Bokomtale – Utbryterne

Tittel: Utbryterne

Forfatter: Nina Borge

Antall sider: 361

Utgitt: 2020

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Dystopi

ISBN: 9788205525429

Omslagsdesign: Robin Snasen Rengård

Mitt terningkast: 5

 

Året er 2075, og Norge er helt annerledes enn i dag. Feministpartiet har fått all makt i Norge, og har skapt et splittet samfunn der kjønnsrollene er snudd på hodet. Lufta i verden er forurenset og farlig å puste inn, og det er et stort skille mellom fattige og rike i landet.

Carla er 17 år og lærling på klimaavdelingen. Hun er en ‘hvitkofte’, altså en del av samfunnets elite. Hele livet har hun bodd inne i feministenes redutter, som er store hvite bygg for kvinner med status. Hun og kollegaene på klimaavdelingen har funnet en formel som kan rense lufta over hele verden, og avdelingen ønsker å dele den med de andre landene. Men for flere av lederne i partiet er landets økonomi viktigere enn folkets helse.

Noah har vokst opp utenfor reduttene, i et svært fattigslig samfunn. Selv har han ikke hatt det svært ille, for moren hans jobber inne i redutten og passer på ham. Livet som menn og gutter i samfunnet er hardt, og Noah har delvis ufrivillig blitt medlem av en opprørsgruppe som kjemper for å styrte feministpartiet. Opprørsgruppa ønsker å stjele formelen som klimaavdelingen har laget for å tjene penger på den selv, noe Noah skjønner at er galt.

Situasjonen bringer Carla og Noah sammen med et mål om å få delt formelen med verden. De har levd adskilte og ulike liv, men nå må de samarbeide om de ønsker å rense verdens luft. Uenigheter må settes til sides, for det er langt til Oslo. Det blir en farlig ferd, og de blir jakta på av opprørerne og staten. Vil de klare det umulige oppdraget?

 

«Utbryterne» er en dystopisk bok som er veldig spennende, ironisk og full av action. Boka byr på en historie som griper leseren fra første side, med spenning, kjærlighet og hat. Denne boka er rett og slett genial!

Boka passer best for ungdom, unge voksne og voksne i alderen 14+, og om du liker spennende, ideologiske eller dystopiske bøker så er denne for deg.

God lesing!

 

Hvis du likte denne boka vil du like: Kategori Dystopi og Feminisme

Enkebyen:

Maresi:

VEGA:

Månekrønikerne:

Jenta i bikuben:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg