Bokomtale – Lansetrilogien, Tidsrosen

Tittel: Tidsrosen

Forfatter: Ørjan N. Karlsson

Antall sider: 245

Navn på serie: Lansetrilogien

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt: 2016

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Spenning/ Fantasy

ISBN: 9788205496828

Omslagsdesign: Børge Bredenbekk

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

NÅTIDEN

17 år gamle Martin Sølvfoss går på den britiske kostskolen Sankt Olafs. Han går der med sin bestevenn Cad, fra Wales, og sin nye venn, Elisabeth.

Martin hadde malt et maleri til skolens kunstutstilling, men det ble ødelagt av en mystisk hendelse. Han visste at han kom til å måtte gå på sommerskole denne sommeren, hvis han ikke fikk malt et helt nytt maleri innen dagen etter. Det får han på magisk vis til. Han maler ett vakkert rosemosaikk bilde, og det er så fint at læreren ikke tror på ham ett sekund. Martin trodde nesten ikke på det selv engang, men han visste at det var han som hadde malt det.

En tragisk familiehendelse tvinger Martin hjem til Norge, og det er her de merkelige tingene starter for fullt. En advokat fra et ukjent advokatbyrå kommer hjem til Martin, og gir ham en nøkkel til et hus som bestefaren, Albertus Sølvfoss, ville gi til ham. Han får med seg vennene, som hadde kommet helt til Norge for å trøste ham, og de drar på en «oppdagelsesreise» til dette mystiske huset. Dette blir en hendelse som ingen av dem noen gang hadde forestilt seg. Farer truer, en gammel forbannelse har kommet til live og de må finne en historisk lansedel. Vil de få tak i denne delen før fienden tar den?

1945

Den tyske soldaten Jürgen Berlitz har blitt tatt til fange av britene, men de vil ham ingenting vondt. De trenger hans hjelp. Hartman, som gir seg ut for å være en nazistisk oberst, holder på å finne den siste lansedelen. Han har allerede de to første og hvis han finner den siste, vil han få et uslåelig supervåpen. Dette er en del av historien den britiske Mira, forteller Jürgen. Han tror ikke på denne historien, men går med på å finne den siste lansedelen.

Jürgen har opplevd flere merkelige og uforklarlige ting, men det aller mest uforklarlige skjer under denne turen. Sammen med den britiske løytnant Cambridge og nordmannen Albertus Sølvfoss, drar de for å finne den siste lansedelen. Vil de finne den før Hartman?

 

Tidsrosen er en spennende fantasybok med tidsreising, onde krefter, bibelske figurer og litt historie. Dette er en bok du ikke vil gå glipp av hvis du liker spennende bøker! Dette er den første boka i Lansetrilogien.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #trilogi #tidsreise #tidsrosen #lansetrilogien #ørjankarlsson #krigen #nåtiden #forbannelse #lanse #fortiden 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg