Bokomtale – Oppdrag Abort

Tittel: Oppdrag abort

Forfatter: Jenni Hendriks og Ted Caplan

Antall sider: 283

Originalens tittel: Unpregnant

Utgitt: 2020

Forlag: Kagge forlag

Sjanger: Drama, humor

ISBN: 9788248925262

Oversatt av: Line Almhjell

Omslagsdesign: Laura Breiling og Erin Fitzsimmons

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

 

Alt er på plass i Veronicas liv. Karakterene er på topp, kjæresten hennes er populær, hun blir invitert til fester, og foreldrene renner over av stolthet. Men alt dette rakner plutselig sammen. Mensentrasjonen hennes kom ikke, og det ble som hun fryktet. Hun var gravid.

Å fortelle dette til foreldrene var ikke et alternativ. De ville tvunget henne til å få ungen, selv om det betydde at hun ikke kom til å gå på college. Livet hennes ville rast sammen.

Veronica skjønner at det eneste hun kan gjøre nå, er å ta abort. Men det nærmeste stedet mindreårige kan ta abort uten foreldres tillatelse er over 1400 kilometer borte. Og hun har ikke bil.

Veronica lyver til både familien og vennene sine når hun bestemmer seg for å dra for å ta abort. Med en sarkastisk og skremmende, tidligere bestevenninne, drar Veronica på en road-trip utenom det vanlige. I en stjålet bil, jaget av en ikke-så-perfekt-allikevel ekskjæreste, strippere, kuer, seriemordere, schæferhunder, politi og en mann med en ilder, blir dette en tur de ikke hadde forventet seg. Og allikevel er det viktigste faktumet de får ut av turen; man kan ikke bare løpe fra et ødelagt vennskap. Ingen er perfekte, uansett hvor mye man prøver å bevise det motsatte.

 

«Oppdrag abort» er en bok som har alt. Det er vanskelig å sette presise ord for å forklare denne boka, men jeg kan bare si at den er super. Den er spennende, humoristisk, trist, triggende, ufattelig uforutsigbar og en ideell bok for alle ungdommer.

Dette er en bok du ikke vil glemme!

God lesing!

 

Hvis du likte denne boka, vil du like: Kategori Realistisk og Drama

Ord som slutter på skap:

Moxie

Jeg håper noen kan høre meg

Tusen etasjer høy

Omg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg