hits

Spenning

Bokomtale - Luridiumstyven

Tittel: Luridiumstyven

Forfatter: Bobbie Peers

Antall sider: 238

Navn på serie: William Wenton

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 3

Utgitt: 2015

Forlag: Aschehoug

Sjanger: Science Fiction

ISBN: 9788203259203

Omslagsdesign og illustrasjon: Gisle Lyng Vagstein og Nicolai Lockertsen

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

William Wenton lever et liv i hemmelighet. Familien hans flyttet til Norge, og går under dekknavnet Olsen. William vil veldig gjerne finne ut hvorfor de gjør det, men ingen kan si det til ham.

William har alltid vært veldig interessert i koding, og er kjempeflink til det. Faren hans nekter ham å kode, men William gjør det allikevel i smug.

En dag kommer verdens vanskeligste kode til Norge. Umuligheten heter den, og ingen av verdens fremste kodeknekkere har greid å løse den. Williams klasse drar ned for å se den på museet, men de kommer litt for sent. Allikevel sniker William seg inn for å se den. Han får lov til å prøve den, og løser den raskt. Ingen tror at det er sant at et barn har blitt verdens beste kodeknekker, men slik er det.

Etter at William har løst Umuligheten blir familien angrepet. William rømmer, og vikler seg inn i mye fare. Han blir kjent med en mystisk jente kalt Iscia.

William skjønner at han er i fare, og han må skynde seg å finne bestefaren sin.

 

Luridiumstyven er en spennende og morsom sci-fi bok med mange uventede vendinger. Boka er perfekt for alle i alderen 9-16 (med mer). Dette er en bok som anbefales veldig!

Boka er gitt ut på ca. 38 språk og er veldig berømt.

 

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #book 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg  

#lesereksemplar #luridiumstyven #bobbiepeers #roboter #aschehoug #trappobot #sciencefiction #fantasy 

Bokomtale - Neanderland

Tittel: Neanderland

Forfatter: Robert Næss

Antall sider: 283

Navn på serie: Byrået for Ikke-hendelser

Bok nr: 2

Antall bøker (Til nå): 2

Utgitt (Norge): 2018

Forlag: Juritzen jr.

Sjanger: Science Fiction/Spenning

ISBN: 9788283570724

Omslagsdesign: Henrik Koitz

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Neanderland er andre episode i serien «Byrået for Ikke-Hendelser».

Thelma og Tico har ventet lenge på neste oppdrag fra BIH (Byrået for Ikke-Hendelser). Når de endelig får det, blir det noe helt annet en zombieutbruddet de hadde vært med på å stoppe tidligere.

Vennene blir nemlig sendt til Sør-Amerika for å finne ut hva den mystiske Chang holder gjemt bak de høye murene. Chang og faren hans har i flere tiår kjøpt inn områder i regnskogen, og satt ti meter høye murer rundt.

For å finne ut hva som skjuler seg bak murene må agentene ta seg gjennom farlige regnskoger, og forbi Changs vakter. Men hvis de greier det, vil de noen gang komme seg ut igjen? Vil de greie å finne ut hva som skjuler seg der inne?

 

Dette er en veldig spennende bok full av uventede vendinger, humor og action fra start til slutt. Boka passer for gutter og jenter i alle aldre, og er passe lettlest. Jeg likte at boka alltid kom med uventede hendelser og at det skjedde noe hele tiden. Boka var umulig å legge fra seg, og jeg anbefaler den til alle som liker spennende Sci-fi og fantasy bøker!

Les anmeldelsen min på bok 1 her: http://noravinjor.blogg.no/1502284491_bokomtale__zombie_utbruddet.html

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker#zombieutbruddet #robertnæss #byråetforikkehendelser #nybok #book 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #juritzen 

#juritzenjr       #lesereksemplar #neandertalere #dinosaurer #neanderland 

Bokomtale - Lansetrilogien, Tidsrosen

Tittel: Tidsrosen

Forfatter: Ørjan N. Karlsson

Antall sider: 245

Navn på serie: Lansetrilogien

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt: 2016

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Spenning/ Fantasy

ISBN: 9788205496828

Omslagsdesign: Børge Bredenbekk

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

NÅTIDEN

17 år gamle Martin Sølvfoss går på den britiske kostskolen Sankt Olafs. Han går der med sin bestevenn Cad, fra Wales, og sin nye venn, Elisabeth.

Martin hadde malt et maleri til skolens kunstutstilling, men det ble ødelagt av en mystisk hendelse. Han visste at han kom til å måtte gå på sommerskole denne sommeren, hvis han ikke fikk malt et helt nytt maleri innen dagen etter. Det får han på magisk vis til. Han maler ett vakkert rosemosaikk bilde, og det er så fint at læreren ikke tror på ham ett sekund. Martin trodde nesten ikke på det selv engang, men han visste at det var han som hadde malt det.

En tragisk familiehendelse tvinger Martin hjem til Norge, og det er her de merkelige tingene starter for fullt. En advokat fra et ukjent advokatbyrå kommer hjem til Martin, og gir ham en nøkkel til et hus som bestefaren, Albertus Sølvfoss, ville gi til ham. Han får med seg vennene, som hadde kommet helt til Norge for å trøste ham, og de drar på en «oppdagelsesreise» til dette mystiske huset. Dette blir en hendelse som ingen av dem noen gang hadde forestilt seg. Farer truer, en gammel forbannelse har kommet til live og de må finne en historisk lansedel. Vil de få tak i denne delen før fienden tar den?

1945

Den tyske soldaten Jürgen Berlitz har blitt tatt til fange av britene, men de vil ham ingenting vondt. De trenger hans hjelp. Hartman, som gir seg ut for å være en nazistisk oberst, holder på å finne den siste lansedelen. Han har allerede de to første og hvis han finner den siste, vil han få et uslåelig supervåpen. Dette er en del av historien den britiske Mira, forteller Jürgen. Han tror ikke på denne historien, men går med på å finne den siste lansedelen.

Jürgen har opplevd flere merkelige og uforklarlige ting, men det aller mest uforklarlige skjer under denne turen. Sammen med den britiske løytnant Cambridge og nordmannen Albertus Sølvfoss, drar de for å finne den siste lansedelen. Vil de finne den før Hartman?

 

Tidsrosen er en spennende fantasybok med tidsreising, onde krefter, bibelske figurer og litt historie. Dette er en bok du ikke vil gå glipp av hvis du liker spennende bøker! Dette er den første boka i Lansetrilogien.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #trilogi #tidsreise #tidsrosen #lansetrilogien #ørjankarlsson #krigen #nåtiden #forbannelse #lanse #fortiden 

Bokomtale - Den Forfulgte

Tittel: Den Forfulgte

Forfatter: Arne Svingen

Navn på serie: Marg & Bein

Antall sider: 117

Utgitt: 2010

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Grøsser

ISBN: 9788202335892

Omslagsdesign: Olve Askim

Mitt terningkast: 4

 

«Den forfulgte» handler om kompisene Asgeir, Jonas og Gard. Asgeir har flyttet vekk fra Oslo, til en liten bygd kalt Bjørkli. En kald januarhelg kommer kompisene på besøk, men dette besøket blir alt annet enn forventet.

Når Jonas og Gard har satt seg på toget for å reise hjem, ser de at en mørkkledd skikkelse kaster seg over Asgeir på stasjonen. Kompisene hopper av på neste stopp, og prøver desperat å finne ut hvordan det går med Asgeir. Men hvor er han?

Hvem var den mørkkledde skikkelsen? Hva var det han ville? Vil kompisene greie å redde Asgeir, eller vil de få samme skjebne?

Dette er en spennende grøsser/krim bok i Marg og Bein- serien. Boka passer for barn og unge i alderen 8-12 år, og er lett å lese.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #cappelen #margogbein #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #skummel #denforfulgte #arnesvingen #krim 

Bokomtale - The Urban Legend, Sesong 1

Tittel: The Urban Legend

Manus: Josef Tzegai Yohannes

Illustrasjoner: NewTasty, Sara Machajewsky

Navn på serie: The Urban Legend

Sesong nr: 1

Antall bøker/sesonger (til nå): 2

Utgitt: 2014

Forlag: Gyldendal

Sjanger: spenning / tegneserie/ superhelt

ISBN: 9788205473645

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gyldendal.

The Urban Legend handler om 29 år gamle Malcolm Tzegai Madiba. Han jobber som lærer, men han har en hemmelighet. Han er nemlig byens helt, The Urban Legend.

Capitol City, byen til Malcolm, har økonomiske problemer og kriminaliteten øker kraftig. Aldri før har det vært så mange mordsaker som det har vært den siste tiden.

De største sakene blir utført av Djevelens Advokat og hans nevø Young Evil. De jobber med dealing, og dreper alt og alle som kommer i deres vei.

En dag kommer en ny skikkelse ut fra skyggene, og slår ned Young Evil og guttene hans. Det er The Urban Legend. En mørk, maskert mann i gul trikot som kjemper mot urettferdighet og rasisme.

Dette liker ikke Djevelens Advokat, og i den neste tiden blir det flere og flere drap i byen. Nesten alle er på mørke menn, men ingen har funnet den ekte The Urban Legend enda.

Vil Malcolm greie å nedkjempe Djevelens Advokat og gjengen hans?

En hastetelefon sender The Urban Legend til Kina, og der må han hamle opp med noen forferdelige mennesker. Vil han overleve disse forferdelighetene? Hva har skjedd i Capitol City mens Malcolm var i Kina?

Les boka og finn svaret!

 

Denne boka var kjempespennende, og passer for gutter og jenter i 12-15/16 år (selvfølgelig folk i andre aldere også). Boka er skrevet som en tegneserie, og er fylt med action fra start til slutt.

Foran og bak i boka kan du lese om forfatteren og hvordan han fant opp The Urban Legend. Dette er en kjempebra bok, og handler om en av de eneste mørke superheltene, i tillegg til at forfatteren er norsk (det er få ''norske'' superhelter).

Dette er en bok du kan glede deg til å lese!

God lesing!

PSST! Forfatteren bak The Urban Legend, Josef Yohannes, kommer på forfatterbesøk på bliblioteket i Grimstad under Barnebokfestivalen! Dette må du få med deg!

Der får jeg møte ham, og mest sannsynlig intervjue ham på scenen. Håper så mange som mulig vil komme! Jeg kommer med mer info senere, men hvis du er veldig nysgjerrig, kan du lese litt om det på denne linken: http://noravinjor.blogg.no/1517588459_barnebokfestivalen_i_grimstad.html

Jeg gleder meg veldig til dette, og jeg håper du vil komme å se på! Festivalen er 20. april.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #mystikk #gyldendal #tegneserie #superhelt #theurbanlegend #superhero #josefyohannes #action #barnebokfestivalen 

 

Bokomtale - DuckTales 2

Tittel: DuckTales 2

Manus: Bob Langhans, John Lustig, Warren Spector, Ian Brill, James Silvani, William van Horn

Illustrasjoner: Cosme Quartieri, Robert Bat, Carlos Valenti, Rubén Torreiro, Carlos Paura, Raul Barbéro, William van Horn, James Silvani, José Massaroli,

Navn på serie: DuckTales

Bok nr: 2

Antall bøker (til nå): 2

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Egmont Pocket (Egmont Kids Media Nordic AS.

Originalens tittel: DuckTales

Sjanger: / tegneserie/ underholdning

ISBN: 9788242956163

Oversatt av: Jens E. Røåsen

Omslagsdesign: Jens E. Røåsen, Napolao Figueiredo, José Wilson Magalhaes

Mitt terningkast: 5

DuckTales er en spennende tegneserie-Pocket som handler om onkel Skrue, Nebby, Ole, Dole og Doffen som drar på spennende eventyr med den ganske så ustøe piloten Rotor.

I hovedhistorien denne gangen, har onkel Skrue og guttene dratt ut for å finne ut hvorfor onkel Skrue ikke har fått kontakt med ett av firmaene sine langt nord.

Onkel Skrue blir fanget av noen skurker. Guttene og Rotor greier å redde ham, og finner plutselig utenomjordisk gull. Denne typen gull er verdt mye mer enn vanlig jordisk gull, og dette må selvfølgelig Skrue få tak i.

Gjennom verdensrommet, nesten hele verden og mer til, har Skrue tatt opp jakten på denne skatten. Men det er han ikke alene om ? nå har nemlig også Gråstein fått skatten i sikte, og han er nådeløs.

Vil Skrue få tak i denne skatten, eller vil han bli slått av konkurrenten Gråstein? Les Boka og finn svaret!

DuckTales inneholder 4 spennende historier med mye action, og vi møter på nesten alle skurkene! Du vil blant annet møte på Magica fra Tryll, Spøkelses Kladden, Gullbrand Gråstein, B-Gjengen og Negaduck.

 

 God Lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #ducktales #donald #ole #dole #doffen #oledoledoffen #onkelskrue #andeby #tegneserie #pocketbok #bgjengen #magicafratryll #spøkelseskladden #gullbrandgråstein #gråstein #ducktales2 #egmont #disney #donaldduck #mcduck #rotor #nebby #donaldpocket 

Bokomtale - Dødslekene, The Hunger Games

Tittel: Dødslekene

Forfatter: Suzanne Collins

Navn på serie: Dødslekene (The Hunger Games)

Bok nr: 1

Antall bøker: 3

Utgitt (Norge): 2012 (første utgave i Norge: 2008)

Forlag: Gyldendal

Originalens tittel: The Hunger Games

Sjanger: Spenning/ SciFi/ fantasy

ISBN: 9788205413337

Oversatt av: Torleif Sjøgren-Erichsen

Omslagsdesign: Lions Gate Films, Inc

Mitt terningkast: 6

Dødslekene handler om Katniss som bor i det som før het Amerika. Amerika er delt inn i 12 distrikter, og Katniss bor i distrikt 12, det laveste distriktet. Faren hennes døde i en gruveulykke da hun var ni, og siden den gang har hun sneket seg ut fra distriktet for å jakte. Familien hennes trenger henne, og det vet hun godt.

En dag skjer det hun har fryktet lenge. Søsteren, Prim, blir valgt ut til den årlige attraksjonen, Dødslekene. Prim er bare 12 år og ville ikke overlevd en dag i denne forferdeligheten. Dermed ofrer Katniss seg for henne.

Reglene i Dødslekene er enkle:

24 deltagere, en jente og en gutt fra hvert distrikt blir satt ut på en arena, som kan være alt fra ørken til regnskog til isøde, og de skal drepe hverandre. Man kan enten dø ved at noen dreper deg, sulte i hjel, eller dø av dumdristigheter. Den som står igjen til sist har vunnet Dødslekene.

Den andre deltageren fra distrikt 12 er Peeta, sønnen til bakeren. Katniss kan ikke fordra tanken på at de kanskje må drepe hverandre.

Denne boka er spennende fra start til slutt, og er helt umulig å legge fra seg. Det er noe som skjer hele tiden, og det gjøre den til en kjempebra bok. Selv om ikke dette er en av de nyeste utgivelsene, er dette en «klassiker» og en serie som alle bør lese! Bøkene er også filmatisert, og de er populære verden over!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #kjærlighet #dødslekene #thehungergames #hungergames #suzannecollins #gyldendal #katnisseverdeen #katniss 

Bokomtale - Kattekrigerne, Før Stormen

Tittel: Før stormen

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 4

Serie: 1

Antall bøker serie 1: 6

Antall bøker totalt: 32+ 4 Guidebøker

Antall sider: 304

Utgitt (Norge): 2015

Oversatt av: Kristina Quintano

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Rising Storm

Sjanger: Spenning

ISBN: 9788293304364

Omslagsdesign: Hauptmann & Kompanie Werbeagentur, Zurich, Kjetil Waren Johnsen, Wayne McLoughlin

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr

Ildhjerte har nå blitt nestleder, men siden han ble valgt etter månehøy, virker det som om Stjerneklanen er sinte på Tordenklanen. Ildhjerte gjør alt han kan for å støtte klanen, for det er vanskelige tider hos dem. Tigerklos svik rammet klanen hardt, og Blåstjerne har ikke kommet over dette. Ildhjerte bekymrer seg for lederen, men må holde seg fokusert.

Klanen lever i frykt for at Tigerklo vil komme tilbake for å hevne seg, og Ildhjerte setter i gang flere patruljer enn før for å unngå dette.

Samtidig har lærlingen til Ildhjerte, Snøpote, som også er hans nærmeste slektning, en mørk hemmelighet. Denne hemmeligheten er en stor fare for klanen, men det har Snøpote enda ikke skjønt. Ildhjerte aner mistanke, og finner ut av den. Vil han klare å overbevise Snøpote at han blir en fare for klanen hvis noen finner det ut? Vil Ildhjerte klare å styre klanen riktig vei som nestleder, eller vil han bli lagt for hat pga. kosekatt-bakgrunnen sin? Vil Blåstjerne bli frisk? Og aller viktigst; Vil Tigerklo komme for å ta hevn?

Denne boka var kjempespennende! Det er noe som skjer hele tiden, og boka er umulig å legge fra seg. Boka slutter på en slik måte at man bare vil gripe tak i neste bok for å lese fortsettelsen!

Dette er en bok jeg anbefaler alle som liker spennende bøker med mye action. Kattekrigerne er en serie som har fått frem leselysten til flere barn og ungdom, og er en av seriene jeg anbefaler høyest i nesten alle aldersgrupper!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg   #cat #bokserie #spenning   #book #juritzen #juritzenjr#kattekrigerne   #hemmeligheter #serie1 #katter  #førstormen 

Bokomtale - DuckTales 1

Tittel: DuckTales 1

Manus: Marv Wolfman, William Van Horn, Warren Spector, Gary Leach (Walt Disney Company)

Illustrasjoner: Cosme Quartieri & Robert Bat, William Van Horn, Josè Massaroll, Leonel Castellani, Magic Eye Studio, Jens E. Røsåsen

Navn på serie: DuckTales

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 2

Utgitt (Norge): 23. oktober 2017

Forlag: Egmont Kids Media Nordic- Comics Nordic

Originalens tittel: DuckTales

Sjanger: Spenning/ tegneserie/ underholdning

ISBN: 9788242956156

Oversatt av: Jens E. Røsåsen

Mitt terningkast: 6

I denne pocketboka møter vi Ole, Dole, Doffen, Onkel Skrue, Rotor og Nebby, som tar oss med på spennende ekspedisjoner og reiser.

Hovedhistorien handler om at Magica fra Tryll har fanget Nebby, og bruker henne som gissel for å få tak i lykketiøringen til Skrue. Samtidig har hun samlet mange av fiendene til Skrue for å hjelpe henne.

Vil Skrue og familien få tilbake Nebby, uten å miste lykketiøringen?

Denne boka byr på masse spenning med sine 4 spennende historier! (første fortelling er delt opp i 7 deler)

Denne boka har et spennende innhold, fargerike illustrasjoner og mye action!

Boka passer for alle!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok  #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #magi #fantasy #fantasi #magic #mystikk #ducktales #donald #ole #dole #doffen #oledoledoffen #onkelskrue #andeby #tegneserie #pocketbok 

Bokomtale - Killerinstinkt

Tittel: Killerinstinkt

Forfatter: Thomas Enger

Antall sider: 256

Utgitt: 2017

Forlag: Kagge Forlag

Sjanger: Krim/ Spenning

ISBN: 9788248920250

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Kagge.

Killerinstinkt er en spennende krimbok som handler om Even Tollefsen, som har mistet eks-kjæresten sin og en av kompisene. De ble myrdet på skolerevyen, som Even ikke var på. Allikevel blir han anklaget for å ha myrdet dem. Folk tror dette fordi Mari, eks-kjæresten, nettopp hadde slått opp med han, og han var ganske så irritert for dette!

 Men det har han jo ikke gjort, men hvordan skal han forklare dette for hele byen?

Som om ikke det er nok så er det noen som har sett ham i vinduet på skolen, akkurat da dette skjedde! Det kan ikke ha vært ham, siden han var hjemme hele revyen!

I tillegg begynner Even å mistenke medlemmer i sin egen familie.

Kommer Even til å greie å overbevise byen, og politiet, om at han ikke drepte dem? Hvem er den egentlige morderen? Vil noen tro på ham? Har saken noe med ulykken faren til Even døde av?

Les denne kjempespennende boka, og finn svaret!

Dette er en bok som er vanskelig å legge fra seg! Boka er spennende fra start til slutt, og den har mange overraskende vendinger! Boka hadde et interessant perspektiv, der handlingen blir fortalt av Even når han er i retten.

Denne boka anbefaler jeg til ungdom som liker spennende krimbøker, fra 11 år og oppover!

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim  #thomasenger #drap #spenning #killerinstinkt 

Bokomtale - Inntrengeren

Tittel: Inntrengeren

Forfatter: Hedvig Ringnes

Antall sider: 110

Utgitt: 2017

Forlag: Kolofon Forlag

Sjanger: Drama

ISBN: 9788230016855

Denne boka ble sendt til meg som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Hedvig Ringnes og forlaget hennes Kolofon Forlag.

Victoria har det helt fint. Bor på et fint sted i Oslo, har nok penger og gode venninner. Men når farens nye kone, Susanna, flytter inn, sammen med den nye stesøsteren hennes, Eva, forandres livet til Victoria. Plutselig må hun dele faren sin med to andre, og bli glad i den nye «familien» sin.

Victoria avskyr dette, men vil ikke såre faren. Hun hater Eva og Susanna, og nekter å snakke med dem.

En dag sitter det en annen jente på kjøkkenet til Victoria da hun kommer hjem. Dette er den åtte år gamle Sara, kusinen til Eva. Victoria blir glad i Sara, og hun begynner å få bedre kjennskap til den nye familien sin. Men bryr de seg egentlig om Victoria? Vil Victoria noen gang bli glad i dem? Hvordan kan det ha seg at Victorias far har blitt like glad i Eva som han er i Victoria?  Les boka, og finn det ut!

Denne boka har et innhold som jeg vil tro mange ungdomsjenter vil kjenne seg igjen i. Den handler om hvor viktig det er å bli sett, og vite at noen bryr seg om deg.

God lesing, og god bokhelg😊

#bok #bøker #book       #leser #bokomtale #bokanmeldelse #godbok #ungdomsbøker #drøm #ungdomsbok #lese #drama #oslo #hedvigringnes #inntrengeren #kolofonforlag #bokhelg 

Bokomtale - Ruby Redfort, Duften av død

Tittel: Duften av død

Forfatter: Lauren Child

Navn på serie: Ruby Redfort

Bok nr: 3

Antall bøker (til nå): 4 (originalt 6)

Antall sider: 541

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Mangschou

Originalens tittel: Catch Your Death

Sjanger: Ungdoms krim/ Spenning

ISBN: 9788282381635

Oversatt av: Øystein Rosse

Mitt terningkast: 5

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

 

Ruby Redfort er kodeknekker for det topphemmelige agentbyrået Spektrum, og vil snart bli agent. Hvis hun greier testen. Noe hun ikke gjør.

Dette kommer som et sjokk for Ruby. Hun har aldri strøket på noe før!

Hun får en ny sjanse. Men først har hun et oppdrag å løse.

Det har vært innbrudd på en luksuriøs skjønnhetsbutikk i byen, men det er ingen tegn til at noe som helst levende har vært der inne. Ingen ødelagte dører, ingen kamera har gått på, ingen tegn til innbrudd, annet enn at ting har blitt stjålet. Dette skjer samtidig som en helt ny, og kjempedyr parfyme blir lansert i nettopp denne butikken. Har dette en sammenheng?

I tillegg skjer det merkelige ting i Twinford. Folk påstår at de har sett merkelige, eksotiske dyr i gatene, og foreldrene til Ruby mener å ha sett en flodhest i hagen.

I tillegg opplever Clancy, kompisen til Ruby, noe merkelig med en bevisstløs mann i parken.

Har alt dette noen sammenheng (eller er det bare noen deler av boka jeg har puttet inn, for å forvirre dere)? Vil Ruby løse saken?

-Og vil Ruby bli agent for Spektrum?

Les boka, og finn svaret!

 

Jeg likte denne boka veldig godt! Den hadde mange actionfylte deler, og grep meg fra første setning. Dette er en serie du ikke må gå glipp av!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim #rubyredfort#laurenchild   #kodeknekker #sipon #lesereksemplar #flue #agent 

#duftenavdød 

Bokomtale - VEGA

Tittel: VEGA

Forfatter: Elin Viktoria Unstad

Antall sider: 366

Utgitt: 2017

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Spenning/ Krim/ Science Fiction

ISBN: 9788202548100

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til med som et leser-og-anmeldelseseksemplar fra forfatteren Elin Viktoria Unstad og forlaget hennes Cappelen Damm

Vega er en gjennomsnittlig 17-åring. I sin generasjon. Som er ca. 60 år frem i tid.

Norge har blitt til et nytt land, som heter Nyhåp. Myndighetene og vaktstyrken passer på landet, og alle ser ut til å ha det fint? Eller?

I en ulykke blir tanten til Vega, Ella, drept. Det siste hun sa til Vega var at hun måtte finne den nye strømkilden som hun og klientene hennes hadde laget. Den eneste Vega kunne stole på, er Pablo, sjefen på jobben til tante Ella.

Vega er blitt vitne til et ran. Ransmannen hadde pistol, og han truet Vega. Noen dager etter står hun ansikt med ansikt med denne mannen, som er en ganske så ung mann, kun noen år eldre enn Vega. Denne mannen heter Augustus, og er sønnen til den mektigste mannen i landet. Det er nå Vega skjønner hva som egentlig har skjedd med Nyhåp. Og hun skal være klar!

I løpet av boken møter hun en kjekk gutt ved navn Alex. Alex blir kjæresten hennes, og like etter finner hun ut hvem faren og broren hans er.

Hva skal Vega gjøre? Kommer hun til å overleve revolusjonen? Og hva med Alex? Vil han skjønne hva slages fæle ting faren hans har satt i stand?

Les denne spennende boka, og finn det ut!

Jeg likte denne boka kjempegodt! Den var kjempespennende fra start til slutt, og umulig å legge fra seg! Jeg likte spesielt godt de actionfylte delene, og alt dramaet som skjer. Man føler at man er inni boka, slik som den er skrevet! Den er godt detaljert, og det er ikke vanskelig å se for seg omgivelsene!

Dette er en bok jeg anbefaler til alle som liker spenning, fra 13 år og oppover.

 

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim   #lesereksemplar #sciencefiction #VEGA #vega #elinviktoriaunstad #cappelendamm #høstbok 

Bokomtale - SkrekkSjokk 4- Pass deg for vampyrene

 

Tittel: Pass deg for vampyrene!

Forfatter: R.L. Stine

Navn på serie: SkrekkSjokk

Bok nr: 4

Antall bøker (til nå): 4

Antall sider: 137

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Juritzen jr.

Originalens tittel: Goosebumps- Please don?t feed the vampires

Sjanger: Grøss

ISBN: 9788283570366

Oversatt av: Inger-Johanne Sæterdal

Mitt terningkast: 4

 

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

 

Den nyeste SkrekkSjokk-boka, «Pass deg for vampyrene», er en skummel grøsserbok som passer for alle! Boka har 20 ulike slutter, og du kan bestemme selv hvordan du vil at boka skal ende!

Du har nettopp kjøpt et vampyrkostyme av en skummel mann. Oppi pakken ligger det en eske med noe det står «jukseblod» på. Denne mystiske esken stod det ingenting om på pakken da du kjøpte kostymet! Du og kompisen din, Gaute, må velge om dere vil åpne den eller ikke.

I denne boka kommer du enten til å bli vampyr, møte vampyrer eller at hunden din blir det. «Pass deg for vampyrene» har mer humor enn de forrige bøkene i serien, noe som gjør det ekstra gøy å lese den.

Bøkene i SkrekkSjokk serien passer kjempegodt på overnattingsfester eller på hytta. La vennene dine få velge hvordan historien skal være! Blir garantert en suksess!

Jeg liker bøkene fordi det er så mange morsomme og skumle vrier på historiene! Bøkene passer fint for barn og unge i nesten alle aldere!

God lesing

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #grøssoggru #juritzen 

#juritzenjr   #skrekksjokk    #lesereksemplar #rlstine #book #passdegforvampyrene 

 

Bokomtale - Maresi

Tittel: Maresi

Forfatter: Maria Turtschainoff

Navn på serie: Krøniker fra det røde klosteret

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå i Norge): 1 (2 i andre land, (Naondel kommer 2018) og det kommer en til)

Antall sider: 254

Utgitt (Norge): 20 august 2017

Forlag: Gursli Berg Forlag

Originalens tittel: Maresi- Krönikor från Röda klostret 1

Sjanger: fabel/ eventyr/ spenning

ISBN: 9788293311362

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Gursli Berg. Jeg fikk den før den ble utgitt.

Maresi er en kjempespennende, skummel og trist bok, og fortelleren heter Maresi. Maresi bor i det Røde Klosteret hvor bare jenter og kvinner har tilgang. Hun får undervisning, og nok mat. Alle har det fint, det eneste som plager dem som bor der, er minnene. Alle som har kommet til klosteret har rømt fra noe, eller blitt sendt dit for å lære noe, slik at det blir enklere å gifte dem bort. Maresi har rømt fra en grusom hungersnød som førte til at lillesøstera døde. Andre har rømt fra folk som skadet eller forfulgte dem.

En dag kommer en ny jente til Menos, øya hvor klosteret ligger. Denne nye jenta heter Jai, og snakker ikke mye. Maresi, som er den eldste av novisene, viser henne rundt, og passer på henne. Det er tydelig at denne jenta har hatt det fælt, både på grunn av nervøsiteten, og arrene hun har på ryggen.

Det viser seg at hun har rømt fra faren sin, som har vært helt forferdelig grusom mot både henne, søsteren, og moren. Moren sendte henne vekk, men hun vet at faren kommer til å lete etter henne, og lever derfor i frykt for dette. Faren kommer aldri til å gi opp.

Dette er en av de skumleste bøkene jeg har lest. Jeg likte hvor spennende alt ble, alle overraskelsene, de kjempeskumle delene, og hvordan en så liten og ganske lettlest bok, kunne inneholde så mye grusomhet, kjærlighet og sorg.

Denne boka er ikke for bløthjertede, og  passer best for ungdom og voksne fra 13 år og oppover!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #hemmeligheter #book #books #bokbolgg #skummel #gursliberg #gurslibergforlag #maresi #krønikerfradetrødeklosteret #sorg #hjerteskjærende #frykt 

Bokomtale - Ruby Redfort, Trekk Pusten For Siste Gang

Tittel: Trekk pusten for siste gang

Forfatter: Lauren Child

Navn på serie: Ruby Redfort

Bok nr: 2

Antall bøker (til nå i Norge): 4 (totalt 6)

Antall sider: 431

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Mangschou

Originalens tittel: Take your last breath

Sjanger: Krim/ spenning

ISBN: 9788282381482

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

Bok 2 i Ruby Redfort serien kommer du ikke til å legge fra deg!

Ruby har nettopp løst en sak for det hemmelige agentbyrået Spektrum, og hun håper på et nytt oppdrag. Hun har nettopp vært på et dykkerkurs med Spektrum, og kan dermed ta oppdrag som skjer under vann. Hun er ikke engang redd for haier! I hvert fall ikke enda?

I Twinford skjer det plutselig mange uforklarlige ting ved kysten. Delfiner som kommer helt inn ved land, måker trekker seg inn i byene, ulykker, pirater og mange flere hendelser.

Denne saken tar Spektrum tak i, og sender Ruby for å finne det ut. Dette blir en mye farligere jobb enn hun hadde forventet.

Hva er det som skjer i havet? Kan noe av dette ha noe med myten om Rubys tipptipptippoldemor å gjøre? Finnes det virkelig et sjøuhyre? Og hvem står bak alt dette, hvis det virkelig er et «Hvem»? Kommer Ruby til å finne ut av saken, eller vil hun ende opp som haimat?

Denne boka passer for barn og unge fra 8 til 14 år! Den er spennende, morsom og litt skummel.

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim #rubyredfort #laurenchild   #kodeknekker #sipon #lesereksemplar #trekkpustenforsistegang #flue #agent 

Bokomtale - Zombieutbruddet

Tittel: Zombie Utbruddet

Forfatter: Robert Næss

Navn på serie: Byrået for Ikke-Hendelser

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 1 (Men nr. 2 kommer neste år)

Antall sider: 281

Utgitt: 2017

Forlag: Juritzen jr.

Sjanger: Fantasy/ grøss

ISBN: 9788283570656

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble gitt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

 

Zombie Utbruddet er første bok i en helt ny spenningsserie, som handler om Thelma og Tico. Thelma og Tico har vært venner hele livet, og de kjenner hverandre ut og inn. Hele livet deres er grått og kjedelig, og det skjer aldri noe nytt. Så en dag da de to vennene er på vei hjem fra skolen, skjer det noe uvanlig. De blir kidnappet! Kidnapperne er noen merkelige folk som jobber med å redde verden fra fabeldyr og monstre! Og de vil at Tico og Thelma skal bli agenter!

Etter kun noen få dager med opplæring, blir de to vennene sendt ut på et oppdrag. De skal redde verden fra Zombier!

Med en blanding av fantasy, grøss, og litt science fiction er dette en super bok for barn og unge. Boka passer for barn fra 7 til 13 år. Boka er morsom, lettlest, spennende og passer for både gutter og jenter.

Jeg likte denne boka veldig godt. Nå gleder jeg meg til neste bok som kommer våren 2018.

God lesing!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #zombieutbruddet #robertnæss #byråetforikkehendelser #nybok #book 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss   #juritzen 

#juritzenjr       #lesereksemplar #zombie 

Bokomtale - Ruby Redfort, Se meg inn i øynene

 

Tittel: Se meg inn i øynene

Forfatter: Lauren Child

Navn på serie: Ruby Redfort

Bok nr: 1

Antall bøker (til nå): 4 (Norge)

Antall sider: 390

Utgitt (Norge): 2016

Forlag: Mangschou forlag

Originaltittel: Look into my eyes

ISBN: 978828381475

Mitt terningkast: 5

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Mangschou forlag.

«Ruby Redfort» er en kjempespennende krimserie for ungdom, fra 11 år og oppover. Den er spennende, litt skummel, og helt genial!

«Se meg inn i øynene» er første bok i serien, og handler om Ruby Redfort.

Ruby er tretten år, men kjempesmart for alderen. Da hun var yngre vant hun mange kodeknekker- konkurranser, og i en veldig ung alder fikk hun tilbud om å komme inn på et av verdens beste universiteter, men takket nei. Helt fra hun var liten har Ruby visst at hun vil jobbe med kodeknekking, og en dag går dette i oppfyllelse...

Familien til Ruby har vært veldig uheldig den siste tiden. Først forsvinner bagasjen til foreldrene, så blir de ranet. Ruby prøver å finne grunnen til at alt dette skjer, og plutselig dukker det opp en gåte. Ruby løser denne gåten, og finner et hemmelig kontor under bakken. Der holder et agentbyrå til, og de spør om hun vil være kodeknekkeren deres. Det vil hun, og tenker det vil bli lett for henne! Men det viser seg å være mye vanskeligere og farligere enn hun noen gang kunne forestille seg!

Jeg likte denne boka kjempegodt. Den hadde alt! Jeg slukte hele boka på få dager, og nøt den kriblende spenningen. Det var umulig å legge den fra seg da jeg først var i gang! Jeg vil anbefale denne boka til alle unge krimlesere (og alle som kanskje ikke har lest så mange krimbøker ennå)!

Ha en god sommer, og les mye!

Hilsen Nora

 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse   #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok   #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #krim #rubyredfort #laurenchild #semeginniøynene #flue #agent #kodeknekker #sipon #lesereksemplar 

Bokomtale - Kjøtt og Blod


 

Tittel: Kjøtt og blod

Forfatter: Ingunn Aamodt

Navn på serie: Marg og bein

Antall sider: 81

Utgitt: 2011

Forlag: Cappelen Damm

ISBN: 9788202363369

Mitt terningkast: 4

 

Marg og bein er en spennende grøsser serie, med mange skumle bøker. De blir skrevet av de norske grøsser-forfatterne, Arne Svingen, Ingunn Aamodt og Jon Ewo. Bøkene har ny person i hovedrollen hver gang, og passer for alle barn og unge.

Kjøtt og blod er skrevet av Ingunn Aamodt. Boka er en skummel, spennde og ganske kort og lettlest bok. Den handler om Simon, som har en mor som bare ligger på sofaen hele dagen. En dag flytter det en dame inn i nabo huset til Simon. Men det er ingen vanlig dame. Det er en kannibal som har kledd seg ut, og som har planer om å spise han! Ikke nok med det, så er Simon forelsket i en jente som viser seg å være en vampyr!

Hva kommer til å skje med Simon? Blir han spist av kannibalen, eller sugd tom for blod av en blodtørstig vampyr? Les boka og finn det ut!

Boka passer for barn og unge fra 7-12 år, som liker å bli skremt!

 Jeg likte boka fordi den var spennende, og skummel, og hadde mange overraskelser underveis!

Finn frem lommelykta, sjekk etter monstere under senga, og begynn! 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #cappelen #ingunnaamodt #margogbein #kjøttogblod #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #skummel

Bokomtale - SkrekkSjokk


Tittel: Skrekksjokk

Forfatter: R. L. Stine

Antall bøker (til nå): 3

Antall sider: 137,136,137

Utgitt: 2017

Forlag: Juritzen jr.

ISBN: 9788283570359 , 9788283570380 , 9788283570373

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Skrekksjokk er en grøsserserie på, til nå, 3 bøker. Bøkene er skrevet på en måte hvor du ikke kan lese boka fra start til slutt. Du leser først de første sidene, og deretter står det nederst på siden hvor du skal fortsette. Underveis kan du velge hvordan du vil at historien skal fortsette!

Det finnes over 20 forskjellige slutter i bøkene!

Srekksjokk-bøkene:

 • Flukten fra skrekkens sommerleir

Den første boka i serien handler om at du skal på en idrettsleir, og der skjer det mye forskjellig. Du kan velge mellom tur i naturen, eller utvelgelsen, som har med idrett å gjøre.

Jeg vil ikke røpe for mye, men du kommer til å møte på zombier og romvesener! Men pass opp for blå egg!

 • Verdens mest råtne barnevakt

Den andre boka handler om at du skal ha barnevakt. Men hvem er denne rottelignende jenta? Det får du vite hvis du velger riktig! Eller feil...

Inni boka er det små labyrinter og et lykkehjul. Pass opp for spesialost, og rotter!

 • Lekenes terrorangrep

I lekenes terrorangrep, har du vunnet en konkurranse! Du kan velge mellom å få en omvisning i leketøysfabrikken, eller få den nye leke roboten deres, Destroyer 3000.

Velger du destroyeren, må du redde både deg selv og katten din, fra en ødeleggende skapning. Velger du omvisningen, blir du fanget inne i et lager, fullt av levende leker! Og det er ikke så gøy som det høres ut som!

 

Skrekksjokk bøkene er skumle grøsserbøker, man kan lese om, og om igjen! Jeg har lest nesten alle sluttene, og blir overrasket hver gang. Min favoritt av bøkene er Flukten Fra Skrekkens Sommerleir. Den var den mest spennende!

Bøkene passer for folk i alle aldere, og passer perfekt på overnattingsfester! Tenk hvor gøy det blir når vennene dine kan velge hvordan historien skal fortsette!

(PS: De fleste ender med at du dør... Men da er det bare å begynne på nytt! Skulle ønske livet var sånn ...)


 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker

#skrekkenssommerleir 

    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #grøss #grøssoggru #lekenesterrorangrep #juritzen 

#juritzenjr   #skrekksjokk    #lesereksemplar #verdensmestråtnebarnevakt #rlstine #book

Bokomtale - Steinengler


 

Tittel: Steinengler

Forfatter: Kristina Ohlsson

Antall sider: 231

Utgitt: 2016 (Norge)

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203259609

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug.

 

Steinengler er en spennende bok som handler om Simona. Hun er på ferie hos mormoren i Åhus, når det begynner å skje mystiske ting ?

Hun hører skritt i gulvet, og statuene i hagen flytter på seg. I tillegg hører hun stemmer fra den gamle kassettspilleren som hun fikk fra mormoren. Hva er det som skjer i det store huset, og hvem er det som lister seg rundt i huset? Kommer vennene hennes, Aladdin og Billie, til å tro henne?

Les boka for å finne det ut!

 

Boka passer for barn og unge mellom 8 og 12. Boka er lett å lese, og har passe stor skrift.

Boka var skummel, litt trist, spennende og vanskelig å legge fra seg.

  

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #aschehoug #leseeksemplar #kristinaohlsson #steinengler #mystikk #hemmeligheter #book #books #godbok #leselyst #bokbolgg

 

 

Bokomtale - Caraval

 

 

Tittel: Caraval

Forfatter: Stephanie Garber

Antall sider: 353

Utgitt: 2017

Forlag: Aschehoug

ISBN: 9788203262395

Mitt terningkast: 6

 

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug og «Unge bokelskere». Jeg fikk den før den ble utgitt.

 

Boka Caraval har lenge vært etterlengtet av bokelskere i bl.a. Norge. Endelig er den her!

Boka handler om 17 år gamle Scarlett som har bodd hele livet sitt på øya Trisda, med den forferdelig slemme og voldelige faren, Guvernør Dranga, og lillesøsteren sin, Donatella.

Scarlett har hele livet sitt drømt om å få spille de fantastiske Caraval-spillene som bestemoren har fortalt så mye om. Derfor sendte hun brev til Legenden, som står bak spillene, og ba om at han skulle komme til øya hennes, slik at hun kunne bli med.

Etter syv år svarte han endelig. Han inviterte henne, og hennes forlovede, til Caraval. Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for Scarlett, men hun hadde et problem. Faren ville aldri la henne dra fra øya. I hvert fall ikke før hun var gift med greven (hennes forlovede)!

Donatella (Tella) finner en ung sjømann, og overtaler han til frakte dem til årets Caraval-spill, men Scarlett kan ikke dra fra øya. Hvis hun drar vil forferdelige ting skje med søsteren, og hun vil aldri få giftet seg meg greven! Og han er den eneste sjansen de har for å komme seg vekk fra faren og den lille øya.

Sjømannen, Julian, og Tella får henne til å dra fra Trisda, men når de kommer frem til øya, forsvinner Donatella!Hun ble kidnappet av Legenden, og den eneste måten å redde henne på er å vinne spillet.

Caraval er en bok som beskriver liv og død, kjærlighet, redsel og hat. Og det gjør den på en spennende måte.

 

Jeg likte boka siden jeg elsker bøker som er blandet med kjærlighet og magi. Boka var vanskelig å legge fra seg, og hadde en historie som var fengslende og fantastisk.

Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste.

Boka passer for alle bokelskere fra 13 år og oppover. Den passer perfekt for alle fantasy- elskere og alle som liker ulykkelig kjærlighet.

 

 

#bok #bøker #caraval #kjærilghet #bokomtale #bokanmeldelse #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #fantasy #spenning #livogdød #bok #book #godbok #ascehoug #leseeksemplar #bokelskere #ungebokelskere

Bokomtale - De4 - HyperTittel: De4 - Hyper

Forfatter: Vera Voss (Bare noe de kaller seg, egentlig er det en gruppe forfattere under ett pseudonym)
Bok nr: 4
Serie: De4
Ant. bøker i serien: 4 (til nå)
Ant. sider: 248

Utgitt: 2016
Forlag:  Kagge forlag
ISBN: 9788248917960​
Mitt terningkast: 5

De4

De4 er en serie på 4 bøker og en halv bok. (Den halve er en slags liten bok, som er en introduksjon til De4...) Bøkene handler om jentene: Julie, Bea, Stine, og Lilly, som alle er bloggere. De startet en gruppe med en blogg som de kalte "De4", hvor de løser saker, og jobber for rettferdighet.

Den første boka handler om Julie, den andre om Bea, så Stine, og den siste boka om Lilly. Alle har hver sin personlighet, som gjør dem til en perfekt gruppe.

Julie er den kunstneriske, Bea den pene, Stine lager bra musikk og Lilly er den smarte.

Denne gangen skal jeg skrive om boka Hyper.

Hyper

"Hyper" er fjerde bok i spenningsserien De4. Den handler om Lilly som har kommet inn på en ny og bedre skole. Hun håper å bli så flink at hun kan studere til å bli advokat på skolen Yale i USA. Men etter noen prøver som går dårlig, ser det ut til at drømmen kan få vanskeligheter med å bli oppnådd. Det gjør at Lilly blir desperat.

Lilly blir med den nye venninnen Thea hjem, og alt forandrer seg. Hun får prøve noe som kalles Eksamensdop, og alt blir mye enklere... eller?

Det dårlige er at man blir avhengig av det, og hvis noen finner det ut, får hun en prikk på rullebladet, og vil kanskje aldri kunne bli advokat! Hun vil ende opp på Rimi!

Boka får frem hvor lett det er å bli påvirket, og hva press, dop, alkohol og fester gjør med deg. Det er en spennende bok om ting som er viktige å tenke på i hverdagen. Det er hele tiden noe nytt og spennende som skjer, og det er mange overrraskende hendelser og dramatikk underveis i historien. 

Bøkene i De4:

 • Anonym ("Halv bok") 
 • Hevnen - Julie
 • Modellene-  Bea
 • Hjerteløs - Stine
 • Hyper - Lilly

Jeg anbefaler alle bøkene, og de er for ungdom mellom 11 og 18.

 

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #de4 #kaggeforlag #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #drama #spenning 

Skyggen over steinbenkenForfatter: Maria Gripe

Serie: Skyggebøkene 

Ant. sider: 351

Utgitt i Norge: første gang: 1983, den jeg leste: 2015

Forlag: Aschehoug 

ISBN: 9788203254192

Mitt terningkast: 4

Denne boka ble sendt til meg som et anmeldelseseksemplar fra forlaget Aschehoug. 

Skyggen over steinbenken handler om 14 år gamle Berta som levde i år 1911. Familien hennes får en ny hushjelp som heter Carolin. Berta blir veldig nysgjerrig på Carolin, og prøver alt for å få henne til å snakke. Det nekter hun. Alle i familien blir glade i den nye hushjelpen. Hun er både snill og omtenksom, flink med barn, flink til å arbeide og veldig pen (det synes i hvert fall Roland, broren til Berta...)!

Den eneste som ikke ser ut til å like Carolin, er husholdersken, Svea. Svea prøvde fra begynnelsen av, å forklare Carolin hvilken plass hun har i hjemmet, og alle andre steder. Dette ville ikke Carolin godta. Hun var opptatt av at alle, rike og fattige, menn og kvinner, var like mye verdt. Dette gjorde Svea frustrert. 

Carolin viste alle sine gode sider fra begynnelsen av, men etterhvert ble hun mer og mer irritert over Berta. Berta prøvde alt for å finne ut hva Carolin skjuler, men samtidig være snill mot henne. Med det samme Berta begynte å mase på henne, fikk Carolin alltid praten over på noe annet.

Men hva var det egentlig Carolin skjulte? Det meste får du vite i "Skyggen over steinbenken", men Carolin kommer nok ikke til å fortelle alt, må du tro!

Dette var en bok som var vanskelig å legge fra seg, selv om den ikke var like spennende hele tiden. Jeg fikk et godt innblikk i hvordan det var å leve tidlig på 1900 tallet - hvordan folk var mot hverandre på den tiden, og hvordan forskjellen var mellom rike og fattige. Det er vanskelig å definere nøyaktig hvilken sjanger den kommer inn under, fordi den har innslag av både mystikk, spenning, historie og "liv og død". Dersom du er glad i å lese, kan jeg anbefale denne boka, fordi du må gi den litt tid.

Boka passer for ungdom fra ca. 13 år og oppover (og noen 12-åringer, kanskje, sånn som meg) 

(PS: Den kan være litt tung å lese...)


De andre bøkene i serien Skyggebøkene:

 • Skyggen over steinbenken
 • ... og de hvite skyggene i skogen
 • Skyggenes barn
 • Skygge-gjemsel

 

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse #skyggebøkene #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok #aschehoug #mariagripe