Bokomtale – Halvgudene

“Jeg er ikke fra denne verdenen, og det er ikke dere heller”

Tittel: Halvgudene

Forfatter: Mari Moen Holsve

Antall sider: 204

Navn på serie: Halvgudene

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt: 2016

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Fantasy

ISBN: 9788202526191

Illustrert av: Christer Sveen

Omslagsdesign: Torill Gaarder

Mitt terningkast: 5

 

Dina, Balder og Thea er trillinger som lever stort sett normale liv, med en rar far som knapt vet hva en PC er. I løpet natten forandres livene til de tre ungdommene seg brutalt. Dina kjenner plutselig en enorm styrke, og finner ut at hun er kjempesterk. Det har hun vel aldri vært? Broren Balder kan plutselig se uten briller, og ikke nok med det. Han kan også se maurene som kryper i gresset utenfor huset, på flere meters avstand. Hvordan er det mulig å få slikt supersyn? Thea overrasker alle med å kunne skape ild, og nå er det virkelig noe som ikke stemmer. Hvordan er dette mulig? Og hvorfor har trillingene fått slike krefter?

De spør faren sin, og han forteller en historie som er vanskelig å fordøye for ungdommene, selv om de skjønner at det han forteller er sant. «Jeg er ikke fra denne verdenen. Og det er ikke dere heller,» begynner faren. Det viser seg at de er fra en verden kalt Tiladnen, et øyrike som stadig blir mer og mer underlagt en farlig gruppe mennesker, som kaller seg Forbundet. Trillingene får vite deres egentlige navn, og at de er barna til en gudinne. Dette gjør dem til halvguder, noe som gjør trillingene viktige for Forbundet. Dersom Forbundet får et nyss om hvor de er, vil trillingene være i stor fare.

Ungdommene finner raskt ut at slike krefter som de nå har fått, ikke egner seg i vår verden, og snart må de ta turen til Tiladnen. Dette kan bli farefullt, for samfunnet i Tiladnen er helt annerledes enn i den verdenen de er vokst opp i. Det lurer forbundsfolk rundt hvert hjørne, og det er ikke den eneste faren de støter på. Trillingene er ikke lengre trygge, men de har fått tildelt et oppdrag, og det har de tenkt til å fullføre.

 

Dette er en spennende og actionfylt fantasybok. Boka er stappfull av magi, mytologi og dramatikk, og passer godt til aldersgruppen 11-14 år (men kan selvfølgelig leses av andre aldersgrupper også.).

God lesing!

Hvis du likte denne boka, vil du like: Kategori Fantasy

Begynnelsens bøker:

Smaragdatlaset

Ildkrøniken

Dødens Bok

Spirit Animals:

ANKH:

Hulder:

Vindeltorn og Maretorn:

Nattspeilet og Ylva og Myldermørket:

Harpa:

Den magiske tid:

Sagaen om Ragnarok:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg