Bokomtale – The Urban Legend, Sesong 1

Tittel: The Urban Legend

Manus: Josef Tzegai Yohannes

Illustrasjoner: NewTasty, Sara Machajewsky

Navn på serie: The Urban Legend

Sesong nr: 1

Antall bøker/sesonger (til nå): 2

Utgitt: 2014

Forlag: Gyldendal

Sjanger: spenning / tegneserie/ superhelt

ISBN: 9788205473645

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

The Urban Legend handler om 29 år gamle Malcolm Tzegai Madiba. Han jobber som lærer, men han har en hemmelighet. Han er nemlig byens helt, The Urban Legend.

Capitol City, byen til Malcolm, har økonomiske problemer og kriminaliteten øker kraftig. Aldri før har det vært så mange mordsaker som det har vært den siste tiden.

De største sakene blir utført av Djevelens Advokat og hans nevø Young Evil. De jobber med dealing, og dreper alt og alle som kommer i deres vei.

En dag kommer en ny skikkelse ut fra skyggene, og slår ned Young Evil og guttene hans. Det er The Urban Legend. En mørk, maskert mann i gul trikot som kjemper mot urettferdighet og rasisme.

Dette liker ikke Djevelens Advokat, og i den neste tiden blir det flere og flere drap i byen. Nesten alle er på mørke menn, men ingen har funnet den ekte The Urban Legend enda.

Vil Malcolm greie å nedkjempe Djevelens Advokat og gjengen hans?

En hastetelefon sender The Urban Legend til Kina, og der må han hamle opp med noen forferdelige mennesker. Vil han overleve disse forferdelighetene? Hva har skjedd i Capitol City mens Malcolm var i Kina?

Les boka og finn svaret!

 

Denne boka var kjempespennende, og passer for gutter og jenter i 12-15/16 år (selvfølgelig folk i andre aldere også). Boka er skrevet som en tegneserie, og er fylt med action fra start til slutt.

Foran og bak i boka kan du lese om forfatteren og hvordan han fant opp The Urban Legend. Dette er en kjempebra bok, og handler om en av de eneste mørke superheltene, i tillegg til at forfatteren er norsk (det er få ”norske” superhelter).

Dette er en bok du kan glede deg til å lese!

God lesing!

PSST! Forfatteren bak The Urban Legend, Josef Yohannes, kommer på forfatterbesøk på bliblioteket i Grimstad under Barnebokfestivalen! Dette må du få med deg!

Der får jeg møte ham, og mest sannsynlig intervjue ham på scenen. Håper så mange som mulig vil komme! Jeg kommer med mer info senere, men hvis du er veldig nysgjerrig, kan du lese litt om det på denne linken: http://noravinjor.blogg.no/1517588459_barnebokfestivalen_i_grimstad.html

Jeg gleder meg veldig til dette, og jeg håper du vil komme å se på! Festivalen er 20. april.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #mystikk #gyldendal #tegneserie #superhelt #theurbanlegend #superhero #josefyohannes #action #barnebokfestivalen

 

Bokomtale – DuckTales 2

Continue reading “Bokomtale – DuckTales 2”

Bokomtale – Papirfly

Tittel: Papirfly

Forfatter: Liv Gulbransen

Antall sider: 124

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

Sjanger: Drama/Humor/Spenning

ISBN: 9788203262487

Omslagsdesign: Gisle Lyng-Vagstein

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

Papirfly handler om June. Junes far har nettopp dødd. Dette er et stort sjokk for henne, og hun gjør derfor mange rare ting.

Denne boka inneholder brevene hun skriver til forskjellige folk, hvor hun unnskylder seg, forklarer seg og klager. Blant annet skriver hun til farens ukjente kjæreste, sjefen på kjøpesenteret, politiet, moren, osv. I disse brevene skriver June veldig utfyllende, til tross for at de hun skriver til, allerede vet mye av det hun skriver om. Dette gjør hun på en naturlig måte, som gjør at hverken får mottakeren eller vi som leser boka til å sette spørsmålstegn.

June skriver hele historien bak det som skjedde, og det gir oss et innblikk i hva som egentlig har hendt. Hun skriver bla. om den gale bestemora, marsvinkriser, gærne narkomaner og store krangler.

Denne boka er kjempemorsom, spennende, og dramatisk. Den inneholder realistiske hendelser (bare litt mer krydret opp) og hele forhistorien. Denne boka gjør at man kan forstå selv de rareste ting folk gjør.

Boka er kort, og ganske lettlest, og er vanskelig å legge fra seg, siden June skriver om en ny og dramatisk hendelse hele tiden. Dette er en bok du ikke vil glemme!

Boka passer for ungdom, og vil gjøre vinterferien mye mindre langstrekkelig!

God lesing, og god vinter(bok)ferie!

#bok #bøker #book       #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese #drama #papirfly #brev #vinterferie #vinterferielesing #humor #humoristisk #morsom #funny #spennende #dramatisk #rarehendelser #gøy #måleses #livgulbransen #aschehoug 

Bokomtale – Dødslekene, The Hunger Games

Tittel: Dødslekene

Forfatter: Suzanne Collins

Navn på serie: Dødslekene (The Hunger Games)

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt (Norge): 2012 (første utgave i Norge: 2008)

Forlag: Gyldendal

Originalens tittel: The Hunger Games

Sjanger: Spenning/ SciFi/ fantasy

ISBN: 9788205413337

Oversatt av: Torleif Sjøgren-Erichsen

Omslagsdesign: Lions Gate Films, Inc

Mitt terningkast: 6

Dødslekene handler om Katniss som bor i det som før het Amerika. Amerika er delt inn i 12 distrikter, og Katniss bor i distrikt 12, det laveste distriktet. Faren hennes døde i en gruveulykke da hun var ni, og siden den gang har hun sneket seg ut fra distriktet for å jakte. Familien hennes trenger henne, og det vet hun godt.

En dag skjer det hun har fryktet lenge. Søsteren, Prim, blir valgt ut til den årlige attraksjonen, Dødslekene. Prim er bare 12 år og ville ikke overlevd en dag i denne forferdeligheten. Dermed ofrer Katniss seg for henne.

Reglene i Dødslekene er enkle:

24 deltagere, en jente og en gutt fra hvert distrikt blir satt ut på en arena, som kan være alt fra ørken til regnskog til isøde, og de skal drepe hverandre. Man kan enten dø ved at noen dreper deg, sulte i hjel, eller dø av dumdristigheter. Den som står igjen til sist har vunnet Dødslekene.

Den andre deltageren fra distrikt 12 er Peeta, sønnen til bakeren. Katniss kan ikke fordra tanken på at de kanskje må drepe hverandre.

Denne boka er spennende fra start til slutt, og er helt umulig å legge fra seg. Det er noe som skjer hele tiden, og det gjøre den til en kjempebra bok. Selv om ikke dette er en av de nyeste utgivelsene, er dette en «klassiker» og en serie som alle bør lese! Bøkene er også filmatisert, og de er populære verden over!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #dødslekene #thehungergames #hungergames #suzannecollins #gyldendal #katnisseverdeen #katniss 

Bokomtale – Kattekrigerne, Før Stormen

Tittel: Før stormen

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 4

Serie: 1

Antall bøker serie 1: 6

Antall bøker totalt: 32+ 4 Guidebøker

Antall sider: 304

Utgitt (Norge): 2015

Oversatt av: Kristina Quintano

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Rising Storm

Sjanger: Spenning

ISBN: 9788293304364

Omslagsdesign: Hauptmann & Kompanie Werbeagentur, Zurich, Kjetil Waren Johnsen, Wayne McLoughlin

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr

Ildhjerte har nå blitt nestleder, men siden han ble valgt etter månehøy, virker det som om Stjerneklanen er sinte på Tordenklanen. Ildhjerte gjør alt han kan for å støtte klanen, for det er vanskelige tider hos dem. Tigerklos svik rammet klanen hardt, og Blåstjerne har ikke kommet over dette. Ildhjerte bekymrer seg for lederen, men må holde seg fokusert.

Klanen lever i frykt for at Tigerklo vil komme tilbake for å hevne seg, og Ildhjerte setter i gang flere patruljer enn før for å unngå dette.

Samtidig har lærlingen til Ildhjerte, Snøpote, som også er hans nærmeste slektning, en mørk hemmelighet. Denne hemmeligheten er en stor fare for klanen, men det har Snøpote enda ikke skjønt. Ildhjerte aner mistanke, og finner ut av den. Vil han klare å overbevise Snøpote at han blir en fare for klanen hvis noen finner det ut? Vil Ildhjerte klare å styre klanen riktig vei som nestleder, eller vil han bli lagt for hat pga. kosekatt-bakgrunnen sin? Vil Blåstjerne bli frisk? Og aller viktigst; Vil Tigerklo komme for å ta hevn?

Denne boka var kjempespennende! Det er noe som skjer hele tiden, og boka er umulig å legge fra seg. Boka slutter på en slik måte at man bare vil gripe tak i neste bok for å lese fortsettelsen!

Dette er en bok jeg anbefaler alle som liker spennende bøker med mye action. Kattekrigerne er en serie som har fått frem leselysten til flere barn og ungdom, og er en av seriene jeg anbefaler høyest i nesten alle aldersgrupper!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr#kattekrigerne   #hemmeligheter #serie1 #katter  #førstormen 

Barnebokfestivalen i Grimstad

BARNEBOKFESTIVALEN I GRIMSTAD

I dag har jeg vært på møte med noen fra Barnebokfestivalen i Grimstad. I år skal jeg ha en gøy rolle under festivalen, og jeg gleder meg veldig.

For øyeblikket er vi i planleggingsfasen, men vi vet at Josef Yohannes, forfatteren bak bøkene i serien Urban Legend, skal komme på besøk. Josef har skrevet 2 sesonger i Urban Legend-serien, som jeg håper å snart få lest!

Arrangementet skal skje på Grimstad bibliotek fredag ettermiddag den 20. april, og jeg håper at så mange som mulig kan komme! Dette kommer til å bli kjempebra!

Sett av datoen nå!

Jeg kommer tilbake med mer informasjon etterhvert😉

#ungdomsbøker #nyebøker #godlesing #lese #bøker #bok #bøkene #bibliotek #grimstad #grimstadbibliotek  #forfatter #forfatterbesøk #bøker #barnebokfestivalen #grimstadbarnebokfestival #barnebokfestivalengrimstad #urbanlegend #josefyohannes #superhelt #festival #Barnebøker #barnebk #ungdomsbok #tegneserie