Bokomtale – Nordmenn

Titler: «Nordmenn- en illustrert innføring» og «Nordmenn 2- Vennskap og kjærlighet»

Forfatter: Julien S. Bourrelle

Antall bøker (til nå): 2

Antall sider: 157 og 157

Utgitt: 2015 og 2016

Forlag: Mondå forlag

Originalens tittel: The Social Guidebook To Norway og The Social Guidebook To Norway- Friendships And Realationships

Sjanger: Humor/ fakta (nesten)

ISBN: 9788269007213 og 9788269007215

Oversatt av: Elise Halvorsen Kollerud og Julien S Borruelle og Maria Amelie

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Julien S. Borruelle og forlaget hans, Mondå forlag

Bøkene om Nordmenn er humoristiske faktabøker, satt på spissen. Bøkene er «beregnet» for utlendinger/ utvekslingsstudenter som kommer til Norge, men kan absolutt leses av ekte nordmenn (slik at vi forstår hvordan andre ser på oss). Bøkene er rikt illustrerte og lettleste, men passer nok best for voksne og ungdom fra ca. 15 år

Bøkene beskriver på en humoristisk måte hvordan vi nordmenn oppfører oss (og noen ting kjente jeg meg faktisk igjen i).

Bøkene handler for det meste om hvordan man kan bli venn med nordmenn. Det er visstnok ganske så vanskelig, siden vi nordmenn ser ut til å være litt tilbaketrukne og sære. Blant annet synes vi det er rart når fremmede sier hei og begynner å snakke med oss, og vi synes ryggsekker er praktiske, og kan finne på å gå med dem når, og hvor som helst.

Disse bøkene forklarer mange rare ting vi gjør, som jeg aldri har tenkt over, som gjør dette til en veldig morsom bok, som man kan både le og føle seg flau av 😊

God helg!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #lese     #books #godbok #leselyst #bokbolgg #humor #morsom   #nordmenn #modåforlag #julienboruelle #juliensborruelle #nordmennenillustrertinnføring #nordmenn2 #nordmenn2vennskapogkjærlighet #fakta #book 

Bokomtale – Skyggejegerne 4, De falne englers by

Tittel: De falne englers by

Forfatter: Cassandra Clare

Navn på serie: Skyggejegerne

Bok nr: 4

Antall bøker (til nå): 6+ 2 i parallellserie

Antall sider: 408

Utgitt (Norge): 2014

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: The Mortal Instruments ? City of fallen angles

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788251684644

Oversatt av: Bente Rannveig Hansen

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

 

Skyggejegerne er en bestselgende fantasyserie som også er filmatisert.

Endelig kan Clary vise følelsene sine for Jace. Siden de fant ut at de ikke er søsken likevel, har alt blitt mye enklere. Eller? Jace begynner nemlig å trekke seg unna Clary, og ingen forstår hvorfor.

Ingenting går som planlagt med Simon. Han dater begge jentene han liker, og er redd for hva de vil si hvis de finner det ut. Simon bærer fortsatt Kains merke, som Clary tegnet på ham. Kains merke gjør at de som prøver å skade han, blir skadet med samme mynt sju ganger, og dør. Clary tegnet dette merket siden det er så mange som vil skade Simon nå som alle vet at han er dagvandrer. Simon får et tilbud av en mystisk kvinne om å slutte seg til en vampyrklan, men han nøler med å svare. Hvem er egentlig denne damen?

Det går fint for Alec nå. Nå som han endelig kan være sammen med Magnus, smiler verden til ham. Helt til det går opp for ham hvor mange kjærester Magnus har hatt før ham?

Hvem er egentlig Camille? Hvorfor vil ikke Jace være med Clary lenger? Ingenting går som det burde for skyggejegerne. Hva er det de har rotet seg opp i?

 

Jeg elsker bøkene i Skyggejegerneserien! Denne boka er ikke et unntak! Jeg elsker alle de actionfylte scenene, romantikken, og rett og slett hele boka! Dette er en bok du ikke vil gå glipp av. Bøkene passer for ungdom fra 13 år og oppover.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #Skyggejegerne #demoner #vampyrer #varulver #alver #drama #anbefales #vigmostadogbjørke #schibsted #clarissaclare #defalneenglersby

Bokomtale – Klem meg, vær så snill

Tittel: Klem meg, vær så snill

Forfatter: Przemystaw Wechterowicz og Emilia Dziubak

Antall sider: 30

Utgitt: 2017

Forlag: Andersen forlag

Originalens tittel:  Proszę mnie przytulić

Sjanger: Barnebok/ billedbok

ISBN: 9788269076103

Oversatt av: Katarzyna Tykocka og Knut Inge Andersen

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra Andersens Forlag.

 

«Klem meg, vær så snill» er en søt barnebok for de minste. Den har nydelige illustrasjoner og er lettlest.

 

Boka handler om en bjørnepappa og en bjørnunge, som bestemmer seg for å gi alle dyrene i skogen en klem.

Dette er en bok som varmer hjertet ditt, og du blir veldig glad i disse søte bjørnene! Boka passer fint som en koselig høytlesnings bok ved sengekanten og bringer frem søte drømmer.

Dette er en perfekt gavebok til små barn.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #lese  #books #godbok #leselyst #bokbolgg #barnebok #lettlest #bamse #bjørn #billedbok #andersensforlag   #book #klemmegværsåsnill

Bokomtale – Skyggejegerne 3, Glassbyen

Tittel: Glassbyen

Forfatter: Cassandra Clare

Navn på serie: Skyggejegerne

Bok nr: 3

Antall bøker: 6 + 2 i parallellserie

Antall sider: 509

Utgitt (Norge): 2013

Forlag: Vigmostad & Bjørke

Originalens tittel: The Mortal Instruments: City of Glass

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788251658829

Oversatt av: Bente Rannveig Hansen

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

 

Clary gleder seg til å dra til Idris (som er hjembyen til alle Skyggejegere) selv om hun vet at dette ikke skal bli en ferietur. Hun skal dra for å redde moren, som ligger bevisstløs på sykehuset. Clary er ivrig etter å dra selv om Jace er helt imot at hun skal bli med. Jace er sikker på at Valentine kommer til å angripe i Idris når som helst. Valentine har snart alle av Dødens Instrumenter, og når han får tak i Dødens speil, vil han utslette alle Skyggejegerne som er imot ham. Og alle underjordiske. Ikke nok med dette, så er han faren til Clary og Jace.

Jace forsinker Clary slik at hun ikke kan bli med på turen, men når de skal dra blir de angrepet av demoner! Simon, som nå er vampyr, blir med et uhell tatt med inn til Idris, selv om det er ulovlig med underjordiske inn til byen, Alicante.

Vil Clary og Jace kunne beherske følelsene sine for hverandre? Hva vil skje med Simon når han kommer inn til Alicante? Blir han tatt til fange, eller enda verre, drept? Hvor kan man finne Dødens Speil, og vet Valentine dette? Kommer Valentine til å kunne påkalle Raziel, den mektigste engelen? Kommer de til å finne Ragnor Fell, som er den eneste som vet hvordan man kan redde moren til Clary? Og aller viktigst: kommer enklaven til å slå seg sammen med de underjordiske i kampen mot Valentine?

 

Dette var en kjempespennende bok! Jeg elsket den! Den er satt sammen av fantasy, kjærlighet og spennening, akkurat som jeg liker det!😊 Den har grøssende, søte, morsomme og spennende scener, som griper leseren fra første side!

Dette er en bok jeg vil anbefale til alle som liker fantasy!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #Skyggejegerne #demoner #vampyrer #varulver #alver #drama #anbefales #vigmostadogbjørke #schibsted #clarissaclare #glassbyen

Bokomtale – SkrekkSjokk 4- Pass deg for vampyrene

 

Tittel: Pass deg for vampyrene!

Forfatter: R.L. Stine

Navn på serie: SkrekkSjokk

Bok nr: 4

Antall bøker (til nå): 4

Antall sider: 137

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Goosebumps- Please don?t feed the vampires

Sjanger: Grøss

ISBN: 9788283570366

Oversatt av: Inger-Johanne Sæterdal

Mitt terningkast: 4

 

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

 

Den nyeste SkrekkSjokk-boka, «Pass deg for vampyrene», er en skummel grøsserbok som passer for alle! Boka har 20 ulike slutter, og du kan bestemme selv hvordan du vil at boka skal ende!

Du har nettopp kjøpt et vampyrkostyme av en skummel mann. Oppi pakken ligger det en eske med noe det står «jukseblod» på. Denne mystiske esken stod det ingenting om på pakken da du kjøpte kostymet! Du og kompisen din, Gaute, må velge om dere vil åpne den eller ikke.

I denne boka kommer du enten til å bli vampyr, møte vampyrer eller at hunden din blir det. «Pass deg for vampyrene» har mer humor enn de forrige bøkene i serien, noe som gjør det ekstra gøy å lese den.

Bøkene i SkrekkSjokk serien passer kjempegodt på overnattingsfester eller på hytta. La vennene dine få velge hvordan historien skal være! Blir garantert en suksess!

Jeg liker bøkene fordi det er så mange morsomme og skumle vrier på historiene! Bøkene passer fint for barn og unge i nesten alle aldere!

God lesing

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #grøssoggru #juritzen 

#juritzenjr   #skrekksjokk    #lesereksemplar #rlstine #book #passdegforvampyrene 

 

Bokomtale – Kattekrigerne, Skogens hemmeligheter

Tittel: Skogens Hemmeligheter

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 3

Serie: 1

Antall bøker serie 1: 6

Antall bøker totalt: 29 pluss 3 guidebøker

Antall sider: 299

Utgitt (Norge): 2014

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Forest of secrets

Sjanger: Spenning

ISBN: 9788293304357

Oversatt av: Kristina Quintano

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

 

Ildhjerte har problemer. Bestekompisen Gråstripe er fortsatt sammen med Sølvbekk, fra Elveklanen, og den skumle og strenge nestlederen til Tordenklanen, Tigerklo, aner mistanke.

Ildhjerte har prøvd alt han kan å fortelle Blåstjerne, lederen til klanen, om at Tigerklo drepte Rødhale. Hun nekter å tro ham, fordi Tigerklo er en stolt og lojal kriger, som aldri ville ha drept noen i sin egen klan! Men har hun rett?

Etter at Ildhjerte tok kosekatt-nevøen sin, Snøball, inn til klanen, har han laget mye trøbbel, og det har selvfølgelig Ildhjerte fått en god del av skylden for. Ildhjerte håper inderlig at han blir en lærling snart, slik at han kan lære seg å følge Krigerkodeksen.

Kullpote, Ildhjertes forrige lærling, har blitt lærlingen til Flatfjes. Flatfjes er medisinkatten til klanen, og Kullpote syntes det er veldig fint at hun kunne bli lærlingen hennes, i hvert fall siden hun aldri kan bli kriger!

Kommer Ildhjerte til å få overtalt Gråstripe til å holde seg unna Sølvbekk, enda så mye han elsker henne? Kommer han til å få overbevist Blåstjerne om at Tigerklo er farlig? Kommer Skyggeklanen til å være like fiendtlige mot Tordenklanen som før? Og aller viktigst: kommer Blåstjerne til å overleve med bare ett liv igjen?

 

Jeg likte denne boken kjempegodt. Hele serien om kattekrigerne er kjempespennende. De er spennende fra start til slutt, og går ikke an å legge fra seg!

God lesing

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter #serie1 #katter #skogenshemmeligheter #bok3