Bokomtale – Udyr

Tittel: Udyr

Forfatter: Ingvild Bjerkeland

Antall sider: 93

Utgitt: 2023

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Skrekk

ISBN: 9788202773311

Omslagsdesign: Anders Bergesen

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Cappelen Damm.

 

Dødelige udyr truer landet, og myndighetene har svikta. Abdi på tretten år og lillesøstera Alva på 5 har sett moren sin bli drept av dette monsteret og er nå på flukt. Strømmen er borte, maten er knapp og folk er ikke lengre til å stole på. Det er farlig å vandre i skogen, men søskenparet har ikke noe annet valg. Hvis de klarer å komme seg til Djupevik kan de kanskje komme seg på et skip i sikkerhet, men det er lang vei. Hvor mye er de villige til å ofre for sin egen sikkerhet? Hvem kan de stole på? Folk blir desperate i slike farlige krisesituasjoner, og ikke alle tar hensyn til barn på flukt.

 

«Udyr» er en skrekkbok for barn og unge (12+) som handler om et samfunn som kollapser når farlige udyr dreper og herjer byene. Denne boka er utrolig vanskelig å legge fra seg, fordi den er spennende fra første side! Boka er ganske skummel, så yngre lesere vil kanskje bli litt redde, men det er absolutt en super bok som jeg vil anbefale!

Jeg så tydelige preg av at boka baserer seg på krisesituasjonene som samfunnet har opplevd de siste årene, og boka fremstilte på den måten et veldig realistisk scenario. Etter å ha lest denne boka føler jeg at det ikke er tvil på at dette hadde blitt vår virkelighet dersom slike udyr angrep Norge. (Selv om jeg selvfølgelig ikke håper det). At bokas historie og konflikter er fremstilt så troverdig gjør fortellingen enda mer skremmende, og enda mer interessant å lese. Det er en bok til ettertanke.

Dette er en utrolig stemningsfylt, spennende og følelsesladd bok med grøss-og-gru elementer, og jeg vil absolutt anbefale den til unge lesere.

God lesing!

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

Innestengt!

Jente (17) ikke savnet

Grøss og gru

Det brenner!

The Beast Hunters

Det siste mennesket

Gjenferdets stemme

Hjemsøkt

Den siste lærling

Heksenes Hevn

Vokterens forbannelse

Vokterens hemmelighet

Vokterens kamp

Overleve

Trollheim

Mutantene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg