Smarte bokhyller

 

Hei 😊

I dag tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere om bokhyllene jeg har på rommet mitt. De er veldig praktiske og tar liten plass. Jeg har alltid hatt lyst til å ha bokhylle på rommet, men siden jeg har litt lite rom, har det ikke vært plass til dem! Trodde jeg?

På rommet har jeg skråtak, og dermed har jeg begrenset med plass til møbler.

Men så en dag, da vi var på en bruktbutikk, så vi en cd-hylle med justerbare hyller. Vi testet med noen bøker, og fant ut at den var perfekt til bøkene mine! Cd-hylla fikk akkurat plass mellom skapet og døra mi, og da fant jeg ut at jeg hadde plass til flere hyller. Og nå har jeg fem slike hyller på rommet mitt!

Det som er bra med disse hyllene er at:

  • De er smale, og får plass på små steder
  • Det er plass til ca. 50 bøker i hver hylle
  • De er ikke dype, så du får plass til nøyaktig en bok, og dermed slipper å tørke støv der!
  • De finnes i mange farger
  • De kjøpes på IKEA, men er du heldig, finner du dem til en billig penge på Finn.no eller en bruktbutikk i nærheten.
  • Man kan justere på hylleplatene, slik at det passer nøyaktig til boka di!

Håper dette var en nyttig post for deg, som er på jakt etter et perfekt sted å sette bøkene dine!

 

#bok #bøker   #ungdomsbøker #ungdomsbok #bokhylle #tips #hylle #book #godplass #lese 

Bokomtale – Ruby Redfort, Se meg inn i øynene

 

Tittel: Se meg inn i øynene

Forfatter: Lauren Child

Navn på serie: Ruby Redfort

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 4 (Norge)

Antall sider: 390

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Mangschou forlag

Originaltittel: Look into my eyes

ISBN: 978828381475

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

«Ruby Redfort» er en kjempespennende krimserie for ungdom, fra 11 år og oppover. Den er spennende, litt skummel, og helt genial!

«Se meg inn i øynene» er første bok i serien, og handler om Ruby Redfort.

Ruby er tretten år, men kjempesmart for alderen. Da hun var yngre vant hun mange kodeknekker- konkurranser, og i en veldig ung alder fikk hun tilbud om å komme inn på et av verdens beste universiteter, men takket nei. Helt fra hun var liten har Ruby visst at hun vil jobbe med kodeknekking, og en dag går dette i oppfyllelse…

Familien til Ruby har vært veldig uheldig den siste tiden. Først forsvinner bagasjen til foreldrene, så blir de ranet. Ruby prøver å finne grunnen til at alt dette skjer, og plutselig dukker det opp en gåte. Ruby løser denne gåten, og finner et hemmelig kontor under bakken. Der holder et agentbyrå til, og de spør om hun vil være kodeknekkeren deres. Det vil hun, og tenker det vil bli lett for henne! Men det viser seg å være mye vanskeligere og farligere enn hun noen gang kunne forestille seg!

Jeg likte denne boka kjempegodt. Den hadde alt! Jeg slukte hele boka på få dager, og nøt den kriblende spenningen. Det var umulig å legge den fra seg da jeg først var i gang! Jeg vil anbefale denne boka til alle unge krimlesere (og alle som kanskje ikke har lest så mange krimbøker ennå)!

Ha en god sommer, og les mye!

Hilsen Nora

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim #rubyredfort #laurenchild #semeginniøynene #flue #agent #kodeknekker #sipon #lesereksemplar

Bokomtale – Kattekrigerne, Solsporet


 

Tittel: Solsporet

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 1

Serie: 5

Navn på serien: Klanene våkner

Antall bøker serie 5: 2 (eg. 6)

Antall bøker totalt: 26 pluss 2 guidebøker X

Antall sider: 291

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Juritzen jr.

ISBN: 9788283570199

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Solsporet er den første boken i den femte serien av Kattekrigerne. I denne serien handler det ikke om Ildhjerte og vennene hans, men om forfedrene og historien til klanene!

Grå Vinge har bodd i fjellet hele livet, og har planer om å fortsette å bo der. Men oppe på fjellet er det ikke nok mat til alle. Steinhvisker, som er en slags leder for kattene i fjellet, ser i en drøm at det finnes et sted, forbi fjellene, hvor det er byttedyr til alle årstider! Når hun forteller dette til de andre kattene, er det noen som er veldig ivrige, mens andre ikke vil dra. Grå Vinge har mest lyst til å bli værende. Han blir veldig skuffa når broren, Åpen Himmel, og Skilpaddehale, hunnkatten som han liker veldig godt, har tenkt til å dra.

Etter at gruppen med katter har dratt, begynner Grå Vinge å trene lillebroren, Taggete Topp, til å jakte. Broren lærer fort, og blir en god jeger i tidlig alder.

Noen få dager etter at kattene hadde reist for å finne et nytt sted å bo, rømmer Taggete Topp for å finne dem. Grå Vinge drar ut for å lete etter han, og finner han ganske fort. Han og Taggete Topp slår seg sammen med de andre kattene. På veien møter de mange nye fiender. Hunder, rever, tobeininger (mennesker), ørner, og fiendtlige katter.

Kommer Grå Vinge og vennene til å finne stedet som Steinhvisker drømte om? Kommer alle til å overleve? Hva kommer til å skje med kattene?

Jeg likte denne boka veldig godt. Den var kjempespennende, og litt trist. Jeg vil anbefale boka til barn og unge fra 8 år som liker katter og spennende bøker. Du trenger ikke å ha lest de andre bøkene i Kattekrigerne for å lese denne serien, siden den handler om en helt annen tid og andre katter enn i de andre seriene!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #solsporet #katter #cat #bokserie #spenning #klanenevåkner   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter 

 

Bokomtale – Kjøtt og Blod


 

Tittel: Kjøtt og blod

Forfatter: Ingunn Aamodt

Navn på serie: Marg og bein

Antall sider: 81

Utgitt: 2011

Forlag: Cappelen Damm

ISBN: 9788202363369

Mitt terningkast: 4

 

Marg og bein er en spennende grøsser serie, med mange skumle bøker. De blir skrevet av de norske grøsser-forfatterne, Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo. Bøkene har ny person i hovedrollen hver gang, og passer for alle barn og unge.

Kjøtt og blod er skrevet av Ingunn Aamodt. Boka er en skummel, spennde og ganske kort og lettlest bok. Den handler om Simon, som har en mor som bare ligger på sofaen hele dagen. En dag flytter det en dame inn i nabo huset til Simon. Men det er ingen vanlig dame. Det er en kannibal som har kledd seg ut, og som har planer om å spise han! Ikke nok med det, så er Simon forelsket i en jente som viser seg å være en vampyr!

Hva kommer til å skje med Simon? Blir han spist av kannibalen, eller sugd tom for blod av en blodtørstig vampyr? Les boka og finn det ut!

Boka passer for barn og unge fra 7-12 år, som liker å bli skremt!

 Jeg likte boka fordi den var spennende, og skummel, og hadde mange overraskelser underveis!

Finn frem lommelykta, sjekk etter monstere under senga, og begynn!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #cappelen #ingunnaamodt #margogbein #kjøttogblod #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #skummel

Bokomtale – Litt Sammen


 

Tittel: Litt Sammen

Forfatter: Johanna Lindbäck

Antall sider: 220

Utgitt: 2016

Forlag: Mangschou

ISBN: 9788282381628

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou.

Litt Sammen er en fin og ganske morsom bok, som handler om 12 år gamle Majken. Majken klager ofte over navnet sitt. Hun sier det ikke kler henne, og det går ikke en gang å si det på engelsk!

Majken spiller fiolin, selv om hun ofte prioriterer å slutte. Tessan er bestevenninna til Majken, og det har alltid vært de to.

En dag begynner livet til Majken å gå i oppløsning. Tessan begynner å henge med Belinda, som er SÅ slitsom og guttegal, hun blir sammen med en gutt, og vil ikke snakke med Majken lenger.

Majken føler seg utenfor og vil gjerne bli venn med Tessan igjen. Mens hun prøver å finne ut hva hun gjorde galt, får hun på en ide! En ide som kommer til å få Tessan, og de andre jentene, til å se hvor kul hun er, og at hun også kan være sammen med noen… Hun spør Ivan, den nye gutten i 7b, om han vil hjelpe til med planen. Ivan spiller gitar, og har time samtidig som Majken, og de går også i samme franskklasse, så de kjenner hverandre jo litt.

Men kommer planen til å bli suksess? Kommer Ivan til å bli med å den? Vil Tessan skjønne hva hun har gått glipp av, og ta tilbake Majken? Og aller viktigst: Kommer Ivan og Majken til å få ekte følelser for hverandre?

Hvis du vil vite det, er det bare å lese boka!

Denne boka er fylt med masse drama og humor (og litt forelskelse). Den var veldig morsom, og godt skrevet. Jeg likte godt at boka var veldig realistisk, og handlet om noe som kunne ha skjedd på ekte. Den var lett å leve seg inn i, men du må gi boka litt tid, siden den var litt vanskelig å komme inni, men etter hvert blir den veldig bra 😊

Boka passer for barn og unge fra 8 til 13 år, som liker dramabøker og humor.


#bok #bøker #book   #bokanmeldelse #lese #leser #ungdomsbøker #ungdomsbok #littsammen      #forelskelse #kul #fiolin   #godbok #humor #drama #kjærlighet #mangschou #venner #gøy #johannalindback #bokomtale 

 

Bokomtale – Kattekrigerne, Tilbake til villmarken

Tittel: Tilbake til villmarken

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 1

Serie: 1

Antall bøker serie 1: 6

Antall bøker totalt: 26 pluss 2 guidebøker

Antall sider: 244

Utgitt (Norge): 2014

Forlag: Juritzen jr.

ISBN: 9788293304333

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Kattekrigerne er en spennende og mystisk serie som handler om katter. Nesten alle kattene tilhører en av de 4 klanene som er i skogen. Tordenklanen, Skyggeklanen, Vindklanen og Elveklanen.

Tilbake Til Villmarken handler om den røde huskatten, Rødpus, som har bodd hele livet sitt hos tobeininger (Folk/mennesker). En dag går han for å undersøke skogen, til tross for bestekompisen, Flekken, sine advarsler. Rødpus ender opp i slåsskamp med en villkatt. Han heter Gråpote, og er lærling i Tordenklanen.

Rødpus blir oppdaget av Blåstjerne, lederen til Tordenklanen, og blir en del av klanen. Blåstjerne har lenge fryktet at Tordenklanen ikke har nok krigere og lærlinger, og etter å ha sett Rødpus slåss, nølte hun nesten ikke med å gjøre Rødpus til lærling. Men det er ikke bare av den grunnen hun slipper Rødpus inn. Det har kommet en profeti fra Stjerneklanen (forfedrene til kattene. De er som guder), og den får du vite i boka.

Når Rødpus blir lærling, får han det nye navnet Ildpote. Han er stolt av å være med i klanen, men kommer han til å savne det bedagelige kosepus- livet sitt? (Kosepus er det klankattene kaler huskatter). Er Tigerklo, den strenge krigeren, farlig? Hvem er egentlig Flatfjes? Og kommer Ildpote til å greie å redde klanen sin fra Skyggeklanens forferdelige leder, Knekkstjerne?

Les denne kjempespennende boka, og finn det ut!

Denne boka er en av de mest spennende bøkene jeg har lest i år. Den hadde mange spennende deler, og jeg gleder meg til å lese de neste bøkene i serien!

Bøkene passer for alle lesere, fra 8 år og oppover. Den har en gripende handling, og jeg nøt hvert sekund! Etter å ha lest denne boka, har jeg fått et helt annet syn på katter!

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #guidebok #katter #cat #bokserie #spenning #tilbaketilvillmarken  #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter 

Bokomtale – SkrekkSjokk


Tittel: Skrekksjokk

Forfatter: R. L. Stine

Antall bøker (til nå): 3

Antall sider: 137,136,137

Utgitt: 2017

Forlag: Juritzen jr.

ISBN: 9788283570359 , 9788283570380 , 9788283570373

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Skrekksjokk er en grøsserserie på, til nå, 3 bøker. Bøkene er skrevet på en måte hvor du ikke kan lese boka fra start til slutt. Du leser først de første sidene, og deretter står det nederst på siden hvor du skal fortsette. Underveis kan du velge hvordan du vil at historien skal fortsette!

Det finnes over 20 forskjellige slutter i bøkene!

Srekksjokk-bøkene:

  • Flukten fra skrekkens sommerleir

Den første boka i serien handler om at du skal på en idrettsleir, og der skjer det mye forskjellig. Du kan velge mellom tur i naturen, eller utvelgelsen, som har med idrett å gjøre.

Jeg vil ikke røpe for mye, men du kommer til å møte på zombier og romvesener! Men pass opp for blå egg!

  • Verdens mest råtne barnevakt

Den andre boka handler om at du skal ha barnevakt. Men hvem er denne rottelignende jenta? Det får du vite hvis du velger riktig! Eller feil…

Inni boka er det små labyrinter og et lykkehjul. Pass opp for spesialost, og rotter!

  • Lekenes terrorangrep

I lekenes terrorangrep, har du vunnet en konkurranse! Du kan velge mellom å få en omvisning i leketøysfabrikken, eller få den nye leke roboten deres, Destroyer 3000.

Velger du destroyeren, må du redde både deg selv og katten din, fra en ødeleggende skapning. Velger du omvisningen, blir du fanget inne i et lager, fullt av levende leker! Og det er ikke så gøy som det høres ut som!

 

Skrekksjokk bøkene er skumle grøsserbøker, man kan lese om, og om igjen! Jeg har lest nesten alle sluttene, og blir overrasket hver gang. Min favoritt av bøkene er Flukten Fra Skrekkens Sommerleir. Den var den mest spennende!

Bøkene passer for folk i alle aldere, og passer perfekt på overnattingsfester! Tenk hvor gøy det blir når vennene dine kan velge hvordan historien skal fortsette!

(PS: De fleste ender med at du dør… Men da er det bare å begynne på nytt! Skulle ønske livet var sånn …)


 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker

#skrekkenssommerleir 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #grøssoggru #lekenesterrorangrep #juritzen 

#juritzenjr   #skrekksjokk    #lesereksemplar #verdensmestråtnebarnevakt #rlstine #book