Bokomtale – Skyggejegerne begynnelsen 3, Den mekaniske prinsessen

Tittel: Den mekaniske prinsessen

Forfatter: Cassandra Clare

Antall sider: 520

Navn på serie: Skyggejegerne begynnelsen

Bok nr: 3

Antall bøker: 3

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Vigmostad og Bjørke

Originalens tittel: Clockwork Princess

Sjanger: Fantasy, spenning

ISBN: 9788251686624

Oversatt av: Eli-Ann Tandberg

Omslagsdesign: Cliff Nielsen

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

 

Tessa gjør seg klar til å gifte seg med Jem, akkurat idet det uventede skjer. Instituttet får besøk av Gabriel Lightwood, sønnen til Benedict Lightwood som jobbet sammen med Magisteren som skapte store problemer for skyggejegerne med sine dødelige automatoner. Nyhetene Gabriel bringer er ikke gode, og de sender skyggejegerne ut i kamp. På åstedet finner de ord skrevet på veggen som kan bekrefte det de lenge har fryktet. At Magisteren fremdeles jobber for å utslette skyggejegerne.

På Instituttet er det mye som skjer på alle fronter. Giftemålet mellom Tessa og Jem skal fremdeles stå, selv om Tessas hjerte stadig blir revet mellom de to hun elsker; Jem og Will. Will elsker fremdeles Tessa, men holder avstand, for han ønsker ikke å ødelegge Jems mulighet for lykke. Han har dessuten andre ting å holde styr på; nemlig at lillesøstera, Cecily, har kommet helt fra Wales til instituttet. Han vil gjøre alt for å holde henne trygg, og ønsker helst at hun skal dra hjem. Men det er noe med skyggejegerlivet som får henne til å bli.

Charlottes baby er fremdeles på vei, og Henry prøver å beskytte både kona og det ufødte barnet fra alt, men Charlotte er sterk nok til å klare seg fint. Det hun bekymrer seg for, derimot, er at hun stadig merker hvor lite tiltro konsulen har til hennes rolle som leder på London-instituttet.

Lightwood-brødrene flytter begge to inn på Instituttet, men føler seg ikke helt velkommen. De vet ikke hvem de bør stole på, og når deres navn og rykte har blitt satt på spill på grunn av farens feiltrinn, er det lett å ta feil valg. Gideon begynner etter hvert å like seg bedre der, muligens på grunn av en spesiell pike …

Imens de lever livene sine på instituttet er de hele tiden oppmerksomme på at noe er galt. Vil Magisterens nye planer bli undergangen til Nephilim (skyggejegere)? Vil livene deres noen gang bli tilbake til normalen?

 

«Den mekaniske prinsessen» er en veldig spennende fantasybok, som er tredje og siste bok i trilogien «Skyggejegerne begynnelsen». Boka har nok en fantastisk historie som er både actionfylt, emosjonell, humoristisk og generelt helt perfekt. Karakterene i bøkene virker levende, og Clares skildringer av personer og steder gir leseren en følelse av å være til stede i handlingen.

Boka lar oss se handlingen fra flere ulike synspunkter, og inn imellom er det også brev som blir sendt mellom ulike avsendere, som ikke alltid er den del av et synspunkt. Dette er en veldig interessant effekt, spesielt når brevene omhandler noe som hovedkarakterene ikke får vite om. Det gir oss en følelse av å vite mer enn karakterene, og det er veldig interessant.

Denne historien er full av spenning, smerte, glede og en klype humor, og er den perfekte boka for alle som liker:

Ungdomsbøker, fantasybøker, kostymedrama, kjærlighet på prøve og magi.

God lesing, og god boksommer!

Andre bøker i serien Skyggejegerne Begynnelsen:

Den mekaniske engelen (bok 1)

Den mekaniske prinsen (bok 2)

Andre bøker fra skyggejeger-universet: 

Demonenes by (bok 1)

Den tause byen (bok 2)

Glassbyen (bok 3)

De falne englers by (bok 4)

De fortapte sjelers (bok 5)

Den himmelske ilds by (bok 6)

Hvis du likte denne boka vil du like

Caraval:

Caraval (bok 1)

Legendarisk (bok 2)

Finale (bok 3)

Ravnekretsen:

Profetien (bok 1)

Drømmetyvene (bok 2)

Månekrøniken:

Cinder (bok 1)

Scarlet (bok 2)

Cress (bok 3)

Winter (bok 4)

Rød Dronning

Rød dronning (bok 1)

Glassverdet (bok 2)

The Iron Fey:

The Iron King (book 1)

The Iron Daughter (book 2)

The Iron Queen (book 3)

The Iron Knight (book 4)

The Selection:

Utvelgelsen (bok 1)

Eliten (bok 2)

Den ene (bok 3)

Arvingen (bok 4)

Tronen (bok 5)

Lykkelig alle sine dager (bok 6)

Hazel Wood:

 

2 kommentarer
  1. Elsker coveret! Leser du bøker på engelsk også? Fra feks amazon kindle. Tiktok har fått meg til å kjøpe Billy bokhylle og hardcover bøker av favorittene mine selv om jeg leser kun i iphone kindle appen på mob min 🙂

   1. Hei! Ja, jeg leser bøker på engelsk også, men jeg har ikke lest noe fra Amazon Kinlde. Kanskje jeg burde sjekke ut det. Personlig foretrekker jeg “vanlige” bøker fremfor e-bøker, men det virker flott med e-bøker også. Noen av omtalene mine her på bloggen er av engelske bøker, f.eks. “The Iron King”, og de andre bøkene i denne serien. Det kan du sjekke ut hvis du har lyst 🙂 De er veldig gode. God lesing!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg