Bokomtale – Dette er ikke oss

Tittel: Dette er ikke oss

Forfatter: Neda Alaei

Antall sider: 188

Utgitt: 2019

Forlag: Gyldendal forlag

Sjanger: Realistisk

ISBN: 9788205516038

Omslagsdesign: Sigbjørn Lilleeng

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Neda Alaei og forlaget hennes Gyldendal.

Ingenting ser ut til å gå bra for Sanna. Faren hennes er trist og dyster hele tiden og kan ikke gjøre noe husarbeid eller hjelpe Sanna med noe. Det eneste han gjør er å skrive og sove. Sanna vet ikke helt hva han skriver, bare at når han skriver skal hun ikke forstyrre.

Faren snakker nesten ikke til henne og står nesten ikke opp om morgenen. Slik har det vært siden moren hennes døde. Sanna sier til seg selv at hun har det greit. Det går helt fint å gjøre alt husarbeidet som foreldrene skulle gjort. Det går helt fint å gjøre alt helt selv i en alder av snart femten år. Lekser, husarbeid, pappa, skole.

På skolen går det forresten ikke så veldig bra. Det har begynt en ny gutt som hun begynner å få sansen for, men på grunn av ei jente som har bestemt seg for å legge Sanna for hat, kan hun ikke gå i nærheten engang uten å føle seg truet. Yousef, den nye gutten, bryr seg ikke særlig om det. Han tar selv kontakt med Sanna når ingen andre vil, og gir Sanna noe hun ikke har hatt på lenge. Håp.

Men selv ikke det redder henne fra det skumle som er i ferd med å skje. Hvis faren hennes ikke er der, hvordan skal hun klare seg?

 

Dette er en kjempefin og trist bok om Sanna som sliter med å komme seg gjennom livet. Den handler om hvor viktig det er å ha folk rundt seg som bryr seg om deg, om det er familie, venner eller andre som viser omsorg. Boka inneholder en historie som sikkert flere kjenner seg litt igjen i, men ikke vil innrømme helt. Den tar opp saker som mobbing, å ha det vanskelig hjemme og viktigheten av å si ifra.

«Dette er ikke oss» er skrevet slik at man kan føle hver eneste følelse som Sanna føler, og kan få en til å gråte til tider. Boka er kjempefint skrevet, her et enkelt og forståelig språk og et viktig tema.

Dette er virkelig en bok som er verdt å få med seg. Den passer best for ungdom i alderen 13+, og kan selvsagt leses av alle som vil.

God lesing, og ha en fremdeles god påske!

Hvis du likte denne boka vil du like:

Lucas Jackson:

https://noravinjor.blogg.no/1532076533_bokomtale__lucas_jackson.html

 

Vi skulle vært løver:

https://noravinjor.blogg.no/1531494657_bokomtale__vi_skulle_vrt_lver.html

 

Brådypt:

https://noravinjor.blogg.no/bokomtale-bradypt.html

 

Moxie:

https://noravinjor.blogg.no/bokomtale-moxie.html

 

4 kommentarer
  1. Jeg har akkurat lest den og er helt enig med vurderingen din, en nydelig bok som absolutt er verdt å få med seg! Din introduksjon av boka treffer utrolig godt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg