Bokomtale – Hevneren fra Helheim (Trollheim 2)

Tittel: Hevneren fra Helheim

Forfatter: Arne Lindmo

Illustrert av: Ida Skjelbakken

Antall sider: 155

Navn på serie: Trollheim

Bok nr: 2

Utgitt (Norge): 2022

Forlag: Figenschou forlag

Sjanger: Fantasy, spenning, mystikk

ISBN: 9788284310183

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Figenschou.

 

Adam, Tara og Tobias tar sin nye rolle som voktere av portalen seriøst, og må kjempe mot troll og andre monstre som lurer seg ut. Arbeidet de gjør er svært farlig, og de ender ofte med skader og nær-døden-opplevelser. De skjønner at hvis de skal fortsette som voktere av portalen må de trene – bli sterkere, raskere og smartere.

Etter at læreren deres omkommer i et tragisk møte med en ulv, får klassen til trioen en ny lærer. Han er veldig streng, og datteren hans, Helene, blir plassert i klassen deres. Helene er ikke som de andre jentene i klassen. Hun kler seg i ‘gammeldagse’ klær, og snakker i rim, men ingen tør å gjøre narr av henne i frykt for faren hennes.

Helene virker som en hyggelig pike, og hun blir veldig glad i Tobias. Tara, på sin side, stoler ikke på henne. Det er noe som ikke stemmer, men det er ingenting å gjøre uten bevis. Og innen den tid kan det allerede være for sent.

 

«Trollheim» er en utrolig spennende serie for barn og unge, med skumle monstre, masse action og mysterier. «Hevneren fra Helheim» er spennende tvers gjennom, og man følger Adam, Tobias og Tara på nok et møte med ondskapen fra andre siden av portalen.

Denne serien bygger på norrøn mytologi og sagn, og er en fantasyserie man kan bli hekta på. Dette er bok to i serien, og denne gangen blir vi mer kjent med livene til trioen utenfor monsterjakten, samtidig som vi leser en fortelling full av action og grøss.

Illustrasjonene i denne boka er utrolig stilige! De er stemningsfulle, detaljerte og livaktige, og gjør dette til en super leseropplevelse.

Jeg vil absolutt anbefale denne serien til alle unge (9+), for jeg tror dette lett blir en ny favoritt.

God lesing!

 

NB: Denne boka inneholder scener med blod og drap av monstre. Kan være skummel for yngre leserne. Aldersgrense 9+. (Hvis du er lettskremt bør du vente til du er 10+ år).

Første bok i serien:

Trollheim

Hvis du likte denne boka vil du like

Vargtimen

Frøyas vrede

Ragnarok

Fenrisulven (bok 1)

Bok 2 og Bok 3

Arkin

Mia Myhr

Forræderen fra Åsgard

Vindeltorn

Maretorn

Hulder

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg