Bokomtale – Det siste mennesket

Tittel: Det siste mennesket

Forfatter: Lee Bacon

Illustratør: Karl Kwasny

Antall sider: 311

Originalens tittel: The Last Human

Utgitt (Norge): 2020

Forlag: Kagge Forlag

Sjanger: Sci-Fi

ISBN: 9788248925200

Oversatt av: Hilde Matre Larsen

Omslagsdesign: Siobhán Gallagher

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

 

XR_935 er en robot som lever på Jorden, tretti år etter menneskehetens utryddelse. Nå er det robotene som styrer verden, og det synes XR er bra. I hvert fall etter alle påminnelsene om menneskets svakheter og dumme valg. XR selv har aldri møtt et menneske, ettersom han kun er 12 år, og ikke var laget før etter de siste menneskene var borte. Men dette skulle det bli en slutt på.

En dag, på solcellefarmen XR jobbet på sammen med Cheeron og Skd, skjedde det som ingen robot skulle tro. XR fikk øye på et menneske. Hun het Emma, og XR var programmert til å vite at hun måtte elimineres som en trussel. Men hvordan kunne hun være en trussel?

XR, Cheeron og Skd bestemmer seg for å hjelpe Emma med å komme seg fram til sitt mål, men det vil føre til at de svikter FamilieEnhetene sine og robotsamfunnet. På veien lærer robotene om vennskap, og hvor feil de hadde tatt av menneskene. Alle mennesker kunne jo ikke være onde?

Ferden blir farefull, og ingen av de tre robotene er laget for annet enn å installere solceller. Er det virkelig verdt å risikere så mye for et menneske?

 

«Det siste mennesket» er en veldig artig og fin bok om hvordan fremtiden kunne sett ut dersom teknologien slo ned mot menneskene. Noe av det som gjorde boka ekstra gøy å lese var det at boka var skrevet fra en robots synspunkt, og analysene, ordforklaringene, de binære tallene og robotens forvirring ovenfor ukonkrete uttrykk gjorde at denne boka var veldig inspirerende å lese. Boka er skrevet på en enkel og veldig kreativ måte, og historien er veldig fin og godt gjennomført.

Denne boka passer egentlig for alle. Jeg tror at de fra ned til 6, og helt til 13 år vil ha glede av å lese eller bli lest for, fra denne boka. Samtidig tror jeg at de som er eldre enn dette igjen også vil like denne boka godt.

God lesing, og ha en nydelig lesesommer!

 

 

Hvis du likte denne boka vil du like: Kategori SCI-FI og Spennende barnebøker

Sci-Fi ungdomsskole

Byrået for ikke-hendelser

Zombieutbruddet (Bok 1)

Neanderland (Bok 2)

Den grå gutten (Bok 3)

Luridiumstyven

De dødes byrå

Marshmallowsmaskinen

Spirit Animals

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg