Bokomtale – Kjempefesten

Tittel: Kjempefesten

Forfatter: Iben Akerlie

Illustratør: Inga H. Sætre

Antall sider: 119

Utgitt: 2019

Forlag: Aschehoug Forlag

Sjanger: Barnebok, fantasy, humor

ISBN: 9788203262975

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

Finn og Maja er lei av å sitte hjemme og kjede seg, og bestemmer seg for å lage en fest. Men det skal ikke være noe vanlig fest. De skal arrangere en kjempe-brusfest! Alle skal ta med brus, og alle vennene deres er invitert! Men så klart går alt galt når de setter tenårings-broren sin til å dele ut invitasjonene. Invitasjonene blir gitt ut til alle mulige slags folk, bekjente og ukjente. Til og med den irriterende naboen får fatt på en invitasjon. Og i skogen i nærheten av byen får også to kjemper invitasjon til kjempefesten. De har vært isolert fra folk i mange år, og blir veldig glade når de blir invitert.

Kjempene virker skumle fra starten, men blir snart festens midtpunkt. Barna irriterer seg over at de voksne ikke kan se kjempene. De prøver alt de kan å få de voksne til å se de hyggelige kjempene, men når alt kommer til alt; er det så lurt å la de voksne få se dem?

 

Dette er en spennende, humoristisk og koselig barnebok med magi, vennskap og masse brus. «Kjempefesten» har artige tegninger, og har en fortryllende historie. Boka er morsom, og personlighetene vi møter er til å kjenne igjen. Personlig likte jeg spesielt godt prologen (innledningen) til denne boka. Den fikk meg til å få et annerledes syn på boka enn jeg kanskje ellers ville hatt. Det er en kunst i seg selv.

Dette er en bok som passer generelt for barn som liker bøker med eventyr. Boka er en flott høytlesningsbok, men passer også for deg som liker å lese bøkene selv.

Gjør deg klar til en kjempefest! God lesing!

Hvis du likte denne boka, vil du like: Kategori Barnebok og Fantasy for barn

Eksplodera:

Eksplodera bok 3+4

Eksplodera bok 5

Villes verden:

NinjaKid:

Bjørnar:

Marshmallowsmaskinen:

Polly og Buster:

Ønskemaskinen:

Dinosaurgjengen:

Ida og bokstavtyvene:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg