Julegavetips! Bokomtale – Eksplodera

JULEGAVETIPS NR. 3

Tittel: Eksplodera og latterkula, Eksplodera og spøkelsesblomstene

Forfatter: Nina Bay

Navn på serie: Eksplodera

Bok nr: 3 og 4

Antall bøker (til nå): 4

Antall sider: 47 og 56

Utgitt (Norge): 2016 og 2017

Illustrasjoner: Jonas A. Larsen

Forlag: LIV forlag

Sjanger: Fantasy/ barnebok

ISBN: 9788283301038 og 9788283301472

Disse bøkene ble sendt til meg som leser-og-anmeldelseseksemplarer fra forfatteren Nina Bay og forlaget hennes LIV forlag.

Eksplodera er en heks som ikke er stort større enn en sommerfugl. Hun blir veldig fort sur og kjefter veldig mye. Det hun hater mest av alt er dragelatter. Når hun hører dette får hun helt fnatt. Eksplodera prøver mange metoder for å stoppe dragelatteren, men lykkes sjelden ?

 

Eksplodera og latterkula

Eksplodera sitter en dag og beundrer smaragdene sine. Inne i disse fargerike smaragdene har hun fanget lyder som svever rundt inne i kulene. Tenk hvis hun kunne fange opp dragelatteren i smaragdene! Da kunne hun en gang for alle bli kvitt denne grufulle latteren!

Dette vil Eksplodera prøve. Men da må hun finne en mye større smaragd!

Vil Eksplodera finne en stor nok smaragd til å fange dragelatteren, og bli kvitt den en gang for alle? Og i så fall, vil det fungere?

 

Eksplodera og spøkelsesblomstene

Eksplodera har en nydelig kjøkkenhage med allslags typer blomster, urter, bær og frukter. Den planten Eksplodera liker best er spøkelsesblomstene. Dette er blomster som ser ut som spøkelser, og hun har trent dem opp til å skremme vekk ubudne gjester med sine grufulle ul.

Eksplodera har et mål med disse blomstene. Hun har tenkt til å skremme vekk dragen, slik at hun aldri mer trenger å høre den forferdelige latteren dens!

Vil Eksplodera greie å en gang for alle, skremme dragen vekk for godt? Vil dragen bli skremt av spøkelsesblomstene?

Disse bøkene er veldig spennende, og passer fint for barn i aldersgruppen 4 til 8 år. Bøkene er lettleste og har nydelige og fargerike illustrasjoner, som gjør boka enda mer gripende for barn. Disse bøkene er fine som høytlesingsbøker, eller som de første bøkene barnet leser helt selv.

God bokjul!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg  #bokjul #julegavetips #spenning #eksplodera #spøkelsesblomster #latterkule #fantasy #barnebok #livforlag #ninabay #heks #drage #lettlest 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg