Bokomtale – OMG (nynorsk og bokmål)

Rå og ekte, heilt utan filter

NYNORSK

Tittel: OMG

Forfattar: Ingelin Røssland

Tal sider: 117

Utgjeven (Noreg): 2019

Forlag: Samlaget

Sjanger: Drama, roman, kjærleik

ISBN: 9788252197457

Omslagsdesign: Trine + Kim Design Studio

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka blei sendt til meg som eit lesar-og-meldeeksemplar frå forlaget Samlaget.

Marie er ei jente vaksne vil kalle eit problemborn. Ho festar, er saman med tjue-åringar, gjer hærverk og skapar store problem. Etter at ho har blitt henta av politiet, orkar ikkje mora hennar meir. Ho sender Maria til mormora på Tysnes, utan mobil og utan tilgang til nett. Mormora er streng, og Maria hjelper ikkje mykje til for å lette på stemninga.

Ein del av ‘straffa’ er at ho må vere med på alle dei kristne arrangementa som finn stad i området. Gudstenesta, måndagsklubbar og så vidare. Ho forelskar seg i sonen til presten, men Domenic, hennar mykje eldre kanskje-kjærast, er ikkje gløymd. Domenic er hardhendt, pervers og uføreseieleg, men Maria meiner at ho er forelska i han.

Opphaldet på Tysnes byr på mange opp-og-ned-turar, og med hemmelegheiter, minner og kjensler i sving blir ingenting som ho hadde venta seg.

 

Dette er ei morosam,  spennande, og flott bok med mørke og ljose delar. Dette er ei bok som er lett å leve seg inn i, og som vil gjere eit sterkt inntrykk på deg. Eg likte kor rå og ekte ho var. Det er ingen filter i denne boka, berre rein sanning (i så stor grad ei skjønnlitterær bok kan skrivast). Språket er enkelt og leikent, handlinga er fargerik. Denne boka er rett og slett kjempebra.

Dette er absolutt ei bok ungdommar må få med seg. Den passar i aldersgruppa 14-18 år.

God lesnad!

 

BOKMÅL

Tittel: OMG

Forfatter: Ingelin Røssland

Antall sider: 117

Utgitt (Norge): 2019

Forlag: Samlaget

Sjanger: Drama, roman, kjærlighet

ISBN: 9788252197457

Omslagsdesign: Trine + Kim Design Studio

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Samlaget.

 

Maria er ei jente voksne vil kalle et problembarn. Hun er med på fester, er sammen med tjue-åringer, gjør hærverk og skaper store problemer. Etter at hun har blitt hentet av politiet, orker ikke moren hennes mer. Hun sender Maria til mormor på Tysnes, uten mobil og uten tilgang til nett. Mormora er streng, og Maria hjelper ikke til for å lette på stemningen.

En del av ‘straffen’ er at hun må være med på alle de kristne arrangementene som skjer i området. Gudstjenester, mandagsklubber og så videre. Hun forelsker seg litt i prestens sønn, men Domenic, hennes mye eldre kanskje-kjæreste, er ikke glemt. Domenic er hardhendt, pervers og uforutsigbar, men Maria mener at hun er forelsket i ham.

Oppholdet på Tysnes er full av opp-og-nedturer, og med hemmeligheter, minner og følelser i sving blir ingenting som forventet.

 

Dette er en morsom, spennende og flott bok med mørke og lyse deler. Dette er en bok som er lett å leve seg inn i, og som kommer til å gjøre et stort inntrykk på deg. Jeg likte hvor rå og ekte boka var. Det var ingen filter, bare ren sannhet (i så stor grad en skjønnlitterær bok kan skrives.). Språket er enkelt og lekent, handlingen er fargerik. Denne boka er rett og slett kjempebra.

Dette er absolutt en bok som ungdommer må få med seg. Den passer i aldersgruppen 14-18 år.

God lesing!

 

Hvis du likte denne boka, vil du like: Kategori Drama og Realistisk

Ord som slutter på skap:

De voksne:

Vi skulle vært løver:

Lucas Jackson:

Dette er ikke oss:

Nørd og Fake:

Vi var en gang

Papirfly

Tusen etasjer høy

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg