Bokomtale – Dødslekene, The Hunger Games

Tittel: Dødslekene

Forfatter: Suzanne Collins

Navn på serie: Dødslekene (The Hunger Games)

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt (Norge): 2012 (første utgave i Norge: 2008)

Forlag: Gyldendal

Originalens tittel: The Hunger Games

Sjanger: Spenning/ SciFi/ fantasy

ISBN: 9788205413337

Oversatt av: Torleif Sjøgren-Erichsen

Omslagsdesign: Lions Gate Films, Inc

Mitt terningkast: 6

Dødslekene handler om Katniss som bor i det som før het Amerika. Amerika er delt inn i 12 distrikter, og Katniss bor i distrikt 12, det laveste distriktet. Faren hennes døde i en gruveulykke da hun var ni, og siden den gang har hun sneket seg ut fra distriktet for å jakte. Familien hennes trenger henne, og det vet hun godt.

En dag skjer det hun har fryktet lenge. Søsteren, Prim, blir valgt ut til den årlige attraksjonen, Dødslekene. Prim er bare 12 år og ville ikke overlevd en dag i denne forferdeligheten. Dermed ofrer Katniss seg for henne.

Reglene i Dødslekene er enkle:

24 deltagere, en jente og en gutt fra hvert distrikt blir satt ut på en arena, som kan være alt fra ørken til regnskog til isøde, og de skal drepe hverandre. Man kan enten dø ved at noen dreper deg, sulte i hjel, eller dø av dumdristigheter. Den som står igjen til sist har vunnet Dødslekene.

Den andre deltageren fra distrikt 12 er Peeta, sønnen til bakeren. Katniss kan ikke fordra tanken på at de kanskje må drepe hverandre.

Denne boka er spennende fra start til slutt, og er helt umulig å legge fra seg. Det er noe som skjer hele tiden, og det gjøre den til en kjempebra bok. Selv om ikke dette er en av de nyeste utgivelsene, er dette en «klassiker» og en serie som alle bør lese! Bøkene er også filmatisert, og de er populære verden over!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #dødslekene #thehungergames #hungergames #suzannecollins #gyldendal #katnisseverdeen #katniss 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg