Bokomtale – Dødsengler 1, Momentum

Tittel: Momentum

Forfatter: Steffen R.M. Sørum

Antall sider: 319

Navn på serie: Dødsengler

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt (Norge): 2011

Forlag: Aschehoug Forlag

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788203254352

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar som en E-bok fra forlaget Aschehoug.

 

I dødsengler følger vi en gjeng ungdommer i kampen mot det ukjente. De ville hatt lite eller ingen kontakt om katastrofen ikke hadde rammet dem, men nå må de jobbe sammen for å redde menneskeheten fra seg selv.

Mikkel har flyttet fra Oslo til en by kalt Kvengedal. Han var sterkt imot flyttinga, men etter at moren døde var faren fast bestemt på å «følge drømmen deres». Men snart begynner rare ting å skje. En vakker, kvinnelignende skapning dukker opp, og prøver å ta livet av mikkel med en kniv. I forsøket på å rømme skader han seg, men skaden blir raskt helbredet. Hva er det som skjer i Kvengedal? Hvem er disse kvinneskikkelsene? Hvordan kan sårene han påfører seg forsvinne? Mikkel møter nye folk, og får vite mer om hva som skjer. Snart blir fortiden, nåtiden og fremtiden dradd inn, og setter menneskeheten i fare.

Noor merker en kraft hun ikke har kjent maken til. Hun forstår ikke hva som skjer med henne, og enda mindre idet en fremmed mann kommer frem fra ingenting og forteller henne om jegere, fremtiden og engler. Hun nekter å tro på det som skjer, men like fullt vet hun at det er sant. Fremtiden truer nåtiden, og det er hennes jobb å være med å stoppe det.

Peder vet at noe ikke stemmer. Han er døden nær idet en kvinneskikkelse prøver å stikke en kniv i hodet hans, men merkelig nok kommer han seg unna. Det er noe veldig galt som skjer, og han er ikke den eneste som merker det. Han møter Noor, som har opplevd noe av det samme. Men hva kan de gjøre for å stoppe katastrofen som er i ferd med å ramme dem?

 

Dette er en veldig spennende bok med flere elementer trykket inn. Vi har engler, magi, fremtid og undergang imot en gjeng ungdommer som plutselig må redde hele menneskeheten. Boka er fengslende, velskrevet og virker realistisk til en fantasybok å være.

 

 

Hvis du likte denne boka, vil du like:

Arven:

Dødslekene:

Ravnekretsen:

Skyggejegerne:

Månekrønikerne:

Norra Latin:

Spirit Animals:

The Fox and the hunter:

Den siste lærling:

Ingen sover trygt i natt:

Enkebyen:

Måneønsket:

Lansetrilogien:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg