Bokomtale – Et høyst upassende mord

En lærerinne er død, men liket har forsvunnet …

Tittel: Et høyst upassende mord

Forfatter: Robin Stevens

Antall sider: 322

Navn på serie: Wells og Wong mysteriene

Bok nr: 1

Utgitt (Norge): 2018

Forlag: Aschehoug

Originalens tittel: Murder Most Unladylike

Sjanger: Krim, mysterie

ISBN: 9788203263873

Oversatt av: Hanne Elisabeth Munkelien

Omslagsdesign: Nina Tara

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

Hazel og Daisy går på Deepdean pikeskole. Hazel er kinesisk og veldig smart, og Daisy er engelsk, lyshåret, spontan og like smart. Jentene har gjennom tiden de har gått på skolen hatt flere hemmelige klubber, og for øyeblikket er det en detektivklubb.

Det skjer ikke store krimsaker på Deepdean, men det er alltid mye drama. Blant elevene skjer det mye. Rykter og historier blir fortalt, og alt kommer til Daisy, som elsker å vite alt som skjer. Blant lærere er det ikke annerledes. Lærernes ulykkelige kjærlighetsaffærer, svik og krangler blir fort kjent blant elevene, og hele skolen hører ulike historier om lærernes hemmelige liv.

Men så skjer det uventede. Hazel finner lærerinnen, frøken Bell død i gymsalen. Når hun henter hjelp er liket borte, og ingen tror på henne. Bortsett fra Daisy.

Siden ingen får vite om Bells død, bestemmer Daisy og Hazel seg for å etterforske saken selv. For det som Hazel først hadde trodd var en ulykke, viser seg å være et høyst upassende mord. Teorier, historier og rykter blir spredd over hele skolen, mens lærerne prøver å hysje det ned. Hva har skjedd?

Sporene renner inn, og alle lærerne og lærerinnene er mistenkte. Men det er ikke lett å finne en morder blant så mange aktuelle, godt eller dårlig likte og absolutt mistenkelige lærere. Spesielt ikke når alle ser ut til å skjule noe stort.

Noe veldig mystisk skjer på Deepdean, og det er Hazel og Daisys jobb å finne ut hva, om de så setter seg selv og andre i livsfare. Hvordan kan to jenter hamle opp med en morder?

 

Dette er en spennende og mystisk krimbok for barn og ungdom. Den er proppfull av drama, mistenkelige lærere, rykter og, så klart, mord.

Denne boka er humoristisk, spennende, overraskende og fengslende.

Boka var litt tung å komme inn i starten, men etter hvert som man fikk større overblikk, fløt det enklere. Til slutt ville man ikke legge den fra seg!

«Et høyst upassende mord» er første bok i serien «Wells og Wong mysteriene», som passer perfekt for dere som liker bøker med drama, krim og spenning (aldersgruppe; 11-16, men alle som ønsker kan selvsagt lese den).

Bli overrasket, og finn ut hvem morderen er! God lesing 😊

 

Hvis du likte denne boka, vil du like: (KLIKK på bildet eller eventuelle linker)

Ruby Redfort:

De4:

Killerinstinkt:

Enkebyen:

Dyrehegedetektivene:

Vega:

Brådypt:

De tre lykter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg