hits

Bokomtale - Kattekrigerne, Solsporet


 

Tittel: Solsporet

Forfatter: Erin Hunter

Navn på serie: Kattekrigerne

Bok nr: 1

Serie: 5

Navn på serien: Klanene våkner

Antall bøker serie 5: 2 (eg. 6)

Antall bøker totalt: 26 pluss 2 guidebøker X

Antall sider: 291

Utgitt (Norge): 2017

Forlag: Juritzen jr.

ISBN: 9788283570199

Mitt terningkast: 6

Denne boka ble sendt til meg som et lese-og-anmeldelseseksemplar fra forlaget Juritzen jr.

Solsporet er den første boken i den femte serien av Kattekrigerne. I denne serien handler det ikke om Ildhjerte og vennene hans, men om forfedrene og historien til klanene!

Grå Vinge har bodd i fjellet hele livet, og har planer om å fortsette å bo der. Men oppe på fjellet er det ikke nok mat til alle. Steinhvisker, som er en slags leder for kattene i fjellet, ser i en drøm at det finnes et sted, forbi fjellene, hvor det er byttedyr til alle årstider! Når hun forteller dette til de andre kattene, er det noen som er veldig ivrige, mens andre ikke vil dra. Grå Vinge har mest lyst til å bli værende. Han blir veldig skuffa når broren, Åpen Himmel, og Skilpaddehale, hunnkatten som han liker veldig godt, har tenkt til å dra.

Etter at gruppen med katter har dratt, begynner Grå Vinge å trene lillebroren, Taggete Topp, til å jakte. Broren lærer fort, og blir en god jeger i tidlig alder.

Noen få dager etter at kattene hadde reist for å finne et nytt sted å bo, rømmer Taggete Topp for å finne dem. Grå Vinge drar ut for å lete etter han, og finner han ganske fort. Han og Taggete Topp slår seg sammen med de andre kattene. På veien møter de mange nye fiender. Hunder, rever, tobeininger (mennesker), ørner, og fiendtlige katter.

Kommer Grå Vinge og vennene til å finne stedet som Steinhvisker drømte om? Kommer alle til å overleve? Hva kommer til å skje med kattene?

Jeg likte denne boka veldig godt. Den var kjempespennende, og litt trist. Jeg vil anbefale boka til barn og unge fra 8 år som liker katter og spennende bøker. Du trenger ikke å ha lest de andre bøkene i Kattekrigerne for å lese denne serien, siden den handler om en helt annen tid og andre katter enn i de andre seriene!

#bok #bøker #bokomtale #bokanmeldelse  #fantasy #spenning #lese #ungdomsbøker #ungdomsbok    #books #godbok #leselyst #bokbolgg #solsporet #katter #cat #bokserie #spenning #klanenevåkner   #book #juritzen #juritzenjr #kattekrigerne   #hemmeligheter 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar