Bokomtale – Lysveven

Tittel: Lysveven

Forfatter: Silje Regine Bråthen

Antall sider: 303

Navn på serie: Lysveven

Bok nr: 1

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Fanaticus forlag

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788230335642

Omslagsdesign: Erik Joramo

Kart: Rona Bradley

 

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Silje Regine Bråthen og forlaget hennes Fanaticus.

Taila Kolemann fyller atten år i år, og skal endelig veves. Vevingen er en magisk hendelse som skjer med alle når de fyller atten år, og gir dem evnene sine. Da skifter man øyenfarge fra grå til en ny farge, og blir sendt til en skole for å lære å mestre de nye evnene sine. Taila har lenge lurt på hvilke krefter hun kom til å få, men det som skjer er noe hun ikke hadde forventet i det hele tatt. Øynene hennes forblir grå, og hun får ingen krefter.

Hvis lederne i landet finner ut av dette vil de sende henne til et forskningsinstitutt hvor hun vil bli utsatt for ufattelige mengder med tortur. Faren hjelper henne å rømme før noen får tatt henne, og hun kommer til en leir inne i skogen. Når hun endelig tror hun er trygg, kunne hun ikke tatt mer feil. Hun møter på mange farer og møter mye ondskap, men hun finner også vennskap og kjærlighet inni alt kaoset der hele virkeligheten hennes blir snudd på hodet.

 

Dette er en spennende fantasybok med alt som en ordentlig fantasybok skal ha med. Magi, magiske skapninger, ritualer og et stort og nesten uoppnåelig mål. Boka bytter ofte mellom to synsvinkler, noe som gir oss mer oversikt over hendelsene som kanskje er vanskeligst å forstå.

Denne boka er veldig spennende når de kommer til de mange actionfylt-øyeblikkene, og er verdt å lese. Den kan bli litt langtekkelig mellom noen av spenningscenene, men når man kommer inn i den, vil man være slukt av historien. Boka bygger på en bra planlagt, og fullverdig historie, noe som får leseren til å få lyst til å finne ut av hvordan den fortsetter. Dette er en veldig flott egenskap, som Silje Regine Bråthen sikkert har tenkt mye på, og fått bra til i denne boka.

Denne boka passer godt for ungdom i alderen 13-18 år, og er en bok som er verd å få med seg.

God lesing!

 

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

Skyggejegerne:

https://noravinjor.blogg.no/1499268251_bokomtale__skyggejegerne_demonenes_by.html

 

Iron Fey:

https://noravinjor.blogg.no/book-review-the-iron-king.html

 

Cinder:

https://noravinjor.blogg.no/1534861534_bokomtale__cinder.html

 

Måneønsket:

https://noravinjor.blogg.no/bokomtale-maneonsket.html

 

Arven:

https://noravinjor.blogg.no/1532252791_bokomtale__arven.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg