!

Da faren blir fanget av en mann fra en bok som heter “Blekkhjerte”, prøver Meggie alt for å få han tilbake. Både med hjelp fra nedskrevne, og virkelige venner!

Dette er en actionfylt bok, med spennende scener og små bokutdrag i begynnelsen av hvert kapittel som passer til kapittelet, og fungerer som en introduksjon.

 😎

Jeg likte boka fordi den var gøy, og ga meg mange aha-opplevelser underveis! Det var som om Mortimer hadde dratt meg inn i den!! (men jeg slapp ut igjen).

Boka passer fint for barn og ungdom i de fleste aldre som orker å lese en bok på over 500 sider! (Som meg!)

😂

 

PS: Boka er også filmatisert!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #blekkhjerte #blekkverden #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning 

Bokomtale – Jernkongen og Jernprinsessen

 

Titler: Jernkongen og Jernprinsessen 

Forfatter: Julie Kagawa

Ant. sider: 397

Utgitt: 2010

Mitt terningkast : 6

Jernkongen og Jernprinsessen handler om Meghan Chase som syntes at kompisen Robbie begynner å oppføre seg rart, lillebroren blir livsfarlig og det skjer merkelige ting på skolen. Hun finner ut at den ekte faren hennes er konge i den magiske verdenen NeverNever. Den første boka handler om reisen til NeverNever, og om at hun leter etter den ekte lillebroren sin. Og der møter hun Ash. (Som jeg har blitt HEEELT FULLSTENDIG forelska i) 😊Ash er prins fra et annet kongerike, i NeverNever, som er i krig med kongeriket hvor faren til Meghan er konge. Derfor blir det et komplisert forhold, spesielt siden Ash ikke vil innrømme følelsene sine for Meghan.

Bøkene er de beste jeg noen gang har lest, og er mine absolutte  FAVORITTBØKER! 

Det ENESTE dumme med de, er at bare 2 av bøkene er oversatt til norsk, og det er en del fler! 😭 det er til å gråte av!
Jeg anbefaler bøkene på det sterkeste, hvis du får tak i dem. (Heldigvis gjorde jeg det!)

PS. Hvis du vet hvor man kan få kjøpt resten av serien, TA KONTAKT MED MEG!

📚

Bøkene passer godt for barn og ungdom fra ca 12 år og oppover📘

#bok #bøker #jernkongen #jernprinsessen #bokomtale #bokanmeldelse #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning #bokserie

Bokomtale – Nelias gåte, Nelias Natt og Nelias Sorg (trilogi)

 

Tittel: Nelias gåte, Nelias Natt og Nelias Sorg.

Forfatter: Gro Fykse

Ant. sider: 366, 396, 499

Utgitt: 2010, 2011, 2012

Mitt terningkast : 4

Triologien om Nelia er en serie man blir hekta på! Bøkene har en spenningsfylt handling og det skjer nesten alltid noe spennende!

Bøkene handler om Nelia som oppdager at hun ikke var så vanlig som hun hadde trodd. Når hun møter den mystiske og litt skumle mannen Linus forandrer alt seg! Nelia finner ut hva hun kan gjøre med de nye evnene, og hvordan man mestrer dem. 

Linus tar henne med til en ny verden hvor hun aldri er trygg, ikke engang sammen med de hun tror er vennene sine! Hva kan hun gjøre for å overleve? Og hvem er hun egentlig?

📚

Bøkene passer godt for barn og ungdom fra 11-16 år📘

(Bøkene er veldig spennende, men man må gi dem litt tid… Det spennende kommer ikke i begynnelsen)

#bok #bøker #nelia #bokomtale #bokanmeldelse #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning #trilogi #bokserie

Bokomtale – Smaragdatlaset

 

Tittel: SMARAGDATLASET

Forfatter: John Stephens

Ant. sider: 464

Utgitt (på norsk): 2011

Noras (mitt) Terningkast: 5

Smaragdatlaset var en veldig spennende og underholdene bok, med en genial handling. Det er første boka i trilogien “Begynnelsens Bøker”

Boka har hovedpersonene: Kate, Michael og Emma, som har blitt tatt fra foreldrene. De blir flyttet fra barnehjem til barnehjem, og så begynner det å skje merkelige ting. Spesielt på barnehjemmet Cambridge Falls som har den ganske mystiske eieren Dr. Pym.

Smaragdatlaset er en perfekt bok for barn og ungdom, fra ca 11 år og oppover. Den er kanskje en bok for de mest bokinteresserte på grunn av størrelsen (den er på 464 sider).

 📚

Boka har en fengende historie, men kan være litt tung/ vanskelig å lese til tider siden den har en del vanskelige ord😏 Men bortsett fra det, likte jeg den veldig godt. 

 

De andre bøkene i den spennende serien “Begynnelsens Bøker” heter:

 • Ildkrøniken
 • Dødens bok 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #smaragdatlaset #emeraldatlas #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning