Bokomtale – Jente (17) ikke savnet

Tittel: Jente (17) ikke savnet

Forfatter: Camilla Sandmo

Antall sider: 269

Utgitt: 2021

Forlag: Vigmostad & Bjørke

Sjanger: Mysterie, drama

ISBN: 9788241952883

Omslagsdesign: Mona Finden

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

 

Kristiane: Livet går ikke på skinner for Kristiane. Moren hennes hater henne og tror hun er demonbefengt, hun blir mobba for de mentale listene hun lager for hvert minutt av livet sitt, hun er snart blakk og faren hennes har dødd. En dag møter hun den verdensvante og litt mystiske jenta, Hedda, som endrer livet hennes for alltid. De begynner å gjøre ting Kristiane aldri hadde sett for seg at hun kunne gjøre. I starten virker det som at denne nye relasjonen er bra for henne, men har Hedda egentlig forbedret livet hennes? Eller har hun gjort det verre? Problemene hoper seg opp for Kristiane, og snart er det umulig å gå tilbake til slik ting var.

 

Beatrice: Tretten år har gått siden tanta til Beatrice, Kristiane, forsvant sporløst uten at noen bestemte seg for å lete etter henne. Når Beatrice får vite om denne mystiske tanta, begynner hun selvsagt å lete etter henne. Hun legger ut poster på Facebook og andre sosiale medier, i håp om å komme i kontakt med noen som vet hvor Kristiane er, eller som har kjent henne. Det er mye hun ikke vet om Kristiane, men jo flere hun kommer i kontakt med, jo tydeligere bilde får hun av tanta si. Men hva var det som hadde skjedd i tiden før Kristiane forsvant? Hvorfor lette ingen etter henne? Det er mye som ikke gir mening, og det viser seg snart at saken er større enn Beatrice først trodde.

 

Dette er en kjempespennende bok, med en kreativ oppsetts-metode. Vi får lese om Beatrices prosess mens hun leter etter tanta si kun gjennom meldinger hun sender med andre, mens vi får lese Kristianes historie som en vanlig bok, fra hennes perspektiv. Hvordan disse to historiene utfyller hverandre, og får leseren til å forstå hva som egentlig skjer ved å lese flere sider av saken, gjør dette til en utrolig leseropplevelse for oss lesere. Boka får oss til å undre over hva som egentlig er sant, fordi det viser seg at ikke alt vi får høre er hele sannheten. Dette var en utrolig mektig og spennende bok som jeg virkelig anbefaler alle å lese (helst 12+).

God lesing!

Andre bøker av samme forfatter:

Definisjonen av umulig

Kan vi bare late som?

Hvis du likte denne boka vil du like:

Sadie

Dette er ikke oss

OMG

Det Sara skjuler

Alt skal brenne

Oppdrag Abort

Vi var en gang

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg