Bokomtale – Ismonsteret

Tittel: Ismonsteret

Forfatter: David Walliams

Illustratør: Tony Ross

Antall sider: 495

Originalens tittel: The Ice Monster

Utgitt (Norge): 2020

Forlag: Aschehoug forlag

Sjanger: Spenning, fantasi, humor, illustrert

ISBN: 9788203265471

Oversatt av: Sverre Knudsen

Omslagsdesign: Quentin Blake

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

Else er ei fattig, foreldreløs jente som har rømt fra det forferdelige barnehjemmet hun vokste opp på. Hun, og alle andre i London som ser henne, vet at hun for alltid vil forbli ei fattiglus og et gatebarn. Men det holder henne ikke fra å drømme.

En dag får hun vite at et stort ismonster ble funnet i Arktis, og at det skal bli fraktet til museet i London. Det er en babymammut, frosset i isen. Like hjemløs og foreldreløs som Else selv. Else vet allerede at de skal bli bestevenner.

Hun tar seg inn på museet, i håp om å få se mammuten. Men ingen vil vel ha et skittent gatebarn på et elegant museum? Else sniker seg rundt, og skaper venner og fiender på veien. Hun er fast bestemt på at ingenting skal hindre henne i å redde mammuten. Med sterke naturkrefter, en gal vitenskapsmann, en skrullete vaskehjelp, en liten soldat og et kongelig skip, og for ikke å glemme en mammut og en gatejente, settes det i gang en ferd som endrer livene deres for alltid. Vil Else klare å redde mammuten?

 

«Ismonsteret» er en actionfylt og spennende bok for barn, med artige illustrasjoner, karakterer og hendelser. Handlingen foregår i London i 1899, i Dronning Victoria sin regjeringstid, selv om enkelte deler kan se ut til å være noen år forut sin tid. Det er aldri en kjedelig hendelse i David Walliams bøker, og dette er intet unntak. Dette er en bok om vennskap, svik, håp og fantasi, og vil uten tvil være en bok barn i 8-13 års alderen vil like.

Ha en nydelig vinter! God lesing!

 

 

Hvis du likte denne boka vil du like:

Midnattsgjengen:

Doktor Proktor:

Max Uflaks:

Tom Gates:

Sci-Fi ungdomsskolen:

Ninjakid:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg