Bokomtale – Sykt barnslig

Tittel: Sykt barnslig

Forfatter: Morten Solheim

Antall sider: 186

Utgitt: 2020

Forlag: ena (Vigmostad og Bjørke)

Sjanger: Drama, realistisk, humor

ISBN: 9788241952531

Omslagsdesign: Åshild Irgens

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Vigmostad og Bjørke.

 

Trine går i sjetteklasse og er ikke klar for å bli ungdom ennå. Hun elsker enhjørninger og å leke, og ønsker at hun og bestevenninna Stina skal fortsette å dele disse interessene. Men plutselig forandres alt. Stina begynner å gjøre narr av Trine for å like enhjørninger, og vil heller snakke om sminke og gutter enn å leke. Hun begynner å henge med Amina som også er slem mot Trine. Trine forstår at hun holder på å miste bestevenninna si, og at hun må begynne å bli mer som Stina for at de skal fortsette å være venner. Men dette synes Trine er vanskelig, og begynner heller å leke med Noah, en gutt i klassen som er enda mer barnslig enn henne selv.

Samtidig begynner Trine å mistenke at moren har fått en ny kjæreste uten å fortelle henne om det. Hun er helt sikker på at det er en av kollegaene hennes, og Trine ønsker virkelig ikke at moren skal være sammen med en ny mann. Sammen med Noah og Stina prøver de å løse mysteriet og få moren til å slå opp med denne nye mannen.

Det er ikke lett å måtte forandre seg, og overgangen fra barn til ungdom kan være vanskelig. Trine ønsker ikke å vokse opp, men hun ønsker ikke å bli vokset fra heller.

 

«Sykt barnslig» er en veldig søt, morsom og viktig bok om hvordan det er å vokse vekk fra venner, å ha skilte foreldre, og å ikke føle at man passer helt inn. Boka er passe lettlest, og presenterer temaer mange vil kjenne seg igjen i. Boka passer for barn og unge i alderen 9-14 år, men kan selvsagt leses av hvem som vil.

Jeg likte denne boka veldig godt, og så mye av meg selv i Trine. Boka har en fin rød tråd, og er godt skrevet. Denne boka anbefaler jeg veldig.

God lesing!

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

De voksne:

Nørd:

Syden:

Jeg er Leona:

Forelskede og andre bortkommende:

Hysj:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg