Bokomtale – Alt skal brenne

Tittel: Alt skal brenne

Forfatter: Sofia Nordin

Antall sider: 272

Originalens tittel: Alt ska brinna

Utgitt: 2019

Forlag: Mangschou Forlag

Sjanger: Realistisk, drama, spenning

ISBN: 9788282382021

Oversatt av: Lene Stokseth

Omslagsdesign: Johanne Hjorthol

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

 

Helt fra barneskolen har Agnes og Minna vært uadskillelige. Krigersøstre og revolusjonærer. Sammen fikk de innført mer variert gymopplegg, vegetaralternativer på skolen og de hadde en sterk ambisjon om å knuse patriarkatet, stoppe kjøttindustrien og bekjempe urett. Men to jenter kan ikke utrette mye i en så stor verden. Selv om de klarte noe, var det langt ifra nok.

Minna kom med alle ideene. Hun var den mest vågale og grenseløse personen Agnes hadde møtt, og hun var villig til å bruke alle midler for å fullføre målene sine. Minnas følelser var sterke. Gleden kunne være overrumplende og levende, men det kunne sorgen også. Alt gikk som en berg-og-dalbane for Minna.

Minnas sterke trang til å fikse alt, og vissheten om at hun ikke kom til å greie det, kvelte henne innvendig. Hun prøvde å fjerne tankene ved å fokusere på nye ting; gutter. Å møte folk på nett kan lede alle veier, men det Agnes merket fort var at alle veiene ledet vekk fra henne.

Minnas varierende følelser, nye bekjentskap og forhold til verden fører henne stadig lenger vekk fra Agnes. Og seg selv.

 

Dette er en veldig spennende og fin bok, full av følelser, svik og hemmeligheter. Boka har en sterk handling og et viktig tema. Hovedkarakterene kommer sterkt fram, og har karakteristiske trekk som gjør at vi blir glade i dem. Jeg skulle ønske at noen av de andre karakterene ble like godt beskrevet og fikk en sterkere personlighet, men jeg skjønner at bokas fokus var på Minna og Agnes. Dette er uansett en super bok, som vil fenge godt hos ungdom og unge voksne (alder 14+).

God lesing!

En annen bok av samme forfatter:

Nå skjer det

Hvis du likte denne boka vil du like: Kategori Realistisk og Drama

Dette er ikke oss:

Lucas Jackson:

Ser du dette?:

Moxie:

Oppdrag abort:

Det Sara skjuler:

OMG:

Vi var en gang:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg