Bokomtale – Naondel (Krøniker fra det røde klosteret 2)

Disse skriftene utgjør det hemmelige arkivet i Det røde klosteret. Nå er det din tur til å lese søstrene av Menos sine hemmeligheter.

Tittel: Naondel

Forfatter: Maria Turtschaninoff

Antall sider: 431

Navn på serie: Krøniker fra det røde klosteret

Bok nr: 2

Utgitt (Norge): 2019

Forlag: Gursli berg forlag

Originalens tittel: Naondel. Krönikor från Röda Klosteret

Sjanger: Fantasy, tragedie, spenning, feminisme

ISBN: 9788293311508

Oversatt av: Nina Aspen

Omslagsdesign: Trine + Kim designstudio

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gursli Berg.

 

Kabira er datteren til et rikt og suksessfullt ektepar i Karenokoi. Hun har to søstre og en bror, og lever et flott liv. Ved huset deres har de en hellig kilde kalt Anji. Kabira har blitt vokter for denne kilden, siden hun er den eldste datteren i huset.

Kabira møter en dag vesirens sønn, Iskan, som hun straks blir betatt av. Det ser en stund ut til at han føler det samme for henne, men etter mange uforklarlige og forferdelige hendelser, kommer Iskans sanne jeg frem. Når Kabira skjønner dette er det allerede for sent. Hun har fortalt alle hemmelighetene sine, og dette går ut over hele familien hennes på verst tenkelig måte.

Kabira tvinges inn i et ekteskap med Iskan, hun mister alle hun er glad i og livet hennes ser ut til å bli ødelagt for alltid.

 

Iskan nøyer seg ikke med en kone og en elskerinne (Lehan, søstera til Kabira). På et slavemarked kjøper han seg en konkubine til å slukke sine tørster. Hun heter Garai, og ble hensynsløst tatt vekk fra søstrene sine og klanen sin. Garai har blitt fortalt av andre slaver hvordan hun skal oppføre seg mot ‘mesteren’ sin, og uansett hvor sterkt det går imot alt hun tror på, oppfyller hun det etter beste evne.

 

Orseola har en gave utenom det vanlige. Hun kan veve drømmer og se drømmer. Hun prøver sitt beste å lære av moren sin hvordan hun skal bruke kraften sin, men det er mye vanskeligere enn hun hadde trodd. Etter en katastrofal hendelse, blir hele verden snudd opp ned. Orseola blir utvist fra Terasu, byen sin. Hun lever flere døgn på en båt midt ute på havet, og etter noen dager blir hun plukket opp av en større båt, eid av Iskan. Iskan bruker henne i noen få dager, før han går lei, og gir ordre om at hun skal druknes. Men Orseola kan brukes til mer enn bare som konkubine. Hun avslører kraften sin, og Iskan tar med en gang nytte av den. Hun sparer livet, men er det egentlig det hun ville?

 

Sulani er elvas kriger, sterkere enn alle Iskans menn. Hun er fryktløs, og drepte hundretalls av soldater før de fikk has på henne. Iskan sparer henne, men ikke uten straff. Ved å bruke kraften fra Anji kan har utrette forferdelige ting. Sulani har lyst til å gi opp all håp, men det som holder henne igjen er tjenestepiken på Ohaddin, Iskans palass, Estegi.

 

Dette er bare fire av kvinnene som opplever Iskans grusomhet. I denne boka får vi møte Kabira, Iskans ufrivillige kone, nomadejenta Garai, drømmeveversken Orseola, krigeren Sulani, tjenerinnen Estegi, konkubinen Clarás, og jentene Daera og Iona, som alle har hver sin historie å fortelle. De forteller om sin fortid, sine opplevelser hos Iskan og om flukten.

Alle disse kvinnene opplever utenkelige ting, men ingen av dem gir opp håpet. Alle kjemper hver deres kamp for å vise at de er sterke, uavhengige kvinner som blir styrt av sine egne tanker. Kvinner er nemlig mer en bare en fin kropp som menn kan bruke som sitt leketøy. Det er dette kvinnene finner ut, og alltid har visst.

Dette er en bok som jeg ble hekta på med en gang. Det er vanskelig å forstå hvordan Maria Turtschaninoff har greid å få inn så mye forferdeligheter, urettferdighet og tragedie i en bok, og allikevel fått den til å bli så spennende at den er umulig å legge fra seg. Denne boka vil få deg til å gråte, vri deg i stolen og glemme alt rundt deg.

Boka er kjempegodt skrevet, og man føler rett og slett at man er inni boka. Boka inneholder karakterer man ikke kan unngå å bli glad i eller hate (kremt … Iskan). Alle karakterene har en unik personlighet som de får frem på hver sin måte.

Dette er en kjempebra bok, som jeg absolutt vil anbefale så lenge til har hjerte og mage til det. Boka passer for ungdom og voksne fra 16+, som liker å lese lengre bøker med viktige temaer og masse spenning.

God lesing!

 

Første bok i «Krøniker fra det røde klosteret»:
Maresi:

https://noravinjor.blogg.no/1502799061_bokomtale__maresi.html

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

Dødslekene:

https://noravinjor.blogg.no/1518346305_bokomtale__ddslekene_the_hunger_games.html

 

Vega:

https://noravinjor.blogg.no/1507301325_bokomtale__vega.html

 

Skyggejegerne: (Dette er omtalen til bok 1. Du finner omtalene til de andre bøkene på bloggen min)

https://noravinjor.blogg.no/1499268251_bokomtale__skyggejegerne_demonenes_by.html

 

Caraval:

https://noravinjor.blogg.no/1491727215_bokomtale__caraval.html

 

Profetien:

https://noravinjor.blogg.no/1533727482_bokomtale__profetien.html

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg