Bokomtale – Hjemsøkt

Tittel: Hjemsøkt

Forfatter: Christoffer Lamøy

Antall sider: 214

Utgitt: 2021

Forlag: Gyldendal forlag

Sjanger: Skrekk, mysterie

ISBN: 9788205545106

Omslagsdesign: Martin Ernstsen

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

 

Henrik og familien har nettopp flytta fra en leilighet i Oslo, til et gammelt hus i Nord-Norge. Alt ser ut til at det skal bli en ny og bedre start for Henrik. Et stort hus, rom med Playstation, større plass. Ingenting ser ut til å mangle. Henrik møter til og med ei jente, Lida, som han blir venn med.

Allikevel begynner rare ting å skje allerede fra første dag. Henriks lillebror, Gard, som ellers er fraværende og knapt legger merke til Henrik, begynner å oppføre seg rart. Han stirrer på broren med onde blikk, og står plutselig på rommet til Henrik midt på natten og sier grusomme ting. Foreldrene orker ikke å høre på det Henrik sier om broren. Moren begynner å gå med klærne de fant i en kiste i kjelleren, og sier en haug med uforståelige ting, mens faren så vidt orker å stå på beina.

Henrik og Lida forstår at noe er galt, og prøver å undersøke det nærmere. Kan alt som skjer ha noe med de som bodde i huset før dem? Det gikk historier om en morder som bodde i huset, men det må være mer til historien enn det. Vil historien gjenta seg? Og aller viktigst; kan et hus være ondt?

 

Hjemsøkt er en skremmende og spennende bok for barn og ungdom i 10-15 års alderen. Boka er i sjangeren skrekk og fantasy, og passer for unge som liker historier man kan grøsse av. Leseren blir dradd med inn i handlingen fra første side, og er spennende fra start til slutt. Boka er passe lettlest, for den har tekst på alle sider, men språket er enkelt å forstå. Dette er alt i alt en flott bok for unge lesere.

God lesing!

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

Gjenferdets stemme

Død eller iskrem?

De dødes byrå

Grøss og gru

Harpa

Vargtimen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg