Bokomtale – Sjøhesten Hippo og plasten i havet (Bokmål og nynorsk)

Tittel: Sjøhesten Hippo og plasten i havet

Forfattar: Ina Giske

Illustrert av: Børge Sandnes

Tal sider: 77

Utgjeven (Noreg): 2019

Forlag: Knasteriet

Sjanger: Barnebok/miljøvern

ISBN: 9788293666011

Omslagsdesign: Fredrik Myhre

 

Denne boka vart sendt til meg som eit lesar-og-meldeeksemplar frå forlaget Knasteriet.

 

Sjøhesten Hippo Hippokampus bur saman med mora og faren sin i det trygge sjøgraset sitt, der dei kan sjå alle, men ingen kan sjå dei. Ein dag kjem ein kval på ville veger, og med finnen sin dyttar han Hippo inn i den opne straumen. Den vesle sjøhesten driv langt heimanfrå, og plutseleg helder han ein blå pinne med noko kvitt på toppen, i staden for sjøgraset han trudde han hald. Korleis skal han komme seg heim?

Plutseleg møter Hippo ein havskjelpadde. Han trur han kjem til å bli ete, men finn ut at skjelpadda har vikla seg inn i ein rar plastikk-greie. Skalet hans er heilt deformert, og han kjem seg ikkje laus. Hippo prøver å hjelpe, men det går ikkje.

Hippo og skjelpadda finn plutseleg fleire dyr som har vikla seg inn i plasten i havet, og bestemmer seg for å hjelpe til. Men dei aleine kan ikkje klara å redde heile havet. Det er opp til deg, meg og alle andre.

 

«Sjøhesten Hippo og plasten i havet» er ein veldig flott og viktig barnebok som tek for seg plastforsøplinga i havet, og kva for nokon konsekvensar det kan få for dyre-og-plantelivet under overflata. Det er ein koseleg bok med eit alvorleg tema, og bak i boka kan du lese kva du kan gjere for å hindre at meir plast kjem i havet. I tillegg finn du ein liten Quiz, ryddeplakaten, fakta om forsøpling og ordforklaringar på dei bakarste sidene.

Denne boka er enkel å lesa og har nydelege illustrasjonar på kvar side. Boka passar best for barn i alderen 2-6 år, men kan sjølvsagt lesast av kven som vil. Ho kan brukast som høgtlesingsbok eller som ein av dei første bøkane barnet lesar heilt sjølv.

God lesnad!

(Bilde av forfatteren)

 

Tittel: Sjøhesten Hippo og plasten i havet

Forfatter: Ina Giske

Illustratør: Børge Sandnes

Antall sider: 77

Utgitt: 2019

Forlag: Knasteriet

Sjanger: Barnebok/miljøvern

ISBN: 9788293666011

Omslagsbilde: Fredrik Myhre

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Knasteriet.

 

Sjøhesten Hippo Hippokampus bor sammen med moren og faren sin i det trygge sjøgresset sitt, der de kan se alle, men ingen kan se dem. En dag kommer en hval på ville veier, og med finnen sin dytter han Hippo inn i den åpne strømmen. Den lille sjøhesten driver langt hjemmefra, og plutselig holder han en blå pinne med noe hvitt på toppen, i stedet for sjøgresset han trodde han holdt. Hvordan skal han komme seg hjem?

Plutselig møter Hippo en havskilpadde. Han tror han kommer til å bli spist, men finner ut at skilpadda har viklet seg inn i en rar plastikk-greie. Skallet hans er helt deformert, og han kommer seg ikke løs. Hippo prøver å hjelpe til, men det går ikke.

Hippo og skilpadda finner plutselig flere dyr som har viklet seg inn i plasten i havet, og bestemmer seg for å hjelpe til. Men de alene kan ikke klare å redde hele havet. Det er opp til deg, meg og alle andre.

 

«Sjøhesten Hippo og plasten i havet» er en veldig flott og viktig barnebok som tar for seg plastforsøpling i havet, og hva slags konsekvenser det kan få for dyre-og-plantelivet under overflaten. Det er en koselig bok med et alvorlig tema, og bak i boka kan du lese hva du kan gjøre for å hindre at mer plast kommer i havet. I tillegg finner du en liten Quiz, ryddeplakaten, fakta om forsøpling og ordforklaringer på disse bakerste sidene.

Denne boka er lettlest og har nydelige illustrasjoner på hver side. Boka passer best for barn i alderen 2-6, men kan selvsagt leses av hvem som vil. Den kan brukes som høytlesingsbok eller som en av de første bøkene barnet leser selv.

God lesing!

 

 

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

Diverse barnebøker

Krabben Klara

Tante Plante redder biene

Ninjana

Bjørnar

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg